Last news in Fakti

26 Юни, 2024 20:37, обновена 26 Юни, 2024 22:28 5 892 1

Промениха статута на редица имоти

  • правителство-
  • имоти-
  • промяна-
  • статут

Те се намират във Вълчедръм и Пирдоп

Промениха статута на редица имоти - 1
Снимка: БГНЕС

С решение на Министерския съвет се променя статутът на имот в гр. Вълчедръм от публична държавна собственост на частна държавна собственост. Той представлява терен с площ 2400 кв. м и две сгради в него. Поради отпаднала необходимост управлението му се отнема от Областната дирекция по безопасност на храните в Монтана и преминава в управление на областния управител.

Правителството промени статута на терен и сграда в него от публична на частна държавна собственост и ги предостави на Община Пирдоп заедно с още три сгради. Имотите се намират в местността „Диспансера“, гр. Пирдоп и ще бъдат използвани за изграждане на общински временен приют за безстопанствени животни на територията на общината, съгласно нейните задължения по Закона за защита на животните, както и за складова база за съхраняване на общинска техника и материали.

При нереализиране на дейностите до пет години от придобиването на имотите общината ще трябва да ги прехвърли на държавата. Предвиден е също ангажимент на областния управител на Софийска област да разработи механизъм за контрол, чрез който да осъществява периодични проверки за изпълнение на условията, при които се прехвърлят имотите в собственост на община Пирдоп.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    9 0 Отговор
    Абе тия служебните нали щяха само изборите да организират? Тихомълком теглиха няколко заемчета назначават наши хора за областни и сега подготвят следващите кражби пак за нашите хора.