19 Август, 2024 10:26 4 314 16

Миролюба Бенатова: Възможно е ДПС да е пред самовзривяване

  • миролюба бенатова-
  • дпс-
  • пеевск

Изненадващо беше, когато Цветан Василев се превърна в обвиняем, че Васил Божков от недосегаем се превърна в обвиняем. Обвинението срещу Вълка не е изненада, посочи тя

Миролюба Бенатова: Възможно е ДПС да е пред самовзривяване - 1

Разбираме, че когато решат да работят, институциите могат да се организират много бързо. Това е повтарящ се модел и вече никой не се изненадва. Това каза в интервю за БНР журналистът Миролюба Бенатова относно дейността на прокуратурата и антикорупционната комисия по казуса "Румен Гайтански – Вълка" и ББР.

Изненадващо беше, когато Цветан Василев се превърна в обвиняем, че Васил Божков от недосегаем се превърна в обвиняем. Обвинението срещу Вълка не е изненада, посочи тя.

За този кредит се говори още отпреди няколко години, припомни журналистът относно отпуснатия на Румен Гайтански - Вълка кредит, за който сега бизнесменът е разследван.

Допускайки, че реалната мишена може да е Ахмед Доган, Бенатова изтъкна, че "това е моделът КТБ": докато са приятели – "баща и син" в добри отношения, всичко върви добре, но когато "синът" се обърне срещу "баща си", се стига до случаи като КТБ и ББР.

"Смущаващото е, че когато Пеевски си развали отношенията с някого, по дела, които са били на трупчета, започва да се работи. Работи се, когато Пеевски се разсърди."

Запитана може ли реално да бъде ударен Доган в контекста на предстоящите избори, Миролюба Бенатова коментира:

"Електоратът на ДПС доста се изменя в годините. Електоралната карта на ДПС търпи задълбочен анализ. Какво ще стане на тези избори с ДПС, не знаем. Има юридически двама действащи председатели. Може да се окаже, че ДПС е пред собственото си самовзривяване. Като автоимунно заболяване може да подейства този процес."

Дали Калин Стоянов ще бъде вътрешен министър или не, е важно по различни причини от тези дали ще осигурява вота на ДПС, смята журналистът.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 е така е , то ердоган ги изгони

    5 0 Отговор
    откриха с вълка шмекериите - а там са милиони . хората чакат да им дигнат пенсиите - електората . патерица на герберите . разсъхнаха се нещата . меди доган е готин . ама с росенец и 4 коли на вълка , нещо е прекалил . украйна спря да им дава . чушкари , зърнари , овощари от помаците са под шапката на пеески . кат следовател играе с еврото и щеше да погива от цветан василев преди 8 г . ще има Имплозии . тюрлю мурлю .
  • 3 ДПС без Доган

    7 9 Отговор
    Агент Сава е минало и това всички го знаят.След като Пеевски и Чакъров регистрират две отделни листи в ЦИК, ВАС ще трябва да реши коя е с марка ДПС.Несъмнено ще посочи Пеевски за ДПС,а дерибеите ще са с друга марка.ДПС ще си вземе поне 8 процента а агент Сава може и да не мине 4 процента.
  • 4 ьдкиа

    24 0 Отговор
    Калинчо му трябва на разбойника от ГЕРБ. За да купи сиганите в махалите му трябва МВР дето да спи, докато пазаруват. Оказа се че на всички избори от махалите всички сигани са от ГЕРБ. И на Дебелян му трябва Калинчо, но на ГЕРБ им е по важен. А българите докато се правят че не им пука, ще ги крадат и лъжат същите крадци дето вече 34г пърдят в парламента.
  • 5 Време е

    20 0 Отговор
    Този развъдник на корупция и мръсни далавери да изчезне от политическата сцена !
  • 6 Ами да

    17 0 Отговор
    Нищо няма да се промени в ДПС! Религията е спойката там! Етническа партия, основа на ОПГ! В България нещата не се наричат с истинските им имена!
  • 7 Вервайте ми!

    13 2 Отговор
    Турците ги обеденява исляма, те мечтаят за Тирция и милеят за нея! България им требва само за паспорти!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Любен Дилов - Свекър

    5 3 Отговор
    Сребролюба Бенатова си пада по цигани.
  • 11 .....

    2 2 Отговор
    Тази мърла с несподелената любов към Бойко пак се изтропа!
  • 12 Старата мома

    4 2 Отговор
    Тази журналистка заради кариерата и стремежа си да се докопа до вътрешна информация преспа с доста политици, но никой не я поиска за съпруга и накрая си остана стара мома.
  • 13 Кадир

    3 0 Отговор
    Тая я помня как плачеше за имотите на Цар Киро. Уникално цинична. Каквото и да каже е без значение.
  • 14 граф Монте Кристо

    0 0 Отговор
    Възможно е двете дпс-та взаимно да се елиминират и поне малко да просветне светлинка на политическия хоризонт.Шиши е невероятно нахален и безсрамен,заел е ключови позиции и изглежда твърдо решен да реформира основно дпс.Представяш ли си индивид с неговата физиомутра и туловище да се покаже на улицата без да пукне от срам?
  • 15 граф Монте Кристо

    1 0 Отговор
    А за целта трябва да натири доган и неговата свита.Сега,да възнамерява да превърне дпс в нормална българска партия,няма как да стане,помаците вече са с толкова промити мозъци,толкова облъчени с протурска пропаганда и враждебно настроени към всичко българско,те по принцип не признават българската държава и власт,смятат я за репресивна към тях и че едва ли не тук трябва да се възстанови турския вилает и исляма да е господстваща религия.
  • 16 в кратце

    2 0 Отговор
    Миролюбке,ДПС отдавна трябваше да е закрита,моме! България е отдавна в Европейския съюз и работи по европравила и норми. За какви права и свободи става дума за борбата на Доган и Пеевски? Става дума за лапане на много пари от бюджета на държавата. ДПС няма място на политическата сцена и в НС.Това е.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове