Last news in Fakti

13 Юни, 2024 09:25 2 981 15

Комисията за противодействие с корупцията получи имоти на бул. "Витоша"

  • правителство-
  • имоти-
  • статут-
  • промяна

Промениха статута на редица имоти

Комисията за противодействие с корупцията получи имоти на бул. "Витоша" - 1
Снимка: БГНЕС

По решение на Министерския съвет имот - частна държавна собственост, управляван от Агенция „Митници“, става публична държавна собственост. Той се намира на бул. „Ришки проход“ № 54 в гр. Шумен и представлява терен с площ 5575 кв. м и три сгради в него. Имотът се използва от Агенцията по предназначение и е придобил характер на публична държавна собственост.

На Комисията за противодействие на корупцията се предоставя управлението върху имоти - публична държавна собственост в гр. София. Те представляват пет самостоятелни обекта с предназначение за офис, разположени на четвъртия етаж в сграда на бул. „Витоша“ № 6 в район „Триадица“. Поради отпаднала необходимост управлението им се отнема от Областната администрация на Софийска област.

Правителството прие решение за обявяване на имот-частна държавна собственост за имот-публична държавна собственост. Предмет на Решението е имот, намиращ се в област Стара Загора, община Стара Загора, гр. Стара Загора, с предназначение, свързано непосредствено с отбраната. Обектът е придобил качества на имот-публична държавна собственост, поради което, на основание чл. 6, ал. 2 от Закона за държавната собственост и чл. 5, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост е прието решението на Министерския съвет.

Министерският съвет реши също да бъдат преобразувани имоти - публична държавна собственост в имоти - частна държавна собственост и даде съгласие за апортиране на имотите при съобразяване на законодателството и правилата в областта на държавните помощи. Имотите се намират в област София, община Столична, гр. София, район Триадица, ул. „Алабин“ № 16 - 20. Със същото решение се обявява имот частна държавна собственост, намиращ се в област София, Столична община, гр. София, район Оборище, ул. „Париж“ № 11 А, за имот - публична държавна собственост и се предоставя съгласно реда на чл. 15., ал. 6 от Закона за държавна собственост.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 по добре в крайнините

    7 1 Отговор
    орландовци , банишора , а те на витошка . в франция не са на Шан зелизе . В ню йорк не са на центъра . Сега кат отидат туристи , разхождачи , просяци с колички , пеперудки и какво ще видят . Огромни табели , а отвътре излизат и влизат началници , секретарки , белодрешковци . Не е много хубаво . Любопитно .
  • 2 Тома

    9 1 Отговор
    Че нали в България няма корупция.Тези какво работят

    Коментиран от #7, #13

  • 3 Навремето там се помещаваше

    4 0 Отговор
    АДФИ - София област. Откакто разбиха държавния контрол май не е стъпвал човешки крак там. Важното е, че ще врътнем едно ремонтче за 1-2 милиона
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мани мани

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Селянин":

    мани са ши изплачи ут децката

    Коментиран от #14

  • 6 Кума ЛисА

    2 2 Отговор
    Ами и една СЛУЖИТЕЛКА от Комитета за Обслужване и Задоволяване Кефа на ББ от Банкя , получи апетитна къща барабар с двор в Барселона !
    За нея какво ще кажете ? Мис Бикини е титлата , Борислава Йовчева е името й !

    Коментиран от #8

  • 7 ЯЗЪК

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Тома":

    Явно Бойко им е шеф !
  • 8 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Кума ЛисА":

    Кажи за Лена и парапета и пиците на кристали
  • 9 КОЙЧО

    1 1 Отговор
    ЯМБОЛ КУРНИК ЗА ПАТОЦИ
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 АЛФ

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Тома":

    и аз се чудя седя и мисля какво работят като няма корупция ама установявам че само си седя
  • 14 "Кредит Маркет ООД"

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мани мани":

    с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма.
  • 15 Така ли се Купува Комисията?

    0 0 Отговор
    Така ли се Купува Комисията? = = = = = = ?