Last news in Fakti

13 Декември, 2023 19:40 3 396 29

Правителството предлага кадрови рокади в армията, на ход е президентът

  • българска армия-
  • кадрови промени-
  • президент

Пенсиониране на висши офицери, преназначаване и нови назначения с повишения в ранг са сред предложенията на Министерски съвет

Правителството предлага кадрови рокади в армията, на ход е президентът - 1

Министерският съвет прие Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на указ, с който да назначи полковник Димитър Георгиев на длъжността „Заместник-командир на Военновъздушните сили“ и го удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал“, считано от 14.02.2024 г.

Правителството прие също Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на указ, с който адмирал Емил Ефтимов се назначава на длъжността „Началник на отбраната“, след изтичане на четиригодишния срок по чл. 83, ал. 2 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, считано от 31.03.2024 година.

Правителството предлага да бъде освободен генерал-майор Валери Цолов от длъжността „Командир на Съвместното командване на силите“ и от военна служба, считано от 26.12.2023 година, поради навършване на пределната възраст за притежаваното военно звание.

Кабинетът предлага също да бъде освободен генерал-майор Красимир Кънев от длъжността „Национален военен представител в Националното военно представителство в Съюзното командване по операциите в Моне“, Белгия и да бъде назначен на длъжността „Командир на Съвместното командване на силите“, считано от 26.12.2023 година.

Съгласно друго предложение на Министерския съвет бригаден генерал Николай Караиванов следва да бъде освободен от длъжността „Заместник-командир на Сухопътните войски“ и от военна служба, считано от 28.12.2023 година, поради навършване на пределната възраст за притежаваното военно звание.

Министерският съвет прие също решение за предложение до Президента на Република България за издаване на указ, с който да освободи бригаден генерал Пламен Йорданов от длъжността „Началник на щаба на Сухопътните войски” и го назначи на длъжността „Заместник-командир на Сухопътните войски“, считано от 28.12.2023 година.

Кабинетът предлага бригаден генерал Петьо Мирчев да бъде освободен от от длъжността „Заместник-командир на Военновъздушните сили“ и от военна служба, считано от 14.02.2024 година, поради навършване на пределната възраст за притежаваното военно звание.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антибългари

    31 17 Отговор
    И скоро повиквателните ли да чакаме !!!Тези във вой на искат да ни вкарат , като ние ще сме му
    мюрето
  • 2 Да, бе

    25 11 Отговор
    Щом опряха до армията нещо много яко са се объркали... И Фройд е в пълна безпомощност, че даже и в гробищата има повече надежда..
  • 3 САТЪРА НА ХАНА

    35 8 Отговор
    ДЖАМИИТЕ СА ПАМЕТНИЦИ НА ОСМАНСКОТО ИГО ....
    .......
    ...... ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ГИ МАХНЕ :))
  • 4 Сатана Z

    26 17 Отговор
    Хаха,гответе се за мобилизация.Това е посланието с новите назначения.
  • 5 Ген. Шивиков го каза:

    24 14 Отговор
    Всички наши полковници и генерали са завършили КГБ школите в Масква.

    Коментиран от #10, #11, #14

  • 6 Пръц

    46 4 Отговор
    То нямаме самолети,но имаме Военно-въздушни сили и една сюрия генерали и всякакви фатмаци
  • 7 Тагаренко

    10 5 Отговор
    Напред на нож !
  • 8 Кога ще се отървем от тез лицемери

    23 28 Отговор
    дето ни съсипват България от 78 години. Баджанакът на президента /др.Свиленски/ застана като един същински Матросов да пази МОЧА и получи травма без опасност за живота.
    Не забравяйте, другарите не защитават МОЧА, а партията си и властта, за да живеят щастливо децата им на Запад.
    В България съществува странен феномен: Корнелия Нинова брани Русия и властта в Кремъл, но синът й завършва американски престижен университет и работи в американска банка. Ваня Григорова, заклет защитник на съветския паметник е изпратила своя син да учи архитектура в Италия. И в Русия имало добри университети, но в Италия било по-добре.
    Иван Таков, лидер на столичните социалисти и внук на члена на Политбюро на ЦК на БКП Пеко Таков завършва McGill University, Монреал, Канада.
    Слави Василев, горещият защитник на ПСА и на президента Радев е завършил Бостънския университет в САЩ, а не институт в Челябинск, например.

    Коментиран от #18

  • 9 Чочо

    5 23 Отговор
    Президента е американска марионетка. Действията му са в само за умуване на българина. Не чух да се е изказвал за паметника. Нищо не направи и за референдума, неговите служебни правителства изпращаха оръжия на Украйна. Те засекретиха и информацията какво точно се праща. Радю натото
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сатана Z

    19 9 Отговор

    До коментар #5 от "Ген. Шивиков го каза:":

    Всички офицери от 1997г.насам са минали филтрация през службите на НАТО и Турския Аскер.Чистката в армията бе направена веднага след 10то ноемврийския преврат от алкохоликът- седе.раст Димитър Луджев през 1991-92год. и свързан със злоупотреби за милиарди в безвремието на 90те.
  • 12 Тия фашисти

    32 10 Отговор
    минаха през МВР, НСО, СЪД, Прокуратура, ДАНС и опряха до АРМИЯТА! Усвояване на държавата, за кражби, лъжи и американски интриги и съсипване на България!
  • 13 Перо

    28 12 Отговор
    На украинския агент Тагаренко не може да се вярва! Радев трябва много внимателно да прецени целесъобразността на преназначенията и уволненията, защото може да имат вредни цели и последствия!
  • 14 Иванов

    18 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ген. Шивиков го каза:":

    Кога ще махнат жените в армията половината е само жени на уфицери и сержанти фамилна армия с жени ли ще воюваме
  • 15 Ген. Вазов и ген. Колев

    7 17 Отговор
    Генералитет....? Българска армия.....?
    Българската Армия бе окончателно унищожена на 9. СЕПТЕМВРИ 1944.
    ВСИЧКИ "КОМАНДВАЩИ СЪВЕТИЗИРАНАТА КВАЗИ АРМИЯ СА КОМУНИСТИЧЕСКИ МЕКЕРЕТА И ПОДЛОГИ НА КРЕМЪЛ - ВОЕННОПРЕСТЪПНИЦИ!
  • 16 Къдрави рокади

    8 1 Отговор
    Да боядисаме новите страйкъри в "пепел от рози",с БМВтата на МО преди години много гот ни се получи за абитуриентския....
  • 17 Българин

    9 22 Отговор
    Мръсната руска подлога Радев, който вече втори мандат разрушава държавността и раздела нацията днес внушава, че премахването на МОЧА разделяло нацията и заличавало историята. И заплашва с политически последици. Вреден и опасен е за България и българите.
  • 18 минко

    14 7 Отговор

    До коментар #8 от "Кога ще се отървем от тез лицемери":

    ТИЯ ДНЕШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ РАЗПРОДАВАТ И ПОДАРЯВАТ БЪЛГАРИЯ !
    ЗНАЕМ НА КОГО !
  • 19 007

    11 9 Отговор
    ЩЕ ВИ ДОЙДЕ АКЪЛА късно обаче КАТО ВИ ВРЪЧАТ ПОВИКВАТЕЛНИТЕ

    Коментиран от #21

  • 20 батьо

    11 7 Отговор
    Едно конструктивно решение,върху което трябва да се помисли- премахнете армита,на никому не му е нужна, представяте ли си всичките милиарди дето се дават за никому ненужна армия да се дават за здравеопазване, ифраструктура, развойна дейност, за БАН, образование, развитие на високи технологий и пр и пр. ех мечи мечти, няма да доживея такъв мирен ред да има в човечеството.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Мда

    9 2 Отговор
    А тагарев кога ще го махат?
  • 23 Гуньо Простиа

    12 1 Отговор
    Всъщност няма никаква реформа. Всички служат до откат, освобождават ги от длъжност и ги назначават на топла службичка като цивилни служители. И на никой за нищо не му дреме и никой за нищо не носи отговорност.
  • 24 Дернев

    5 0 Отговор
    В ситуацията в БГ сега, единствено армията може да вкара ред, ако си има лидер като Шивиков. Тези предложенията целят да не се допусне това.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ...

    2 1 Отговор
    Генерали в пенсия и по домовете. След 1989 от казанлъшките села в поделение и до нас купиха жилище. И като приемат в поделение детето ти или в мвр пожарна ела ми се обади. На такова кво да му отговориш, чобанин, баща ми е работил във военните и в системата, но позна, баща му на село карал трактора хихи и имал в казанлък земя, къща, а какъв го дири в х още, пенсия и заплата в поделението. И всяка сутрин от град х до стара загора със служебната кола използват. Никога няма да я бъде българия с тия селяндури с пари. Никога. Рушветчии
  • 27 многу

    3 0 Отговор
    гейнирал
  • 28 Браво Тагарев

    1 0 Отговор
    Тука ясно се вижда потвърждението от резултатите на PISA,явно проблема с четенето и разбиранеро са проблем не само на това поколение. Освобождават се генерали навършили пенсионна възраст за да не стоят на пенсия и заплата,съответно това отпушва системата и другите,които се преназначават,реално ги повишават,а от долудругите ще заемат местата ба повишените и така по цялата верига. Какви призовки какви простотии пишат някакви неграмотници. Естествено пРезидента може да не подпише и така да запуши системата и тези генерали да останат на пенсия и заплата. ЧЕТЕНЕ С РАЗБИРАНЕ!
  • 29 Водолей

    1 0 Отговор
    Има фатмак има проблем, няма фатмак няма проблем. И кой ни го натресе: руските служи, Нинова и баджанак му. Затова много години страната ни ще бъде разделена. Големи мазохисти сме.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове