1 Август, 2024 16:55 2 865 23

Надежда Йорданова към Пеевски: Ще представим въпросите си в писмен вид, за да видите, че няма страшно

  • надежда йорданова-
  • делян пеевски-
  • изслушване-
  • комисия

Трябва да кажем, че предходното му участие в комисията не беше изслушване, а взлом в нейната работа, намесване по процедура, без да има право на това

Надежда Йорданова към Пеевски: Ще представим въпросите си в писмен вид, за да видите, че няма страшно - 1

На днешното заседание на Временната комисия за разследване на зависимостите в съдебната система от групите "Нотариуса" и "Петьо Петров - Еврото" прави впечатление отсъствието на Делян Пеевски. Той беше поканен да бъде изслушан по различни въпроси във връзка с установяване на обстоятелства във връзка с влияние в органите на съдебната власт. Той не дойде. Това обяви пред журналисти народният представител от "Демократична България" и бивш министър на правосъдието Надежда Йорданова.

"Трябва да кажем, че предходното му участие в комисията не беше изслушване, а взлом в нейната работа, намесване по процедура, без да има право на това. Той не е изслушан по нито един въпрос. Заявяваме готовност да представим предварително, в писмен вид и публично въпросите, които възнамеряваме да зададем. Да види, че няма нищо страшно и да обявим всички факти и обстоятелства, които вълнуват обществото, свързани с влиянието на Делян Пеевски върху съдебната система", добави тя.

Лена Бориславова от "Продължаваме промяната" подкани Пеевски да отговори на въпросите на комисията със същата ловкост, с която "прави внушения, сее обвинения и използва епитети" спрямо конкретни личности.

"Благодаря на г-н Христо Иванов, че днес се появи на комисия, уважи Народното събрание и цялото общество, което иска да знае какво се случва със справедливостта и съдебната ни система. Бяха изнесени множество данни за връзки между председателя на Върховния административен съд (ВАС) - Георги Чолаков, и Делян Пеевски за най-малкото "приятелски услуги по запазване на неговия статут, мандат, правомощия и влияния в съдебната система, обжалване на решения на ВАС" и други подобни. За нас е изключително важно да можем да зададем по същия начин както на г-н Иванов, тези въпроси и на г-н Пеевски", добави тя.

По искане на ДПС подалият оставка председател на "Да, България" Христо Иванов беше изслушан пред парламентарната комисия, която изследва влиянието на Мартин Божанов - Нотариуса и Петьо Петров - Еврото в съдебната власт, предаде БНТ.

Бившият председател на Върховният касационен съд Лозан Панов и Делян Пеевски също трябваше да бъдат изслушани, но те не се явиха.

Въпросите към Иванов бяха предимно за това дали е имал срещи с висши представители на съдебната власт, най-вече с изпълняващия функициите главен прокурор Борислав Сарафов и председателя на ВКС Галина Захарова. Той отговори, че такива срещи е имал в опит да се търси съгласие за съдебна реформа в предишното Народно събрание. Христо Иванов заяви още, че не е имал диалог само с председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков, тъй като той демонстрирал липса на желание за реформа.

"Инсинуираните влияния от моя страна както по кадрови въпроси, така и по конкретни дела, са абсолютна лъжа, не е имало такова нещо. Не ми е известно Чолаков да се е ангажирал със становище за необходимостта от структурна реформа. Сравнително бързо при моите разговори с Пеевски се установи, че той има грижата за г-н Чолаков и присърце мното държи на неговите интереси. Не мога да преценя дали това е някаква предпоставка за влияние", каза Христо Иванов - бивш лидер на "Да, България".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шиши

    23 3 Отговор
    Ще дойда с букет цветя като Гешев.
  • 2 Един дол дренки

    20 9 Отговор
    Сте.
  • 3 да де

    23 13 Отговор
    "Топ" юристите от ППДБ винаги задават безопасни и удобни въпроси.
  • 4 Българка

    35 9 Отговор
    Божкееееееее, "борецът срещу дерибеите" го е страх да бъде изслушан на комисия. Нали е целия в бЕло, борец срещу корупцията, няма, ама нищо общо няма с Петьо Еврото, който по случая с грабежа на завода за асансьори и близо 6000 златни монети , милиони лева е казвал, че действа от името на Пеевски. То и с нотариуса няма общо, но пък не иска да си губи времето с разследване на зависимостите в правосъдието
    Оставка, съд, затвор, конфискация заа намагнитения
  • 5 Мда

    19 24 Отговор
    Жената зад щанда можеш ли да пишеш?
    Време е Пеевски да извади тефтера и да видим Надке ти къде на колена си стояла?
  • 6 Анализатор

    28 9 Отговор
    Пеевски ще го докарат в тава за печене на фурна, пълнен с тиква...
  • 7 От село

    30 9 Отговор
    Свиньото трябва да е изведен от НС. С белезници на ръцете и въже на зурлата.

    Коментиран от #9

  • 8 УРА,, УРА

    31 8 Отговор
    За какво я направихте тая временна комисия като дебелака ви се подиграва, прави ви за резил и нищо не го интересува? Подигравате се с обществото и после се чудите защо не гласуват хората.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тл.ста св.ня!

    17 12 Отговор
    Тая женица и за чистачка е неграмотна и некадърна!
  • 11 Сгодна булка

    14 7 Отговор
    виж ква се е наляла, ханш има - ще отгледа здраво потомство!
  • 12 Хваща ме ужас от тия неграмотни и

    15 5 Отговор
    ...и безмозъчни паразити, забили се като пиявици във властта ...нямат мозък, нямат морал, чуми, доведоха държавата до смърт
  • 13 Илиев

    13 5 Отговор
    Надка е много глупава горката.

    Коментиран от #14

  • 14 Логично

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "Илиев":

    Коментиращите по форумите сме най умните !

    Коментиран от #16

  • 15 Реалност

    11 6 Отговор
    Властта на Пеевски бе застрашена и той дръпна шалтера на реформите. А Борисов, Делян Добрев, Теменушка и останалата корумпирана хунта, обслужила Путин, след спасението си от прокуратурата на Пеевски са изцяло негови васали. Само за броени месеци без ГЕРБ в изпълнителната власт, но все още контролираща всички останали инструменти на властта - регулатори, служби, прокуратура, общини ... :
    1. След 12 години ГЕРБ и на първо място по корупция в ЕС - вече не сме първи, а след Унгария.
    2. След 12 години ГЕРБ и на първо място по бедност - вече сме доста близо до Гърция, Словакия и Латвия и при правилна доходна политика може скоро да не сме най-бедни
    3. След 12 години ГЕРБ и с най-голямото неравенство в Европа, то само за три години то (по Джини) намаля и вече сме близо до Латвия и Литва с шансове при правилна политика да ги минем
    4. След 12 години ГЕРБ, Албания и Сърбия ни застигнаха по индекс на човешко развитие на ООН. Но бяха предприети от кабинетите на ПП-ДБ значителни мерки за повишаване на МРЗ и пенсии, които са с най-голямо значение за прехрана и здравеопазване за възрастните хора и намаляване на най-високата смъртност в ЕС.
    5. След 12 години ГЕРБ, най-после ни приеха в Шенген - благодарение на доверието, което липсваше към България на Борисов.
    И още нещо - ако една партия няма в програмата си нищо за реформи на служби и регулатори - значи е продукт на задкулисието.

    Коментиран от #17

  • 16 Колкото и да не са умни коментиращите

    10 6 Отговор

    До коментар #14 от "Логично":

    Са хиляди пъти по-човеци от тия из--ро--ди, продажници и палачи на България като тая мозъчно ялова ехидна на снимката и всички като нея в парламента и министерства и президенство

    Коментиран от #19

  • 17 Болно краварско л@-йн--и

    5 7 Отговор

    До коментар #15 от "Реалност":

    Всички сте краварски л@й--- на, моля да не бъркаш Путин в гнусотата ви

    Коментиран от #18, #20, #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Логично

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Колкото и да не са умни коментиращите":

    Това казвам и аз.
    Тук сме се събрали най големите разбирачи и човеци с главно Ч.
    Токова сме умни и достойни, че не можем да си намерим подходяща за нашия интелект работа и за това просвещаваме останалите по форумите.
  • 20 Чиба бе иZвратен шумкар

    6 4 Отговор

    До коментар #17 от "Болно краварско л@-йн--и":

    За путлер ли си се разплакал бе бokлyk ? За тоя иZpoд ?
  • 21 Ха-ха

    4 4 Отговор
    Колко е смешна секретарката!
  • 22 Ти българин ли си?

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "Болно краварско л@-йн--и":

    Тебе кво те бърка Путин бре. Тук е България, ЕС и НАТО, не Русия. Коя ти е държавата??? Предател такъв
  • 23 Васил

    2 0 Отговор
    Затова сме доникъде, защото юристи като Иванов и Йорданова са в предните редици на държавата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове