Last news in Fakti

4 Декември, 2014 17:47 945 0

Пет деца от Ловеч са в болница със съмнение за хранително отравяне

  • деца-
  • болница-
  • хранително отравяне

Пет деца от ловешкото основно училище „Васил Левски“ са настанени в  болница със съмнение за хранително отравяне. Те са приети с висока температура, повръщане и разстройство. В момента са в добро състояние. Столът, в който са се хранили, е затворен до изясняване на причините и резултатите от направените изследвания.

От Районната здравна инспекция в Ловеч съобщиха, че освен петте деца, настанени в болница, има и други с подобни симптоми, но те се лекуват в къщи. Изпълняващият длъжността директор на ловешката болница д-р Донка Минкова съобщи, цитиран от БНР, че все още се чакат резултатите от изследванията  на децата, които са в четвърти и пети клас: "Първите две деца са приети миналата вечер в детско отделение, след това са преведени в инфекциозно отделение. Другите три деца са приети тази нощ в инфекциозно отделение директно."

Марияна Докторова от Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч потвърди, че децата са консумирали една и съща храна на 2-ри декември на обяд в стола на училището. Храната е била приготвена там, а пробите от нея са изпратени в акредитирана лаборатория в Габрово.

Всички суровини са запечатани. Взети са проби от пилешка супа и от кюфтета в сос фрикасе.
От РЗИ - Ловеч са взели проби и от ръцете на персонала, който е приготвил храната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА