Last news in Fakti

29 Септември, 2023 13:48 3 039 30

Красимир Каракачанов: За счупените ракети, поповете-шпиони и нашенските лакеи

  • армия-
  • руски шпиони-
  • красимир каракачанов-
  • македония

Русия се стреми по всякакъв начин да събира информация и да влияе върху процесите както в България, така и в цяла Европа

Красимир Каракачанов: За счупените ракети, поповете-шпиони и нашенските лакеи - 1
Колаж: ВМРО

В последно време правителството, неспособно да осигури хляб на хората, се постара да осигури достатъчно зрелища, скачайки босо и неподготвено във врящия обществен казан. Неотдавна бяха изгонени трима руски свещеници с обвинение в шпионаж и Руската църква в София бе заключена. Тази чисто пропагандна акция е толкова лошо замислена, че вместо да изпише вежди, май ще избоде очи.

Това коментира в своя позиция почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

Руските попове-шпиони били се занимавали със събиране на секретна информация и пропагандирали у нас тезата на Кремъл. Забележете, информацията за тази им дейност май била подадена на ДАНС от „партньорските“ служби на Северна Македония - същите тези „партньори“ в Скопие, които имат цяло направление в своето разузнаване, работещо само и единствено срещу България и „бугарашите“ в Македония.

За тази „партньорска“ дейност срещу нас съседите са назначили 74 щатни служители. И не само на своя територия, а и в България провеждат мероприятия чрез лица за влияние под формата на клубове за приятелство и „свободни“ интелектуалци, които чрез различни инициативи облъчват нашето общество да не се вторачва много-много в история и че евроатлантическата интеграция на РС Македония е много по-важна за световния прогрес от извращенията на Скопие по отношение на общата ни история, езика на омразата спрямо България и репресиите срещу българите в Македония.

Само бегла подробност е, че шефът на северномакедонските служби, назначен през 2020 година, още от времето на комунистическа Югославия, е работил само и единствено по българското направление. Та тези „партньори“ ни подават информация и нашите ТОП антишпиони гонят тримата руски попове.

Разбира се, не трябва да имаме никакво съмнение, че Русия се стреми по всякакъв начин да събира информация и да влияе върху процесите както в България, така и в цяла Европа. В това аз нямам съмнение, както нямам съмнение, че тази акция с поповете-шпиони е кьорфишек с цел отклоняване на общественото внимание от реалните проблеми в нашата държава. Защото за разлика от миналата година, когато бяха изгонени 70 руски дипломати, шофьори, готвачи, градинари и учителки, то поповете нямат дипломатически имунитет и ако действително са се занимавали с шпионаж, те трябваше да бъдат арестувани, разследвани, да се стигне до лицата, които са вербували, и всички те заедно да бъдат осъдени. Но вместо това ги гоним и всичко спира до тук. Рапорт даден – рапорт приет. Следва потупване по рамото от посолствоТО. Възниква въпросът, който си задават немалко хора. Само Русия ли извършва шпионаж на наша територия? Защото в Наказателния кодекс на Република България не е записано, че само руските шпиони са опасни за сигурността на държавата. Само да напомня, че още преди 20-ина години имаше снимки и записани разговори между виден политик - депутат от една етническа партия, с шефа на разузнаването на една съседна държава. Друг един етнически лидер създаде партия ДОСТ, за когото и малките деца знаеха, че се финансира и докладва на същата съседна държава, даже се укри в даден момент в посолството ѝ в София. Какво последва? Нищо, разбира се! Нали сме партньори.

Хайде сега нещо съвсем скорошно. Само преди няколко месеца сегашният шеф на ДАНС официално изнесе информация в парламента, че сътрудник на българския премиер Кирил Петков е изпращал класифицирана информация по имейл на държавен служител в Скопие. Какво последва? Правителството на „сглобката“ разкритикува ДАНС, че се меси във вътрешната политика, а прокуратурата прекрати разследването. Класически двоен стандарт, който за съжаление е практика на днешните управляващи.

За мен няма добри и лоши чужди шпиони. Няма значение дали предаваш интересите на България на Москва, Скопие, Вашингтон или Анкара. Предателите са си предатели и трябва да бъдат преследвани с еднаква строгост на закона.

Виждайки, че станаха смешни с поповете-шпиони, за да си измият ръцете, започнаха да ни занимават с казуса руска ли е Руската черква, чия собственост е и днешна Русия правоприемник ли е на императорска Русия. Ами да си отговорят на въпроса, днешна Република България правоприемник ли е на възстановеното 1878 г. Царство България. Може би някои от тях смятат, че България възниква след 10 ноември 1989 г. или съществуването на държавата ни започва със създаването на „Отворено общество“. Нека си зададат и въпроса българска ли е собствеността на Светия синод в Москва и чии са имотите на Българската екзархия в Истанбул.

Другият сапунен мехур от тази седмица – ракетите C-300, които правителството реши да дари на Украйна. Вече пети ден чуваме всевъзможни специалисти, че ракетите били „негодни“, „счупени, „развалени“ и нямало да се отрази на националната ни отбрана, ако ги дарим за каузата на световния мир. За жалост в този спор се включиха и един-двама действащи висши офицери от Българската армия. Премиерът-академик пък твърди, че тези ракети били само 5-6% от общото количество и нямало проблем.

Лъжат!

Няма такова определение в терминологията на българската армия като „счупени“, „негодни“, „развалени“ и т.н.

Става въпрос за бойна техника с изтекъл ресурс според терминологията и практиката в армията. Това, че един боеприпас или двигател е класифициран с определението „изтекъл ресурс“ не го прави развален или счупен, както твърдят министри и депутати. Това са съвсем боеспособни въоръжения, които се нуждаят от поддръжка и са способни да водят бой.

Лъжат, че руснаците били отказали да ги ремонтират в периода преди войната от февруари 2022 г. Имаше разговори с предприятието-производител през 2019-2020 г., което предложи оферта от 10 млн. лв. за удължаване ресурса на ракетите. По същото това време имахме оферта от партньорска държава да закупим нови ПВО ракети за 2 млрд. лв. И познайте какво направиха „правоверните евроатлантици“ от външно министерство и някои служби? Ами решиха, че не е редно да работим с недемократични държави. Сега нито са обновени съществуващите ракетни комплекси, нито купихме нови.

А познайте какво ще се случи, ако управляващите останат на власт следващите 6 месеца? Сега дават ракетите, после ще кажат, че и ракетните установки не ни трябват вече, ще подарят и тях и ще сключат договор без търг и обществена поръчка за нови ракети на стойност 2-3 млрд. лв. Познайте с кого ще бъде сключен договорът, въпреки че има и други алтернативи.

Да разгледаме и друг вариант на възможно поведение. Да предположим, че „правоверните“ искат от чисто сърце да помагат на Украйна. И с какво им помагате? С тези „счупени“, „развалени“, „дефектни“ ракети? Защо вместо да подарявате въоръжението на Българската армия не го продадете на реални цени и с парите да бъдат покрити 50-60% от разходите за ново въоръжение. Възможно е, разбира се, ако имат поне малко достойнство и мислят за интересите на българския народ и армията. Но те се ръководят от стария съветски принцип „Молчать и не рассуждать“, когато им нарежда Големият брат.

И с ракетите ще се случи това, което се случи с бронираните машини за пехотата. Ще унищожат нашето въоръжение и ще закупят по-остаряло, но за сметка на това два пъти по-скъпо от реалната му стойност въоръжение от правилната държава.

Жалко е, господа от управляващата „сглобка“, не познавате историята и не си вадите поуки от нея. А тя - историята учи, че големите те уважават само тогава, когато имаш достойнство. Скърцат със зъби, но те уважават. Големите и богатите не уважават лакеите. Лакеите получават само нареждания и фалшиви иронични усмивчици, ако прислужват добре. От време на време получават и бакшиш. Но Вие вече бакшиша си го получихте, когато Ви направиха „сглобката“ и Ви тропосаха върху гърба на българския народ.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 долу..

    41 12 Отговор
    Сглобкаджиите и техните краваршки сценаристи..
  • 2 Граблив

    18 45 Отговор
    агент Иван , лъжец и далавераджиия ! Огромни щети са нанесени от него на България и българите !

    Коментиран от #9

  • 3 ТаУмВзе

    19 32 Отговор
    Клекналите халюцинации на шкембе торба са Без значение! Напапкал се е доволно и прилежно.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Каракачанчето

    20 21 Отговор
    Каракачанката е страхотен пич От умерен русофил който даже бе в коалиция с краен русофоб като В Симеонов .Преди 3 години изведнъж без никаква причина и без никаква логика ..Разтури коалицията ОП ???? И знаете ли защо?? Ами много просто за да не влезе в парламента И да не може герб да направи пак коалиция с ОП (нфсб вмро марешки) И чрез това да не може Герб да управлява Както се и случи Разделени ОП не влязоха Герб спечели но не можа да направи правителство И дойдоха трите руски години на радев..А защо ще питате каракачанов направи това??? Ами пак много просто..за пари!! А от къде ги получи тези пари , с които сега спокойно си живуркат?? Това е още по просто ...от кгб!!!
  • 6 Ще става по-дебел казаха

    16 33 Отговор
    Тоз другар и той мина на порцион към руското посолство..абе Каракачанеца тия ракети С300 като работят толкова много защо при условие че има С400 в Крим там всичко стана на дупки?..правилно са ти казали че спираме да работим с руснаците
    филма свърши

    Коментиран от #13

  • 7 ДС Срам

    13 15 Отговор
    Агентурата на ДС първо е руска, а след това българска. Ако трябват да избират тея подлеци винаги ще изберат интересите на Русия, пред българските. А пък българския народ да се оправя сам, щом не ще да слуша Кремъл.
  • 8 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    14 24 Отговор
    Тоя тумбак освен да продава имоти на БА за друго нямаше мозък
  • 9 сглобкаджите,,

    15 5 Отговор

    До коментар #2 от "Граблив":

    Сакат бързо да праат гуши.. най новото е че ще намазат яко от предложението на тъпото,за всеко барелче-билетче,влизащо в росенец..
  • 10 Българин

    8 11 Отговор
    Църквата беше заключена по решение на руското посолство тъй че пропагандната акция наистина беше лошо замислена, като се има предвид руските наколенки като торбичката Била какви неща ще започнат да пишат.
  • 11 Колкото и да

    31 10 Отговор
    не ми е приятен дебелия, трябва да призная, че е прав в случая.
  • 12 гражданин

    5 15 Отговор
    Билла шмекер.
  • 13 Хахаха

    18 7 Отговор

    До коментар #6 от "Ще става по-дебел казаха":

    Дупки има само по наще демократични американски пътища.. В Крим е ударен един кораб паркиран на земята и една стена.. 3 жертви след 80 атаки. Дай други опорки, тия не струват
  • 14 Да ,прав е

    23 4 Отговор
    Точно така е,нито са" развалени,нито счупени,"а с изтекъл ресурс или имат нужда от поддръжка,а в същото време са боеспособни.Каракачанов беше министър 4 г.и познава много добре нещата,а днешните са смешници и жалки по това което се вижда .Колкото до РСМ същи.Имали 74 служители срещу нас,представете си какво " партньорство " .
  • 15 инж. Ганчо Илков

    9 12 Отговор
    Каракачанов милее за собствената си залязваща поради липса на "Дарители" и възможност за съблазняване с Обществени Поръчки Политическа Партия - ВМРО. Докосна се до ГЕРБ и стана Министър на Отбраната. Без Технически Познания, Коментира Въоръжението на Българската Армия. Не е в състояние да различи разликите в Стандартите, но Коментира като Проруски Трол Руско (Съветско) с изтекъл срок за годност Въоръжение. Количествено ако се наложи да бъде ползвано това Въоръжение ще бъде за нищожно време, ами след това? Поляризираното Политическо Пространство води до Празнословно Философстване даващо възможност Заинтересованите да преценят колко струва сегашната България. Противопоставянето в Институциите за Национална Сигурност дава ХРАНА на Логистичните Анализаторски Центрове за вмешателство в Управлението на Страната. Плюването срещу Правителството без Конкретни Реформаторски Предложения е равносилно на Държавно Предателство. Каракачанов като Служител в ДС трябва да е наясно с това.

    Коментиран от #22

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Макробиолог

    16 3 Отговор
    Какъв е,кой е,чий агент е ,може и да е важно,но по важно е какво от това което казва не е истина.
  • 18 за изписаните вежди

    3 3 Отговор
    Откъде сте сигурни, че не са искали да бъдат изгонени?
  • 19 фанатичен путлерист

    4 8 Отговор
    Прославянето на Путлер е най-висшата форма на българско родолюбие и патриотизъм.
  • 20 Никой

    3 6 Отговор
    Пътят към путинизма е послан с рози и благи намерения и още нещо ?
  • 21 УАУ

    4 7 Отговор
    Каркачанката е стара болшевишка невестулка

    Коментиран от #25

  • 22 сноу

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "инж. Ганчо Илков":

    Ти по какво си инженер...По ПреПръцкване с Големи Букви ли...?????
  • 23 Без име

    4 7 Отговор
    Това шкембе да вземе да се скрие някъде!Не стига ,че нищо не свърши като министър,а сега и подкукоросва!Безсрамник!
  • 24 Мишка Болшевишка

    4 7 Отговор
    Агент "Иван" на шесто управление на ДС Доносник
  • 25 Стършел

    3 4 Отговор

    До коментар #21 от "УАУ":

    Първо приятелче със станишко(документирано със снимки от рожден ден), га яде кифтетата от продължението на сделката за F 16 ни рива, уреди роднински за евродепутат(от заплатка и др. благинки ставаш законен милионер), ни вопъл ни стон! Не невестулка, а истинско закръглено хамелеонче. И винаги верен на партията майка.
  • 26 биг билла фен

    3 5 Отговор
    Кракачанов огландя ли? каде беше толкова време? имаме ли хартисало оръжие? свърши ли антифриза? Вярно ли е, че конфискуваните автомобили от пияни и дрогирани шофьори ще се подаряват на украйна? Готови ли сме или не сме готови за Студената Зоймна
  • 27 шкимбиля ваевода с торбичка била

    2 3 Отговор
    и петна на гащите 😉
  • 28 Този крадец бивш министър в всяка друга

    2 4 Отговор
    Държава в ЕС щеше да е осъден и дае в Затвора! Но ние не сме Държава! И такива Наглеци ни управляват и ни дават акъл как да живееме!? БОРИСОВ, Пеевски..... Много са, Идиота Тагарев, Шпиони, Меркантили, Марионетки на чужди Служби и посолства!! Българомразци!!
  • 29 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 2 Отговор
    Участието на Каракачанов във филма "БРАТОЗАМЕЩЕНИЕ" му срина имиджа. Този лайнян, руски, 20 минутен пасквил за България е "ШЕДЬОВЪР" направен по всичките правила на пропагандата.
  • 30 незнайко

    0 0 Отговор
    Абсолютно вярна статия, БРАВО !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове