7 Октомври, 2024 10:47 444 6

Близо 90 млрд. USD ще струва възстановяването на ивицата Газа

  • израел-
  • ивицата газа-
  • възстановяване

Реконструкцията на инфраструктурата ще отнеме 7-8 години

Близо 90 млрд. USD ще струва възстановяването на ивицата Газа - 1

Възстановяването на ивицата Газа, според оценките на ООН, се оценява на 80-90 млрд. USD, реконструкцията на инфраструктурата изисква 7-8 години. „Палестинската власт трябва да се върне в Газа като единствен легитимен представител на народа. Това е единствената сила, способна да управлява Газа в настоящия и следвоенния етап. Само тя може да подготви международна конференция за възстановяването на Газа, която според най-консервативните оценки на ООН се оценява на 80-90 млрд. USD“, каза палестинският посланик в Руската федерация Абдел Хафиз Нофал в интервю за "Известия".

Затова, според него, е необходимо „спешно да се проведе международна донорска конференция за възстановяването на Газа“. „Тази конференция няма да се състои, освен ако няма споразумение и ясна визия, а това е възможно само с палестинската власт“, добави той.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Близо 90 млрд. USD ще струва възстановяването на ивицата Газа

Близо 90 млрд. USD ще струва възстановяването на ивицата Газа

Близо 90 млрд. USD ще струва възстановяването на ивицата Газа


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шекер

    2 7 Отговор
    Никакво възстановяване, да ги гонят в Сирия.
  • 2 Някой

    5 3 Отговор
    Нетаняху да плаща.
  • 3 Промяна

    4 8 Отговор
    ХАМАС ДА ПЛАЩА ИМАТ МИЛИАРДИ
  • 4 Бен Гурион

    4 7 Отговор
    Веднъж вече ви дадоха да се "самоуправлявате", вие създадохте терористичен анклав под управлението на Хамас, а парите, които ООН и Запада ви наливаха, използвахте за правене на тунели за тероризъм и купуване на оръжие.
  • 5 ТаУмВзе

    4 1 Отговор
    Геноцида е най Печелившият Бизнес ДА!
  • 6 Сатана Z

    2 3 Отговор
    България може да приеме бежанци от Израел ,дори може да ги извозва с правителствения самолет като се наложи.Газа си остава за палестинците.