Last news in Fakti

13 Декември, 2023 22:44 3 272 16

Андрей Янкулов: Искат да повярваме, че на Божков му е харесвало да си ходи с пачки по джобовете на кафе при Горанов

  • васил божков-
  • горанов-
  • корупционна схема

Въобще, какво в крайна сметка се е случило с теглените големи суми пари в брой също си е останало неустановено. Може един ден някой да ги намери като съкровище, прогнозира юристът

Андрей Янкулов: Искат да повярваме, че на Божков му е харесвало да си ходи с пачки по джобовете на кафе при Горанов - 1

Според Министерството на финансите на САЩ: „Като министър на финансите Горанов е участвал в корупционна схема, в резултат на която български длъжностни лица са получили десетки милиони евро в замяна на благоприятно законодателство, облагодетелстващо кръгове в хазартния бизнес.“

Днес обаче разбираме, че въпросната „корупционна схема“ според българските институции вече си е официално доказано недоказана, тъй като Софийска градска прокуратура е прекратила разследването за нея. Това коментира Андрей Янкулов от "Антикорупционния фонд".

Той посочи, че е установено, че Божков бил теглил големи суми пари в брой, установено е, че ходил с големи суми пари в сградата на финансовото министерство, но е останало неустановено дали ги е оставял там, или и си е тръгвал с тях.

"Може пък да му е харесвало на човека да си ходи с пачки по джобовете да пие кафе при финансовия министър. Който е отрекъл да ги е получавал, и така не е ясно какво е станало с тях. Въобще, какво в крайна сметка се е случило с теглените големи суми пари в брой също си е останало неустановено. Може един ден някой да ги намери като съкровище", анализира Янкулов.

Според него, когато беше оповестена информацията за санкциите на САЩ, сега реформиращият прокуратурата като антипод на Гешев, а тогава негова дясна ръка, Борислав Сарафов, видя в това подкрепа за прокуратурата, която също разследвала санкционираните лица и схеми.

Е, вече не, завършва юристът.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кнаус 485

    41 2 Отговор
    кочина......
  • 2 Киро Шприца

    29 9 Отговор
    И ние с Коко искаме пачки. Затова върнахме Божков от Дубай.
  • 3 Да бе

    33 4 Отговор
    Ами Божков и сащ твърдят, че са давани милиони на Боко през Севделина и Горанов (намагнитен от сащ). Защо не го написа в пасквила си? Има намагнитени Горанов и Божков. Сега сащ ще размагнитват ли свищовския Питагор - Горанов или Божков? Или ще намагнитят Боко?

    Коментиран от #7

  • 4 да повторим пак

    39 7 Отговор
    Пачки, кюлчета, Барселона, Манолова, Трио,
    Три години пропиляни
  • 5 добре че..

    25 4 Отговор
    Дойде,като го оправдаат ще си вземе левски-оти му дължат доста пари..
  • 6 пералнята

    39 4 Отговор
    е включена и пере ли пере. Прегърнаха се, сглобиха се и се изпират.
    Като гледам какво става, от прокуратурата трябва да намерят и добър лекар на горкият Божков, защото човека явно не знае къде е оставил толкова много пари. Той си мисли, че ги е дал на Горанов, но пък според Горанов не ги е давал на него. И за капак, прокуратурата вярва на Горанов, т.е. Божков има проблеми с паметта, не че някой на мястото на Горанов щеше да си признае и да каже нещо друго.
    А най-милото е, че прокуратурата не прилага никакви други методи да намери къде са отишли паричките на Божков, едната дума на Горанов им е достатъчна да закрие делото.
    Има ли още наивници, които да вярват на ПП-ДС и тяхната борба за справедливост и промяна.Да живее пералнята!
  • 7 кого

    29 2 Отговор

    До коментар #3 от "Да бе":

    ще намагнитят от САЩ няма значение. Важно е злоупотребилите с властта да бъдат подведени официално под отговорност и съдени.
    Но в България корупцията по високите етажи е национален приоритет и свещенна крава - не се пипа, не се съди и не се докосва.
    А ако някой намагнетизиран реши да говори, то той не се слуша и не се проверяват сведенията, които ти предоставя. Язък за усилията на партньерите да доставят свидетел, чиито показания навсякъде другаде по света щяха да са изпратили корумпираните, ако не зад решетките, то на общественото бунище. В България обаче, с показанията на такъв свидетел се подпечатва изпирането.
  • 8 Ангел

    37 1 Отговор
    А, някой сеща ли се Сарафов с какви пари си е купил имот в Дубай? И защо всички медии мълчат за това?
  • 9 Безнаказаност

    32 2 Отговор
    Корумпирани министри, корумпирани прокурори, корумпирани премиери ... осъдени няма!
  • 10 Божков

    22 2 Отговор
    се оказа слаб математик и картоиграч.
  • 11 Кой

    18 4 Отговор
    повярва на тази измишльотина?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ха,защо да

    1 1 Отговор
    не му е харесвало? Така си осигурява спокойствие и сигурност.Всички знаем,че в Б- ия има голяма корупция
  • 16 Майорс

    4 0 Отговор
    Аз не знам що за глупости се говорят и то от адвокати! Как така ще се теглят всеки ден големи суми пари след като е необходима предварителна заявка и охрана за суми над 20 000 лв. и как охраната на МФ няма да провери че еди кой си носи в джобовете голяма сума пари! Американците защо не видят себе си , включително и презодентския син кпйро се забърка в корупция с Украйна?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове