17 Март, 2023 15:31 940 4

"Драконът" на Спейс Екс се скачи с МКС (ВИДЕО)

  • дракон-
  • мкс-
  • наса-
  • спейс екс-
  • товарен кораб-
  • ракета

Товарният кораб е пренесъл храна, оборудване и материали на астронавтите на МКС

"Драконът" на Спейс Екс се скачи с МКС (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA/ NASA

Товарният космически кораб "Дракон" на американската частна компания "Спейс Екс" на Илон Мъск се скачи с Международната космическа станция (МКС) в рамките на 27-мата търговска мисия за доставка на товари в орбита, съобщи ТАСС, позовавайки се на НАСА.

Скачването беше предавано на сайта на американската космическа агенция, пише БТА.

Процедурата по скачването в автономен режим беше контролирана от намиращия се на МКС американски астронавт Уорън "Уди" Хобърг.

Корабът "Дракон", изстрелян от Кейп Канаверал във вторник, достави на орбиталната станция над 2,8 тона товар, включително храна, оборудване и материали за научни експерименти.

Освен корабите "Дракон", товари на МКС доставят и "Сигнус" на корпорацията "Нортръп Груман". На връщане към Земята обаче те изгарят в плътните слоеве на атмосферата заедно с отпадъците, които изнасят от станцията.

В момента на МКС се намират космонавтите на Роскосмос Дмитрий Петелин, който е и специален кореспондент на ТАСС, Сергей Прокопиев и Андрей Федяев, астронавтите на НАСА Стивън Боуен, Франк Рубио и Уди Хобърг и астронавтът от Обединените арабски емирства (OAE) Султан ал-Неяди.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    13 1 Отговор
    Тоя трамплин остави рогозинчетата съвсем гладни.Без друго от това което произведат 50% е брак

    Коментиран от #2

  • 2 Българин

    0 18 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    НАСАта кога ще направи хвърчило? Чакам с нетърпение. Мъст е екстравагантен частник, утре ако му скимне целият бизнес и ракетна програма ще я премести в Корея, Северна Корея.
  • 3 реру

    13 0 Отговор
    "В момента на МКС се намират космонавтите..."

    В момента има и общо шест /пилотираи и товарни/ капсули скачени с МКС...

  • 4 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Я-а-а, че както се вижда Земята е плоска, що ни лъжат , че е кръгла?