30 Август, 2024 10:23 8 223 33

Григор Лилов: "Кръстниците" изостриха войната си

  • доган-
  • пеевски-
  • дпс-
  • сараи

Гонят Доган от резиденциите, Доган обаче контраатакува с ЦИК

Григор Лилов: "Кръстниците" изостриха войната си - 1
Снимка: БГНЕС

Толкова довереният човек на Ахмед Доган - Данаил Папазов, като нов и горд собственик на "Хермес Солар" и "Делта Епсилон", днес прогони от Сарая в Бояна хората на Ахмед Доган. Папазов е бивш министър на информационните технологии, транспорта и съобщенията от правителството на Пламен Орешарски. Папазов е в съдружия с руския гражданин Георгий Серопян и компанията „Сигда пропърти“.

За Конака в Росенец развръзката сигурно ще настъпи до края на седмицата. Засега тамошната резиденция е заобиколена от жива верига "симпатизанти" на Доган.

Операцията, по изхвърлянето от улицата на властта - "Секвоя", протича при пълното бездействие на МВР. Според "Bnews" охранителите от скандално прочулата се фирма на Димитър Спасов - Митко Каратиста, са нахлули в имота и прогонват персонала. Ще отбележа, че формално Каратиста вече не я владее, защото се води подсъдим. Той също е със стабилни руски връзки с Резидента - арестуваният от ДАНС след гонитба пред руското посолство Иван Илиев и неговата група. Като част от борбите в ДПС това съдебно дело за шпионаж, което беше спряно, от февруари тази година отново е в ход. Същевременно Данаил Папазов публикува Открито писмо, в което се каза „Ахмед Доган не е собственик или представляващ на тези дружества, същият няма общо и с имотите на дружествата, както и няма каквито и да било договорни отношения свързани с ползването на тези имоти. Поради което Ахмед Доган пребивава без основание в същите и следва веднага да ги напусне“.

Юристите са на различни становища дали тези действия са самоуправство или не.

Междувременно ДПС-Доган протестира пред президента, премиера, парламента, дипломатическите мисии. Негови депутати направиха изявление пред имота.

Тежък удар обаче понесе и ДПС-Пеевски, също добре обвързано със задгранични интереси.

Днес ЦИК с Решение № 3565-МИ регистрира ДПС-Доган за местните избори за кмет на Омуртаг и за кмет на кметство Габровница, община Монтана, област Монтана. Заявлението е подадено от Джевдет Чакъров. ЦИК удостоверява и признава

1. Удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено на 16.08.2024 г. от СГС, VІ-12 състав, по ф.д. № 2574/1990 г.

2. Пълномощно № 112 от 26.08.2024 г. от представляващия партията в полза на Джейхан Хасанов Ибрямов

Тези избори са само седмица преди парламентарните. Решението на ЦИК подсказва, че Централната избирателна комисия вероятно ще счете ДПС-Доган за легитимна организация за изборите. Същото подсказва и удостоверението, издадено от Софийския градски съд.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    32 0 Отговор
    Търгашите ще почнат със Поръчките, щото мястото за Кражбия намалява пропорционално със матряла на територийката!
  • 2 честен ционист

    37 5 Отговор
    Вземете му и ТЕЦ-а и го дайте на истинския му собственик - некоя руска братишка.
  • 3 честен ционист

    35 3 Отговор
    За пятница остават най-интесресните серии на туската сапунка. Вай Аман!
  • 4 Българин

    47 8 Отговор
    "Гонят Доган от резиденциите, Доган обаче контраатакува с ЦИК." Доган не може нищо да прави, защото е бил слуга на ДС още от младини. Станал е доносник през 1974 г., а сега сме 2024 г. Тази година докторът навършва петдесетгодишен доноснически юбилей. Това е важно събитие. И каква ирония само. Точно в годината на юбилея у него се зароди умствено изстъпление и започна публично, постоянно и упорито да лъже и да твърди, че неговата дума и воля са над всичко. И пак в същата юбилейна година го гонят от дворците му. Паметно събитие наистина.

    Коментиран от #23

  • 5 да питам

    23 9 Отговор
    Доган каква партия ще прави като вече няма спонсори?

    Коментиран от #22

  • 6 Конспиратор

    19 1 Отговор
    ✔️вероятно ще счете ДПС-Доган за легитимна организация ✔️
    Който изпревари подаване документи в ЦИК. Доган е прекратил съучастие във фирмите и може да е сценарий с обвинения "дерибей", който обаче не притежава собственост , включително относно 30 -те милиона от ББР от гайтанеца.
  • 7 Ремсист

    49 4 Отговор
    А за мултимилионера капитан папазов от добричките села и руския му ортак кога ще спретнат мероприятие,или са от нашите?

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Селянина от Окорш

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "Ремсист":

    Тихо бе серсемин

    Коментиран от #26

  • 10 Матрял

    63 2 Отговор
    Логичното е да изгори и папаза, защото като дългогодишен държавен служител няма как да докаже произхода на парите си,при пълна ревизия на доходи, платени данъци за последните 30 години.В белите държави на такива им дават раирани костюми,и то безплатно...

    Коментиран от #17

  • 11 всичко е

    36 10 Отговор
    Милиционер, руснак, милиционер, руснак... Българистан, троянският кон на Путянистан.
  • 12 Наблюдаващ

    20 4 Отговор
    Сигорно доган е стъпил накриво че го гонят и то много накестерме,20 години ортаци сериозна работа .турци ,комунисти ,мафиоти се изпокараха и сега кой ще ни завладява айде да е от западна европа
  • 13 МАФИОТИ държавни

    28 3 Отговор
    ЧЕТЕЙКИ САМО ЗАГЛАВИЕТО ИЗЛИЗА ЧЕ МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА.И МАФИОТИТЕ Е УПРАВЛЯВАТ.
  • 14 Фончо

    6 2 Отговор
    Кви са тея глупости? Пишете за Гонзовица.
  • 15 Дурхан

    10 0 Отговор
    Властта генерира пари , но не винаги парите генерират власт ..
  • 16 Стойко

    23 5 Отговор
    В момента дyдук Бареков предава на живо в профила си пред луксозния палат сарай на Доган в Росенец! Събрали са се 47 човека мюсюлмани водени от техния евродепутат Илхан Кючюк като се опитват да попречат оскубания "сокол" да бъде изведен от чуждите имоти в които се е самонастанил. Скандират "България е ДПС и Доган" ...Жандармерията ги изтласква на по далечно разстояние но се пита защо не арестува шепата арогантни мюсюлмани опитващи провокации и ексцесии?
  • 17 Анита

    18 9 Отговор

    До коментар #10 от "Матрял":

    Да, така е правовите държава. В България не е така. Рашков, който цял живот е бил на една чиновническа заплата, официално има 19 имота, само единия с 12 кенефарника... Но, никой не иска да разследва как, с какви пари е спестил"от закуските" за 19 имота, на стойност десетки милиони. И, той не е единствен. Но, за сметка на това Рашков е " първи борец срещу корупцията", според ПП/ДБ и единственият достоен за министър на вътрешните работи. Ами, мистър Кеш и копринката, и още много знайни и незнайни спестовници...

    Коментиран от #21

  • 18 Коко

    17 2 Отговор
    Може ли цяла държава да е концетрирана върху едни мафиотски отношения?
  • 19 бандера

    15 0 Отговор
    ПГУ на ДС и 6-то управление на ДС подчинени на Москва водят битка чрез прокситата - агент Ангелов, Сава, Сергей и детето на Мултигруп Шиши дебелото!
  • 20 мафиотска държава

    13 0 Отговор
    парите са в политиците! Те купуват всички!
  • 21 Ти човеко на шиши

    21 3 Отговор

    До коментар #17 от "Анита":

    За човек със съпруга нотариус, с тия 19 имота, Рашков си е направо бедняк.
  • 22 Минувач

    22 4 Отговор

    До коментар #5 от "да питам":

    Той Доганя дори да няма спонсори, има турците по селата. Сега ситуацията става мега интересна. Доган взема името ДПС, няма достатъчно кеш, но турците са му верни, а отделно и познават марката ДПС. Тези в Турция на 100% ще гласуват за него. Пеевски пък има кеш, но ще трябва да си основава нова партия. Името му е най-недолюбваното в цяла България, мразен е от всички, еталон на пошлост, корупция, задкулисие, кражби, присвоявания, овладяване на служби. За Пеевски могат да гласуват само купения вот, но никой няма толкова кеш, за да разчита само на купен вот. При борбата етнически срещу купуван вот, етническият на Доган ще вземе поне 12%, докато купеният на на Пеевски ще вземе най-много 3-4% за новата му партия. Пеевски, ако загуби марката ДПС е пътник. Турците по инерция гласуват за ДПС, никога няма да гласуват за партия с друго име и водена не от турчин, а от българин, че и компрометиран.

    Коментиран от #24, #25

  • 23 а ся де!

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    остана да му земат и пенсията на аамет хюсеинов и съвсем да го про.д.у.х.а.
  • 24 Свободен

    18 0 Отговор

    До коментар #22 от "Минувач":

    Изглежда си прав!
    Наистина стана интересно!
    Важното е враждата там да не заглъхва!
    Така майка България ще се съвземе от отровата им!
  • 25 хехехех

    8 2 Отговор

    До коментар #22 от "Минувач":

    няма да е лошо да видиш колко са гласували за хората на доган и за хората на пеевски на последните избори?
    Не си мисли че българските граждани от турски произход харесват много доган!
    По същия начин е със изсленците.
    Проблема е какво следва след разпада на ДПС?
    Койще овладее хората които до онзи ден бяха гласодаватели за ДПС??

    Коментиран от #27, #28

  • 26 на Папазян секлецарката

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Селянина от Окорш":

    Кой е от Окорш бе, Той е от с.Красен
  • 27 Минувач

    7 3 Отговор

    До коментар #25 от "хехехех":

    Ти, как можеш да разбереш гласуванията на последните избори, колко са били за Доган и, колко за Пеевски? Та те тогава си бяха заедно и не бяха скарани!
    В момента зад Пеевски застават само тези, които са обвързани финансово с него или им е обещано нещо - постове и пари. И тези зависими от Пеевски лица докарват неколцина послушни на тях турчета да скандират. И ... дотам! Но за избори трябва да се спечелят масово турците по селата. Там, както и тези в Турция, никога не биха се изметнали и дали властта на българин, компрометиран и напълно невписващ се в тяхната религия, култура и обичаи.
    Кажи ми една причина някой турчин, ако гласува честно без кеш, да гласува за Пеевски, една причина! Пеевски има съвсем други цели с партийното си присъствие от това да мисли за добруването на електората, още повече турския електорат.
  • 28 Фънки

    8 4 Отговор

    До коментар #25 от "хехехех":

    На дебелия силата му идваше от дпс,без тях шишко е никой
  • 29 Хазис

    3 4 Отговор
    На кратко - Руснаците стоящи зад агента си вземат това което са му предоставили. Където и да пипнеш около ДПС стоят Турски и Руски пари плюс краденото от все по-малко оставащ народ. Другото му го даваха сами неговите съверци за да просперират. Жално за работещите нормални Турци и Българи докато процъфтява гласуващия платено етнос. Онези дето не знаят що е закон и не признават държава с всичките и атрибути като знаме ,националност ,съдебна власт , човешките ценности и чуждо имущество. Асега Д Пеевски им прави и партия съвсем да се съсипят всички за сметка на продажния етнос. Този свръх главестия какво не е съсипал та една държава ли няма да унищожи ? Майка му така го е научила още от малък кога е бил под сто кила.
  • 30 Някой няма ли да попита

    7 2 Отговор
    Данаил Папазов защо е позволил досега да живее там Доган без да заплаюа наем, ами сега рязко се присети :)))))))
  • 31 смех

    3 0 Отговор
    какъв 🎪 Винаги съм си мечтал ,че един ден ще се появи един млад юнак,истински българин,който ще тръшне турчина,окупирал българското гостоприемство и дерибейства на добротата на българина,при положение,че е бил троен мошеник-доносник и тн...И ,О,Небеса,този левент се появи.Да жувей пеефский юнак балканский,който се оказа още по подъл от доносниккът-работодател, и му спретна нечуван номер на стари години...да жувей Чалгария
  • 32 Въпрос

    3 2 Отговор
    Делтагард нали уж е със забранена дейност от СГС? Какво се случва в тая държава? Не се ли изпълняват вече разпорежданията на съда в България? Жалка държава.
  • 33 Гражданин

    0 0 Отговор
    И Кръстника си има Кръстник.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове