Last news in Fakti

6 Февруари, 2017 21:41 2 551 6

Демонтират последната съветска база за ядрени ракети (СНИМКИ)

  • ракети-
  • база-
  • демонтаж-
  • латвия

В Гулбенский край започна работа по демонтирането на територията на Латвия съветска база, на която са били разположени ядрени ракети. Ракетният комплекс „Двина Р-12” в Тирз се намира на 14 км от Гулбен. В базата са разположени 4 шахти за изстрелването на ядрени ракети (всяка с дължина 32 метра), както и подземен команден център.

„На практика това е огромна 10-етажна подземна сграда, разположено на няколко нива и построено от много здрав бетон”, казва Мартънша Малниекс, собственик и управител на компанията Demontāža.lv, на която е възложена задачата за пълното демонтиране на обекта. Цената на отстраняването на обекта е 189 906 EUR, а срокът – половин година.

На територията на Латвия са били разположени 12 бази, на които е имало ракети с ядрени глави, като пет от тях са били подземни.

 

 

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    6 0 Отговор
    Интересно
  • 2 Гост

    5 0 Отговор
    Да се дават толкова много пари. Докарайте група български роми, и им дайте само да изнесат желязото(арматурата).Гаранция след 2 седмици са готови , и след тях ,ще останат само парчета бетон, и ще питат за още. То за разрушаване "майстори" много.
  • 3 Гост

    3 1 Отговор
    За 200 хил. евро ще ми разглобят москвича само.... за толкова пари не могат да изкъртят "много здравия бетон" само или пък да изовзят 10 етажна наземна сграда , камо ли подземна. Някой и там май усвоява едни пари...

    Коментиран от #4

  • 4 ссс

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Много си прав . То кола от магазина да си купиш повече струва . Аз си купих БМВ M3 (F80) 3.0 (450 Hp) Competition Package DCT и съм наясно за цените на имотите .

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 НЕразбирач

    0 0 Отговор
    Като им е толкова акъла - да рушат! В рушенето определено няма нищо градивно ;)