Last news in Fakti

22 Септември, 2023 14:14 2 377 138

Митрофанова: Не сме варвари! Няма да вземем огледални мерки!

  • елеонора митрофанова-
  • руска църква

Българският посланик в Москва е бил извикан в руското МВнР

Митрофанова: Не сме варвари! Няма да вземем огледални мерки!  - 1
Снимка: БГНЕС

Българският посланик в Москва Атанас Кръстин ще бъде извикан в руското външно министерство във връзка с експулсирането на свещеници на Руската православна църква (РПЦ) от страната, заяви руският посланик в София Елеонора Митрофанова в ефира на телевизионния канал „Россия-24“.

"Ще бъдат предприети действия, разбира се. На първо място - посланикът ще бъде извикан, ще има разговор с него", каза дипломатът, коментирайки въпроса за възможни ответни мерки от страна на Москва по дипломатическа линия във връзка с изгонването на представители на РПЦ от България.

Митрофанова добави, че Москва няма да предприеме огледални мерки срещу Българската православна църква в отговор на недружелюбните стъпки на София.

"Мисля, че никой в Москва няма да предприеме огледални действия срещу Българската православна църква. Ние не сме варвари", каза тя.

Вчера свещениците от руската църква в София бяха призовани в българската имиграционна служба, където им бе наредено да напуснат България в рамките на 24 часа "като лица, за които се твърди, че представляват заплаха за националната ѝ сигурност".

"Става дума за архимандрит Васиян, предстоятел на Подворието на Руската православна църква в София, секретаря на Подворието протойерей Евгений и служител на църквата", каза говорителят на външното министерство Мария Захарова.

"Старата руска църква, която дълги години е била място, където руснаци и българи са се молили заедно, сега ще бъде затворена", обяви вчера говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в коментар, публикуван на уебсайта на руското външно министерство.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    73 41 Отговор
    точно такива сте

    Коментиран от #117

  • 2 Коректен

    36 31 Отговор
    Няма и как да ги вземете! Смешници.

    Коментиран от #38

  • 3 Българин

    78 46 Отговор
    руснаците са най-голямото зло за България

    Коментиран от #18

  • 4 ХА ХА

    55 32 Отговор
    Не бе, хич не сте!
  • 5 Българин

    59 38 Отговор
    тази е следващата за гонене
  • 6 Тръмпакис

    59 15 Отговор
    България е по стара държава от вас
  • 7 Българин

    52 29 Отговор
    руснаците са в пълен шок-българите не ги обичат,даже ги и гонят вече

    Коментиран от #37

  • 8 КАТО НЕ СТЕ

    62 29 Отговор
    ВАРВАРИ КАКЪВ ГО ТЪРСИТЕ В УКРАЙНА...АМА НАГЛЕЦИТЕ МУ С НАГЛЕЦИ..
  • 9 Геноцит

    58 29 Отговор
    По лошо от варвари Да бомбиш детски градини училища болници да убиваш и изнасилваш младо и старо да окупираш чужди държави
  • 10 Българин

    46 22 Отговор
    това е голям резил за империята на Хаяско -Митрофанова беше много ядосана .....
  • 11 Кольо,

    24 52 Отговор
    След като тези тукашни бг фашисти в лицето на сегашната власт слугуват на Козяк и посягат на религията и православието лошо ни се пише...
    В Москва забавят но не забравят!!

    Коментиран от #32, #80

  • 12 Помощ 112

    34 16 Отговор
    Вие дойдохте повече да вземете от колкото да дадете и взехте!
  • 13 Ганьо

    28 11 Отговор
    Е как да предприемете, нали ще изкарате други шпиони на светло по-този начин...
  • 14 Тази

    41 15 Отговор
    Трябва да си ходи в блатная с целия си слугинаш
  • 15 реру

    39 11 Отговор
    "Митрофанова: Не сме варвари! Няма да вземем огледални мерки!"


    Най-добре е да вземете...

  • 16 УБИЙСТВОТО НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

    38 11 Отговор
    ОТ РУСИЯ

    Забрана на религията , защото била „опуим за народите“, избиването на стотици хиляди свещеници и разрушаването на десетки хиляди църкви са първата част от невиждания кървав терор, извършен от руските комунисти в Съветска Русия .

    Това е част от плана им за победата на комунизма, при който всичко е общо като в една голяма комуна – пари, жени, деца, имоти, животи, фабрики .

    Така за четири поколения в тази ваpваpска държава бяха напълно ликвидирани традиционните християнски ценности и християнско семейство и бе създадено ново такова – „хомо съветикус“ на Богоборците .

    В Съветска Русия жените се разглеждаха като основното средство за победата на комунизма .

    Жени любовнички в него нямаше ! Те бяха или стругарки, фрезистки , колхознички и много-машиннички или к@pви .

    Най-много православни християни са избити именно в Русия – над 56 милиона жертвите на комунистическия терор от 1917 г. до 1953 г..

    Същото прави и Путин . Заради него вече загинаха над 300 000 православни християни от Русия и Украйна . На никой западняк и през ум не му е минавало, че може да се случи такъв нов богат „урожай“ от православни жертви.

    Напада само православни държави – през 08 г. Грузия, през 14 и 22 г .- нападна и Украйна .

    Разрушава църкви и манастири в Украйна , а се кълне , че бил защитник на православните християнски ценности . ТОЙ, КОМУНИСТИНЪТ, КаГеБеецът, БОГО-БОРЕЦЪТ, КЛЕЛ СЕ СТОТИЦИ ПЪТИ В БОГО-БОРНИТЕ СИ ИДЕИ
  • 17 Ленин

    30 6 Отговор
    Комунист и религия

    Коментиран от #40

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Няма

    23 9 Отговор
    Защото ви се свършиха мерките, иначе с удоволствие двукратно бихте ги взели, както до сега го правихте.
  • 20 ТАЗИ НА ФИГ.1☝

    15 11 Отговор
    ДА СЕ МОЛИ
    ЦРЪКВАТА НА Г.Р.У.
    ДА НЕ СЪМНЕ С....ОГРАДА И СКЕЛЕ😁
  • 21 Българин

    30 10 Отговор
    Направо си отдъхнах. Защото в Русия е пълно с български православни църкви, български свещеници и стотици хиляди българки женени да руснаци!
  • 22 НАЙ-НАПРЕД ЕДНОПОЛОВОТО СЕМЕЙСТВО

    21 11 Отговор
    ВЪЗНИКВА В РУСИЯ

    През 1904 г. Ленин пише, че "РАЗКРЕПОСТЯВАНЕТО НА ЧУВСТВИТЕЛНОСТТА НА ДУХА И ОТКЛОНЯВАНЕТО НА НЕГОВАТА ЕНЕРГИЯ ОТ ПСЕВДОСЕМЕЙНИТЕ ЦЕННОСТИ ЩЕ ПОМОГНЕ ЗА ПОБЕДАТА НА СОЦИАЛИЗМА".

    Още преди да поемат властта, руските болшевики обсъждат "сексуалността и чувствеността" и поръчали на Троцки да разработи нова теория за отношенията между половете след революцията.

    И веднага след комунистическата революция Ленин отменя царските закони, които предвиждали строги наказания за хомосексуалистите , като още през декември 1917 г. тяхното поведение е декриминализирано.

    Така СССР е първата страна, където те не са преследвани и отношението към тях е много благоприятно И СЕ РАДВАТ НА ПЪЛНА СВОБОДА .

    Причината за тези реформи е , че не само вождът на пролетариата, а и много от му съратниците му са били с обратни наклонности.

    През 1923 г. д-р Баткис, н-к на Института за социална хигиена в Москва, публикува доклад “Сексуалната революция в Русия”, който обявява, че хомосексуалността е "напълно естествена" и трябва да бъде уважавана от юридическа и социална гледна точка.

    ТОЧНО ПРЕЗ ТЕЗИ ГОДИНИ В СЪВЕТСКА РУСИЯ Е СЪЗДАДЕН И ПЪРВИЯ ФИЛМ В СВЕТА В ЗАЩИТА НА ХОМОСЕКСИТЕ , СЪЩО С ПРОПАГАНДНА ЗА КОМУНИЗМА ЦЕЛ .

    Легализирането на хомосексуалността става и с НК на РСФСР от 1922 г. и тя е декриминализирана . ТАКА РУСИЯ СТАВА РАЙ ЗА СВЕТОВНИЯ ХОМОСЕКС И В НЕЯ ТОЙ ПРОЦЪФТЯВА .

    Коментиран от #36, #39

  • 23 Кан Тервел

    28 14 Отговор
    По-големи варвари от путлеропитеците няма в момента!
  • 24 Илия Бешков

    24 13 Отговор
    Кой народ се е хвалил така нахално с едно православие, взето назаем, с една азбука, подарена му от българите, със социалистически атеизъм, взет от немския евреин Маркс, с поети от Абисиния и Шотландия, с художник (да речем Репин), чиято картина, изнесена от Русия, струва само разноските по превоза? Това се отнася до цялата руска живопис и не става дума за някакво майсторство, а за това, че в картината неизбежно се отразява същината на русина: лъжлив, нескромен, развратен, преднамерен. Русинът няма духовно състояние. Той писа по подражание дълго време за Бога и светия Дух, докато убеди и света, и себе си, че му липсва. Години крещя за социализъм и труд, справедливост, правда, мир и благоденствие, за световно водачество, докато убеди света, че всичко това е пълна негова липса. Русинът е въобще нуждаещ се – той няма дар и когато е дълбоко убеден, че дава – той всъщност взема, защото откъде ще вземе бездарният, за да даде?
  • 25 Пръч

    20 9 Отговор
    Това си е българска църква! Днес говорителката Захарова каза, че тя затваря, следователно можем да си я ползваме на общо основание! Умните хора отдавна са се ориентирали правилно и избягаха на Запад! Останалите ще се ориентирате, но малко по късно! Така беше и едно време с преселението от селото в столицата! Най будалите се сетиха последни да отидат в панелките и отишлите по рано нарекоха квартала им КОС - късно осъзнати селяни! Късно осъзнати българи - русофили!
  • 26 НАЙ-НАПРЕД ЕДНОПОЛОВОТО СЕМЕЙСТВО

    13 8 Отговор
    възниква в Русия .

    Приятели българолюбци, разпространявайте навсякъде поста ми за това , че Русия е първата и най-ревностната пропагандаторка на хомосексите, за да разбием смъртоносно отровните за Майка България и за целия Цивилизован Свят за руски лъжи, че това пак било изобретение на Запада .

    Русия, а не Запада унищожава традиционното християнското семейство като : първо - ликвидира религията в СССР и второ : чрез пропагандирането и разпространяването на хомосексуализма .

    Путинофилите са много зле по темата за хомосексите, те и представа си нямат, че именно тяхната страна РУСИЯ Е ПЪРВАТА ПРОПАГАНДАТОРКА НА ДЖЕНДЪРСКАТА ХОМОСЕКСОВА ИДЕОЛОГИЯ !

    Тия са содомити ,зоофили , мъжелобци и кръвосмешители . Още през 1903 г. проклетият им цар е декриминализирал зоофилията, че тия там във вечния северен мрак , да могат да се порадвати те нещо, обладайки свине и кози .

    А в настоящия Семеен Кодекс на Мордор, сексът между роднини изрично е разрешен. Тоест кръвосмешението е позволено, не е криминализирано и затова те са изродили така – до тази крайна степен на умствената деградация .
  • 27 Българин

    23 7 Отговор

    До коментар #18 от "Селянин":

    копейке-времето ти изтича-ще търкаш доста време наровете
  • 28 Истината

    28 8 Отговор
    Руското православие е ПУТИНОСЛАВИЕ. При него Божиите заповеди "Не кради", "Не лъжи", "Не убивай" не важат! И всичко в него е насочено към едно - обожествяването на Путин.

    Коментиран от #59

  • 29 Балканджия

    25 7 Отговор
    Ейййййййййй, един път да е права агентМикрофонова, примати са, а чак после в интелектуалното си развитие на по виш стадий идват варварите. Руската ПЦ е световно даказан филиал на 7ми небесен отдел на КГБ, и се ръководи от най големият трафикантна безбандеролни цигари за всички времена с чин генерал от КГБ. Всичко е менте в този сибирка кочина.
  • 30 Да го

    12 5 Отговор
    Пратят в Украйна да проповядва мир и любов -мъжка
  • 31 Куку

    24 9 Отговор
    Не сте варвари,фашаги сте!Убииството на хиляди православни в Украйна е направо свято дело!
  • 32 реру

    21 4 Отговор

    До коментар #11 от "Кольо,":

    "... посягат на религията и православието лошо ни се пише..."


    Това ли е религията и правослвието в новите руски църкви, което трябва да уважаваме, да се молим и т.н.

  • 33 Абсурдистан

    19 7 Отговор
    Тая лъжите ги няма за нищо!
  • 34 Ей посланика

    23 8 Отговор
    Ти на кого мерки ще вземаш ма, България е 7 века по-стара държава от първото московско княжество. Мери си приказките и искай разрешение от България преди да доложиш.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Кочо

    7 6 Отговор

    До коментар #22 от "НАЙ-НАПРЕД ЕДНОПОЛОВОТО СЕМЕЙСТВО":

    Той Ленин е бил и за Европейски съединени щати, което заедно с посоченото от вас джендарство го прави пръв евроатлантик в света! Цял век, преди да се появят евроатлантиците в България! Неговите теории за Македония се припокриват едно към едно с вижданията и политиката на сегашните ни стратегически партньори - САЩ и ЕС!

    Коментиран от #52

  • 37 Точно

    16 6 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    с цели 200 години сме по стари и там всичко започва с Киевска Русия някъде през 800-ната година, нещо такова беше, това е информация дето всеки може да я провери. Само бг русофила по обед в хубав слънчев ден ако руснак му каже, че е нощ ще му повярва и ще се бие, че това е истината 🤣
  • 38 Мда

    20 8 Отговор

    До коментар #2 от "Коректен":

    Като няма българска църква в Русия, кого да изгонят?
  • 39 Иии

    8 4 Отговор

    До коментар #22 от "НАЙ-НАПРЕД ЕДНОПОЛОВОТО СЕМЕЙСТВО":

    Още е така най разкрепостената държава
  • 40 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    18 5 Отговор

    До коментар #17 от "Ленин":

    Ами да - комунист и религия . Комунистинът убива религията !
  • 41 българин

    18 5 Отговор
    Ами какви сте бе хлевоуста бабуля, не сте варвари, а военнопрестъпници, терористи, убийци на деца жени и невинни цивилни граждани, не сте варвари, варваритен не са позволявали гадостите, садизма и изсъпленията на вашия рашибозук, вие сте природна, не Божа, грешка, обществен злокачествен тумор, хайде, събирай си багажа, вземай кохортата ваши шпиони и заедно с попа на път за мАсква.
  • 42 Чомбе свинаря огледалният винаги

    6 14 Отговор
    Разбира се че НЕ са варвари като нашите нацисти! Но лично аз мисля, че трябва в случая да вземат огледални мерки . Така изисква протокола и здравата логика.
  • 43 БЪЛГАРИН

    16 9 Отговор
    22-ри септември.

    Българи,
    по света и у нас!
    ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

    Ден на Независимостта на България от Османската и от Руската империи!

    Това е нашият национален празник!
    А не 9-ти септември-денят на превръщането на България в социалистически концлагер-фактическа 16-та ССР!
    Нито е 3-ти март-денят на учредяване на Сан Стефанска Задунайска губерния, което наложило свикването на
    Берлинския конгрес.
    Нито е 24-ти май! Тогава нито е създадена азбуката,
    нито е рождение или възвишение на някой от Светите Седмочисленици!
    Денят на азбуката е 15-ти септември!Първият учебен ден на българските азбукарчета!

    Българи,
    по света и у нас!
    ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!
  • 44 Кап.Петко Войвода

    10 16 Отговор
    И с тояга не можете изби любовта на българите към Русия

    Коментиран от #51, #55

  • 45 еремий

    9 6 Отговор
    Славомонголите наистина не са варвари.Те поскоро са варюги,бериги и трусные мушчины,но за варвари определено не стават.Страхливи са.
  • 46 Вие не сте варвари

    17 6 Отговор
    Вие сте повече от варвари
  • 47 Чомбе свинаря огледалният винаги

    3 3 Отговор
    Око за око, ухо за ухо ..... задължително !
  • 48 Предложение

    6 9 Отговор
    Да пратим в Сибир сборката-коалицията, да копаят дупки. Те са вредни за България. Долни крадци и родоостъпници, последната им кражба е от вчера със старите бронетранспортьори за милиарди.
  • 49 Пейо Яворов

    11 6 Отговор
    Православието и славянството са две овчи кожи, с които отдавна се прикрива хитрият руски вълк.
  • 50 оня с коня

    10 5 Отговор
    Значи могат да бъдат Руснаците ВАРВАРИ в Украйна,а спрямо БГ - Не? И трябва да признаем че както По-голям от Руския Слон няма,така и по-голям от Руския ХАМЕЛЕОН също няма!:)
  • 51 Кочо

    3 3 Отговор

    До коментар #44 от "Кап.Петко Войвода":

    Ще пробваме със 7. 62.
  • 52 НАЙ-НАПРЕД ЕДНОПОЛОВОТО СЕМЕЙСТВО

    8 6 Отговор

    До коментар #36 от "Кочо":

    Браво на вас, много сте образован ! Благодаря ви за подкрепата .Помагайте в борбата с руското зло .

    Да, точно Ленин и Троцки измислят плана за Европейски съединени щати , та по-лесно да наложат на цяла Европа кървавия си комунизъм, да обезличат отделните народи в Европа . 90 % от всички човекоубииствени планове ги е сътворила Русия !

    Коментиран от #68

  • 53 Кога сме се

    8 3 Отговор
    Молили заедно, опъваха въженцето до стълбищата и само руски елементи се допускаха на служба. Ние ходихме долу при Серафим.

    Коментиран от #66

  • 54 Георги Димитров

    10 8 Отговор
    Аз питам дами и господа, в коя страна руснаците не са се държали като диваци и варвари!
  • 55 Кочо

    11 5 Отговор

    До коментар #44 от "Кап.Петко Войвода":

    Тоягата не може да убие признателността на българите към Русия, но убива самите българи! Самият Петко войвода бе пребит от русофобите и почина на 56 години! След като въобще не бе допуснат да живее в Източна Румелия и бе въдворен в бандитска Варна. Съпругът на Райна Княгиня след престой в челната джамия е починал на 51!

    Коментиран от #83

  • 56 кюмюра от Драгалевци

    4 8 Отговор
    Българите мятат теманета на сулатана . Нищо учудващо няма , новото правителство все по силно ни тласка в лапите на Анадола , но както се казва на всекиму заслуженото ( не аз съм ги избирал ).
  • 57 Днес сутринта по БНТ

    9 9 Отговор
    За пръв път един професор каза истината за платените Съединение и Независимост от Руския император:
    Опрощава 126 млрд.златни франка на Турция,под формата на контрибуция, която тя трябва да плати.
    За 82 млн.златми франка, 270 т.злато сключва договор България да ги върне за 45 г .
    Договорът се нарича Манифест и оригиналът е в Нац.библиотека.
    През 1918 г. комуниста Ленин опрощава кредита и му слага презрамки.
    България плаща само 11 млн.франка.
    Ленин опрощава 71 млн.фрамка.
    На практика Руският император освен че дава огромни жертви плаща на Турция и Южна България.
    Дерзайте антируски предатели на България.

    Коментиран от #69, #78

  • 58 !!!?

    13 10 Отговор
    Митрофанова: не сме варвари !!! Гузен негонен бяга !!!?

  • 59 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    8 6 Отговор

    До коментар #28 от "Истината":

    Много оригинално "ПутиноСлавие", а не Православие , ще те плагиатствам .
  • 60 Георги Сава Раковски

    15 5 Отговор
    Напротив, г-жо Митрофанова, варвари сте и агресията ви срещу Украйна го доказва!
  • 61 А. П. ЧЕХОВ

    18 7 Отговор
    Пиянството, неграмотността, тъпoтaтa и ограничеността на руснака изостанал от Европа с двеста години, връзващ и до днес не съвсем уверено гащите си, за пореден път показва, че с него не трябва да се дружи, защото той разглежда дружбата като слабост.

    Коментиран от #110

  • 62 ТрампЛин

    12 8 Отговор
    Майко мила! Не били варвари!!!

    Коментиран от #67

  • 63 ЛЪВИЦАТА РАЖДА ЛЪВОВЕ

    11 6 Отговор
    Вълчицата – вълчета, свинята – свине, путинофилските неандерталци – неандерталски путинофили .

    Внимателно изчетох много от постовете на българолюбците , в които те търсят отговор на въпроса на каква точно болест се дължи патологичното путинофилство на българомразците /човекомразците у нас .

    В качеството ми на генетик ви информирам, че патологичното путинофилство на българомразците не се дължи на мозъчни възпаления или на по друг начин причинени възпаления на мозъка, а тази крайна олигофренска идиотия е просто генетика, която засега е непобедима .

    Лъвицата ражда лъвове , вълчицата – вълчета, свинята – свине, путинофилските неандерталци – неандерталски путинофили .

    И както знаете, неандерталците са изчезнали, а разумният човек е надделял .

    Така, че НИКОГА ПО-ПРИМИТИВНИЯТ ВИД НЕ Е ПОБЕДИЛ ПО-УМНИЯ !

    Коментиран от #73

  • 64 Мнение

    11 12 Отговор
    Вече ставаме смешни и жалки в стремежа си да угодим на САЩ и ЕС.
  • 65 Хората прекрасно разбират

    8 11 Отговор
    Че в момента сме под Нацистката Атлантическа Окупационна Власт и затова реципрочност не търсят. Не е ли ясно това? Не е ли било същото и по времето на втората световна война ? Било е нали ?

    Коментиран от #87

  • 66 на догана буздугана

    3 8 Отговор

    До коментар #53 от "Кога сме се":

    Скоро ще се молиш заедни с други , ти само недей бърза . Всичко ще си дойде на мястото от преди 150 години .
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Кочо

    4 2 Отговор

    До коментар #52 от "НАЙ-НАПРЕД ЕДНОПОЛОВОТО СЕМЕЙСТВО":

    Не съм образован! Като си наглеждах козите и гледам, някой изхвърлил на местността отпадъци от ремонт на дом и между тях книги! На българина книги не му трябват, а иска 24 май да е нац. празник!? Между тях томове на Ленин, БКП в резолюции и решения и подобни! Кочо прибра някоя друга в торбата и от там прочита по нещо.Образованието е по голямо нещо, наука във висшето училище, зали, професори, аули, доценти, асистенти!
  • 69 ТрампЛин

    12 3 Отговор

    До коментар #57 от "Днес сутринта по БНТ":

    България плаща с кръвта на Опълченците, плюс 14 млн. Златни франка, за победата на русия в руско-турската война!!! Ето на това се казва “освобождение”!!!

    Коментиран от #107

  • 70 Елеонора Валентиновна пак ме обърка

    10 3 Отговор
    Нямало да взимат ответни мерки, защото не са варвари. Преди взимаха ответни мерки, защото... ? Вероятно са били варвари според днешната самоооценка. Да не би някакъв катарзис, някакво очовечване да ги е подхванало? А пък ние да вземем, че да се вържем, а?

    Коментиран от #79

  • 71 Васил Петров

    9 3 Отговор
    Смях в залата.Товарищ Калашникова,пардон Митрофанова - " не сме варвари".....ние от Империята на злото.
  • 72 Вие сте бунаци

    12 5 Отговор
    Съветското посолство честити ли ни независимоста ? Те не искат да сме независими и затова не ни поздрвяват.
  • 73 до изме-кяр@

    5 4 Отговор

    До коментар #63 от "ЛЪВИЦАТА РАЖДА ЛЪВОВЕ":

    Интересно ти къде си скрил че си оцелял ! А слънчогледа ражда слънчогледи !Нямам повече въпроси !
  • 74 Аве то

    3 1 Отговор
    Когато баш властта е
    Ръцете на племена с ромлянски привкус
    Винаги отношенията с Православието засмърдяват на неумито..
  • 75 Българин

    6 7 Отговор
    Подигравате се с руснаците ама не сте прави. Господ ще ви накаже всичките неверници. Учете историята за да знаете истината . те са лошите а АМЕРИКАНЦИТЕ НАЙ ДОБРИТЕ НА СВЕТА ( сбирщина от престъпници от целия свят + роби от африка + индиици местно) КОМАНДВАНИ ОТ АНГЛОСАКСИТЕ Т. НАРЕЧЕНИ U.S. A.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Коко

    4 7 Отговор
    Как няма бе,Митрофанова отрежети във всичко тез предатели от мс.Товя не е България това е Американия.
  • 78 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    8 4 Отговор

    До коментар #57 от "Днес сутринта по БНТ":

    България плаща на "само" 11 млн.франка. на Русия . "Само" ! Браво бе ,та както сам ти ги пишеш, това са повече от 30 тона злато .

    Какте не е срам.Та нашият златен резерв сега е горе-долу толкова, събиран 100 години, а тогава сме се разорили да ги плащаме тези само 30 тона злато. 24 % от националния доход на България са отивали 30 години "само", за да плащаме на грабежна Русия .

    Коментиран от #103

  • 79 да те "изправя"

    4 3 Отговор

    До коментар #70 от "Елеонора Валентиновна пак ме обърка":

    щом толкова много си се объркал .В текста се подразбира че ние сме 100% варвари , а те не знам дали са но със сигурност не са толкова елементарни като днешното фашистко българско правителство .
  • 80 СЕРП И МОЛОТ-СМЕРТЬ И ГОЛОД

    12 3 Отговор

    До коментар #11 от "Кольо,":

    КолЮ я кажи кой събаряше храмове църкви и синагоги? Кой натроши камбаните и депортира по лагери свещениците? Ааа сетих се другарят болшевик Ленин и другарят Сталин. Не не са варвари много по-лоши са руснашките люде. Само колко удобно забравят за тези техни действия.

    Коментиран от #84

  • 81 Ха ха ха

    5 7 Отговор
    Не лъжи бе бамбугер.
    Кой облече,нахрани,въоръжи и обучи опълченците.
    Ако не е бил ген.Радецки жив опълченец нямаше да има.
    Дай документи колко злато сме платили?
    Няма мошеннико.Това го измисли Инджев,чиято жена е дъщеря на генерал от КГБ
    А за платените от Русия 126 млн.франка има договори.
    Черно на бяло предателче
  • 82 ПЪЛНОПРАВЕН ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ

    8 3 Отговор
    митрофана карбовски копейкин вън от БЪЛГАРИЯ!!!

    Коментиран от #88

  • 83 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    8 2 Отговор

    До коментар #55 от "Кочо":

    Путинландците питат , ние отговаряме какво е направила Путинландия и Путя за България .

    И ЧЕРВЕНАТА МУ РУСОФИЛСКА БАНДА !

    Македония и македонската нация я измисли враг № 1 на България – варварска Русия !

    КОМУНИСТИТЕ СА ИЗБИЛИ РОДАТА НА РАЙНА КНЯГИНЯ, ИВАН ВАЗОВ, БАЧО КИРО И ДРУГИ РЕВОЛЮЦИОНЕРИ

    Питате ли се, къде са изчезнали известните родове на революционери и будители от нашето Възраждане? Отговорът е изключително тъжен.

    Четиримата сина на Райна Княгиня, за която на 20 април всички се надпреварват да пеят "Кой уши байряка" са или убити веднага след 9-ти септември или умират в лагерите.

    Внукът на Бачо Киро - героят от април 1876 г., генералът от пехотата Теодоси Даскалов е осъден от т.н. Народен съд и разстрелян на 1 февруари 1945 г.

    Племенникът на Иван Вазов - д-р Иван Кирков Вазов е осъден на смърт от т.н. Народен съд и разстрелян на 1 февруари 1945 г.

    Генерал Владимир Вазов е репресиран и издъхва на 25 май 1945 г. в Тетевен, а гробът му е заличен. Двама от синовете на генерала също са репресирани.

    Внучката на баба Тонка е разстреляна със съпруга си 2 срещу 3 ноември 1944 г. край Русе.

    Истината за "народния съд" трябва да се знае и да се повтаря на поколенията, за да не допускат никога повече подобни рашитски създания да застават начело на която и да е държава, да не говорим за България.

    Коментиран от #86, #106

  • 84 Ха ха ха

    3 3 Отговор

    До коментар #80 от "СЕРП И МОЛОТ-СМЕРТЬ И ГОЛОД":

    Писател, прочети по горе как Ленин опрощава 71 млн.златни франка кредит на България
    Ленин е изпратен и финансиран от американските и н Маки евреи да разруши Русия
    Марш при Глиги...
  • 85 рада дълбоката

    2 2 Отговор

    До коментар #76 от "ТрампЛин":

    Ами като е бог Тангра що не му остана верен бе слънчоглед извъртян ! Но ти пак си цвете в сравнение с Джамбаза на него това му е третата религия !
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 И каква реципрочност

    4 6 Отговор

    До коментар #65 от "Хората прекрасно разбират":

    От нас да търсят руснаците ? На умряло жалко атлантическо псе като нас, нож да вадиш трябва верно да не си добре ментално. Ние даже внимание не заслужаваме а само подигравки . За каква независимост говорим се чудя днес, като дори и уж "партньорите" ни в лицето на Полша, Чехия, Унгария че и Румъния ни се присмиват ама с кеф ни се присмиват и на акъла и на независимостта
  • 88 Първо

    3 5 Отговор

    До коментар #82 от "ПЪЛНОПРАВЕН ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ":

    Теб Тагара те рита на фронта и ставаш кравешка тор и едва тогава тях
  • 89 Иванушка🇺🇲

    8 5 Отговор
    Тези руски фашисти не били варвари. Какъв цинизъм. Тези които разрушиха цели украински градове и села. Тези които избиват жени деца и старци. Разрушиха църкви и театри тези не били варвари. Незабавно изгонете тази кагебистка от България.

    Коментиран от #93

  • 90 варварин

    7 1 Отговор
    Щом не сте варвари, значи сте рашисти и орки!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Българин

    4 3 Отговор
    ТАГАРЕВ СЪБИРА АЗОВ ЗА УКРАЙНА

    Коментиран от #95

  • 93 Укрофашага

    4 5 Отговор

    До коментар #89 от "Иванушка🇺🇲":

    Укрите убиха за 8 г 14000 цивилни и 500 деца в Донбас.
    Путин е виновен че спря войската която направи ВСУ на таратор в Дебалцево и се съгласи на Минск, или на западните лъжци.
    Такива са от ликвидиране на индианците до сега.
    Тогава танковете нямаш кой да ги спре до Полша
  • 94 Божко

    6 4 Отговор

    До коментар #86 от "За фашистите":

    Преди убитите деца в Ястребино,комунягите - терористи през 1925 год. в духовния дом 4Света Неделя" избиха десетки деца,жени,заслужили имена в .ъв войните на България.Къде са варварите и.... кои?

    Коментиран от #99

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Българин

    3 2 Отговор
    ТАГАРЕВ СЪБИРА АЗОВ ЗА УКРАЙНА ЗА НАШТИ БТЕРИ......................
  • 97 Роза

    5 3 Отговор
    До Митрофанова:Нямаш право да командваш тук!Тук е нашата държава,а не твоята!Върви си!
  • 98 Никой

    5 1 Отговор
    Може исторически да не сте варвари, но монголо татари със сигурност.

    Коментиран от #101

  • 99 Преди това фашага

    3 5 Отговор

    До коментар #94 от "Божко":

    През 1923 г. обесиха с тел и изгориха живи във военните гробища сега НДК над 7000 души леви интелектуалци,начело с Гео Милев с 4 ордена за храброст от войните.
    Братя Мулетариови,адвокати във Виена и пр.
    Ти ми убий детето през 1923 пък ще гърми не само Св.Неделя а наред през 1925

    Коментиран от #131

  • 100 Адолф Путлер:

    5 4 Отговор
    Славянската азбука е дошла в Русия благодарение на македонците.
    Какво ще кажете за тези думи на Вовата, господа Патреоте?

    Коментиран от #102

  • 101 Монголи и татари

    2 2 Отговор

    До коментар #98 от "Никой":

    сме българите,
    За Византия сме били варвари.
    Благодарение на Борис 1, който вади очите на сина си Владимир и избива до крак 150 Тангидски родове приемаме християнство и азбука от Византия
  • 102 Тъпунгеро

    3 5 Отговор

    До коментар #100 от "Адолф Путлер:":

    Тъп си като шефа ти Киро Тъпото.
    Путин казва от Мак донските земи ,а не от Македонската държава.
    Солун е главен град на Македония и Кирил и Методий са родени там
    Изчезвай селски цървуль

    Коментиран от #121

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Българин

    1 0 Отговор
    На въпрос в интервю за Мартин Карбоски, публикувано в канала му в YouTube, "Ако сте български гражданин, за кого бихте гласували?", Митрофанова отговаря: „Ако съм български избирател, аз бих гласувала за този, когото разбирам... Вероятно бих гласувала или "не подкрепям никого", или за Костадинов“.

    Коментиран от #108

  • 105 българка

    7 4 Отговор
    Нахлуха в една държава, избиват безогледно населението, рушат и ограбват домовете на хората, бомбардират болници, училища, църкви, инфраструктура, отвличат децата им ! Варвари сте !
  • 106 Кочо

    4 1 Отговор

    До коментар #83 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    И ти не си в ред! Щом само комунизъм се е вселил в обърканата ти от много учене глава! Умен човек няма нужда да говори на висок глас какъв антикомунист е, за да изглежда умен и образован! Не мога да разбера, преди да са се появили комунистите, кой е убивал хората на този свят!!!? Генерал Иван Вълков защо народния съд не го е ликвидирал още на 10 септември 1944 г., ами процеса е 10 години след това!? Отговаряй! Без да четеш! По дирята на безследно изчезналите, Гео, Мео, голям фашист, а го оставили жив!!!!? Дори в лагера в Белене, когато земеделеца Петър Сърбински му наврял главата в тоалетната за го дави и го пита - Ти уби Стамболийски! Е, как е сега!, комунистите го отървали, вместо да оставят земеделеца да си свърши работата! Енигма!? Отговор нямаш! Комунистите! Комунистите! Комунистите! Ти си комунист! А фашистите какво ще ги правиш!? Само почести и догми! Ай, скривай се, че от такива демократи сте я докарали до ето тук - по заповед от Посолството да гоните своя освободител! Един православен мъченик!
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Кочо

    8 4 Отговор

    До коментар #104 от "Българин":

    Проста жена е кака Митрофана! Дано Путин я прибере или я обявете за нон грата! Дано и Путин най после го приберат, че също е слуга на Злите сили!
  • 109 ха ха ха буха ха

    4 2 Отговор
    Тези наглеци се правят на великодушни защото няма вече кого да гонят.
  • 110 Кочо

    1 3 Отговор

    До коментар #61 от "А. П. ЧЕХОВ":

    И Чехов е от обратната страна на дъгата! такива хора са с извратени особености на възприятията! Нали, всички сме различни един от друг и добре, че е така, но ето - разговарям с един последовател на Чехов! Той ми говори за връзките си с мъже, аз му говоря за жени и не можем да се разберем! Не ги чети такива, че хората ще помислят, че сме като тях!
  • 111 мутрофон

    5 5 Отговор
    А убийството на 600деца и отвличането на още хиляди какво е???
  • 112 Сбогом Мутрофанке

    7 4 Отговор
    Тази Матрьошка прекали Да си събира мешката и да хваща пътя за Московията Сега ние ви Асвабаждаваме
  • 113 Хм Хм

    4 2 Отговор
    Напротив, варвари сте!
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 мутрофанова

    2 2 Отговор
    кудкудяк кудкудяк
  • 116 Матей преображенски

    0 0 Отговор
    а-ХАА,надуши ме цербера.
  • 117 бълhaр

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    такива сте славянските мелеzи

    Коментиран от #136

  • 118 Механик

    6 2 Отговор
    Не сте варвари , а терористи . русия вече е малка буква в световната история и ще остане такава за дълго време .
  • 119 Как

    6 2 Отговор
    Ей че заядлива леля е Митрофаница!
  • 120 Диамантената ръка

    7 4 Отговор
    Митрофанова, сваляй мундира и слагай расото и килимявката на мястото на попа...

    Коментиран от #126

  • 121 Тъп си кат

    2 0 Отговор

    До коментар #102 от "Тъпунгеро":

    Селски у.й
  • 122 Петко

    3 5 Отговор
    Пълен резил , беше уникална църква , разбира се за тези които вярват в Бог . Чета повечето коментари и съм обеден , че се пишат главно от хомосексуалисти . Жалко за България каква утайка е останала тука, да вярвате ,че божи служители могат да бъдат заплаха за каквото и да е било е меко казано ненормално, засрамете се и почивайте в мир.
  • 123 Истината е

    5 1 Отговор
    Митрофанова,не сте варвари,а сте терористи убийци на невинни цивилни граждани и най-вече деца.
  • 124 Ами предприемете огледални мерки де

    6 1 Отговор
    Изгонете български архимандрит от Русия..... Аааа, ама то нямало такъв

    Коментиран от #125

  • 125 ЗА КО ДА ИМА НАЛИ

    0 1 Отговор

    До коментар #124 от "Ами предприемете огледални мерки де":

    ПАСОЛСТВОТО НА РБЕГЕТОТО Е ПЪЛНО С ДВУПОЛОВИ НА ЗАПЛАТА
  • 126 НИ ЗНАМ ДАЛИ ИМА РАСО

    2 1 Отговор

    До коментар #120 от "Диамантената ръка":

    АМА ИМА ДРАГУНОВ И ДУЗИНА АКАТА С РЯЗАНИ ДУЛА И КЪТ НАПЪЛНИ БАГАЖНИКА НА ВОЛГАТА С ПЪЛНИТЕЛИ ША БЯГАТ ОТТАТЪК ДУБАЙ

    Коментиран от #127

  • 127 ШАБЯГАТЕ ША БЯГАТЕ ТРЕТИ

    1 0 Отговор

    До коментар #126 от "НИ ЗНАМ ДАЛИ ИМА РАСО":

    Път го пиша е ГА си и роботите КЪК изкривявавт
  • 128 ........

    2 2 Отговор
    Пълно е в коментарите с пропаганда...едни и същи пишат,а аз като напиша два поста под една тема ми трият задължително единия.
    Как може срещу пари да пишете такива глупости,че браковете между роднини били позволени там,руснаците били избивали индианците,руснаците били проповядвали еднополовите и т.н.,а днес и са виновни за атомните бомби над Хирошима...За толкова безмозъчни ли ни имате?Ако вие сте безмозъчни това не означава,че и ние сме така.Като видим,че пишете пълни глупости си има обратен ефект вашата пропаганда.
  • 129 Артилерист

    1 4 Отговор
    Времената на "Закон за защита на държавата" се завръщат. Службите се прекрояват, както се чу, че ще направят, от записите на новите фашисти от съвещанието на Подмяната, подобно на фашистките полицейски, жандармерийски, тайни служби и прочие преди 1944година. Няма да се учудя, ако безследно започнат да изчезват хора, както при "Черните легиони" от службите за безопасност в Украйна. Преданите платени атлантически активисти показват признаци на готовност за безцеремонна разправа. Безобидната писане на русия, руска федерация и др. в Украйна е отпреди десетина години, но днес е официализирано със закон. Така се започва. Ето дело за изказано мнение на Костадинов преди години, е рестартирано от атлантическата власт. Премиерът атлантик Денков изказа съжаление, че у по-голямата част от българите ИМА САНТИМЕНТИ КЪМ ИЗТОЧНИЯ СЪСЕД, което прозвуча като закана това да се коригира. Неграмотни, безпринципни, жестоки хора за черната работа винаги ще се намерят...

    Коментиран от #135

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Българин

    1 0 Отговор
    Не са варвари, но Сталин изби всички свещеници и срина стотици църкви, докато направи от Руската православна църква клон на КГБ (каквато е и до днес).

    Не са варвари, но използват религията и църквата, за да извършват шпионаж и тероризъм.

    Не са варвари, но руския патриарх е агент на КГБ.

    Не са варвари, но руския патриарх и руските свещеници благославят убийствата на мирен съседен народ.

    Не са варвари, но участват в пропагандата на руския фашистки режим.

    Не са варвари, но плюят на най-голямото човешко благо - живота.

    Не са варвари, но бомбардират и разрушават Църкви и Манастири.

    И сега, въпросът: защо тази КГБ лелка още не е изгонена от България, след като ОТНОВО си позволява да обижда страната ни?
  • 135 Мдааа

    0 0 Отговор

    До коментар #129 от "Артилерист":

    "Неграмотни, безпринципни, жестоки хора за черната работа винаги ще се намерят..."

    Така е. Особено такива, били в армията ....
  • 136 вие сте мелези

    1 0 Отговор

    До коментар #117 от "бълhaр":

    Добре че ви покръстихме, защото сега щяхте да се наричате монголи.
  • 137 Г Раковски Хр Ботьов В Левски

    1 0 Отговор
    Най добре да си хващат пътя за Тайгата и така всички ще сме доволни
  • 138 небрежнев

    1 0 Отговор
    Кремъл да предприеме немедлено мерки по изгонване от Русия на българския архимандрит, на българските свещеници, да затвори българската църква в Москва, да не допуска български стоки, да спре концесията на българските пристанища в Севастопол, да изгони българските монополисти от РФ, да ни обяви за вражеска държава, да забрани партия Българофили... и нито един руснак да не идва тук.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове