Last news in Fakti

29 Декември, 2020 12:27 4 584 12

Части на тялото, които издават възрастта на жената

  • части на тялото-
  • жени-
  • възраст-
  • кожа

Първите признаци на увяхване и стареене се появяват в тези области, където има малко мастни жлези, т.е. врата и ръцете

Части на тялото, които издават възрастта на жената - 1
Снимкa: Shutterstock

Пластичната хирургия върши чудеса, съвременните жени на 50 и 60 години могат да изглеждат доста по-млади. Но ако желаете, можете лесно да определите реалната възраст на дамите. Някои части на тялото не могат да бъдат коригирани, така че свързаните с възрастта промени се виждат по-ясно.

Кожата около очите

Най-деликатната кожа на лицето е разположена около очите – тя е с дебелина 0,5 мм, докато на самото лице - от 1,5 до 2 мм. На тези места практически няма мазнини, които често помагат за стягане на кожата, като я правят по-еластична. А броят на мастните жлези в тази област е малък - кожата е слабо овлажнена, поради което там по-бързо се образуват бръчки. Те се наричат "пачи крак". Това са едни от първите бръчки, които постепенно стават дълбоки и удължени, пише "Дарик".

Шия и деколте

Много жени се опитват внимателно да се грижат за лицето си, да използват различни кремове, серуми, лосиони, но в същото време забравят за врата. Именно шията най-често издава възрастта на дамите, тъй като старее много по-бързо от лицето. Кожата на шията също е тънка, отдолу няма дебел слой мазнини, който да я предпази и тя бързо се дехидратира и се отпуска.

Младите момичета рядко имат т. нар. „пръстени на Венера” – хоризонтални линии на шията, които с възрастта стават все по-видими. Ако няма редовна грижа за кожата на врата и при нездравословен начин на живот, те могат да се появят дори на 25 години. Повечето от тези пръстени обаче се появяват след 35, а при „добри гени” - дори по-късно.

Ръце

Експертите казват, че първите признаци на увяхване и стареене се появяват в тези области, където има малко мастни жлези, т.е. врата и ръцете. Има и други причини, обясняващи бързото стареене на ръцете: постоянен контакт с различни препарати (сапун, домакински химикали), студен въздух и гореща вода. Поради това липидните мембрани се нарушават, а именно те предпазват кожата на ръцете ни. Без грижа тя става суха, по нея по-бързо се появяват бръчки, пукнатини и тъмни петна, които издават възрастта.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гинъо Кологов

    21 6 Отговор
    Отдолу...сухо ли е и набръчкано - стара е.
  • 2 Бат Бойко нощния бандит

    11 3 Отговор
    Аз съм още млад и ще изляза запазен от Затвора.
  • 3 Славчо

    13 3 Отговор
    Най-важна е горната вътрешна част на крачетата.
  • 4 М Кълкин

    9 1 Отговор
    А има една част на жената по която се познава дали е калинка- мозъка. Пише и говори глупости от коит се вълнуват форумните тролове Град казанлък и град козлодуй.
    Пък жената брани всеки техен пост, понеже си няма други фенове.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 3 Отговор
    благодаря за полезната статия но аз смятам че всичко е строго индивидуално и на жената е нужна любов и цветя защото леглото не е обор и по дрехите посрещат а по ума изпращат
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пача

    6 1 Отговор
    Пачата, която се е взела за журналист и модераор има двама фена- козлодуйския и казанлъшкия. Всички останили са в погнуса от вонята и.
    Ако можеше, до сега да ме е блокирала 1000 пъти, ма немоооожееее. Хехеххехе!
  • 8 Stéphanie 🎲

    5 1 Отговор
    Шия и деколте при жена трудно се скрива имам си любимка Cristina Córdula от Les Reines du shopping и още няколко предавания моден консултант ,бивш модел,актриса вече 60 гони на 57 или 58 г.да е в момента красива дама запазена но шията и е кошмарна личи си годинките .И за това си има корекция златно замрежване малко хора се подлагат и доста скъпа операция .За напреднали годинки лифтинг ,ботокс стига когато му дойде време ще ходя с поло ,висока яка 😉голям комлекс е при жените факт
  • 9 В е л и к и я

    6 2 Отговор
    Отвън някак си ще ни измамят , ама кво да правим като видим оная мекица между краката .. и вече са ни вързали ...!
  • 10 Пецко

    2 1 Отговор
    Аз гледам жената отзад Ако се е стиснолала, няма грам луфт, и в душицата е отровница
  • 11 КЕРПЕДЕНА

    1 1 Отговор
    ОТДОЛУ АКО Е КАТО АЛФАТАРСКИ ПЕТЕЛ МЕРСИ
  • 12 ДАЙ НАРЕД

    0 0 Отговор
    МИСИРКАТА И АКО Е МНОГО РАЗДЪРПАНА ....... НАЧИ ОЩЕ СТАВА !