Last news in Fakti

2 Август, 2016 10:10 1 650 1

Историческо предупреждение за пътуване в Маями, заради огнище на Зика

  • сащ-
  • маями-
  • зика-
  • зика вирус-
  • флорида-
  • предупреждение-
  • пътуване

14 души са били заразени с вируса

Историческо предупреждение за пътуване в Маями, заради огнище на Зика - 1
Снимка АП/БТА

Центърът за контрол и превенция на заболяванията в САЩ издаде безпрецедентно предупреждение за пътуване в понеделник, в което съветва бременните жени и техните партньори да не пътуват до Маями, където бе регистрирано огнище на вируса Зика, съобщи Си Ен Ен.

Това е първият път, когато CDC предупреждава хората да не пътуват в район на страната, заради опасения от заразяване с инфекциозна болест, заяви говорителят на агенция Том Скинър.

Предупреждението дойде, след като броят на заразените с вируса достигна 14 души във Флорида.

Според властите, всички заразени са били ухапани от комари в един и същи район в Маями - квартал Уинууд.

Губернаторът на Флорида Рик Скот и директорът на CDC д-р Том Фриден обявиха новата информация на отделни пресконференции в понеделник.

В края на миналата седмица, здравните власти в щата Флорида потвърдиха, че четирима души са се заразили с вируса от местни комари. В понеделник бе съобщено за още 10 нови случая.

"Новите тестови, проведени през уикенда, показаха риск от продължително, активно предаване на болестта в тази част на Маями", каза Фриден и допълни: "Ние съветваме бременните жени да не пътуват до тази област и ако са пътували до там след 15 юни, да посетят личните си лекари."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.