Last news in Fakti

15 Май, 2023 14:29 2 539 4

Австралийка "очисти" отровна змия с прахосмукачката си (ВИДЕО)

  • австралия-
  • змия-
  • отровна змия-
  • прахосмукачка

Змията била новоизлюпена и малка

Австралийка "очисти" отровна змия с прахосмукачката си (ВИДЕО) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Домакиня от Куинсланд, Австралия, засмукала отровна змия с прахосмукачката си, написа във Facebook Дрю Годфри, местен змиеукротител от Hervey Bay Snake Catchers, предава БГНЕС.

Той разказва, че уплашена жена му се обадила, твърдейки, че е уловила влечугото по необичаен начин. Той обяснил, че змиите са защитен вид и е незаконно и жестоко да се третират така.

Когато Годфри пристигнал, намерил в кофата за боклук новоизлюпена кафява демансия - малко опасен за хората вид, но все пак отровен местен ендемит. Тази змия често се бърка с изключително опасната ориенталска кафява змия.

Жената се оправдала, че е била ухапвана три пъти от такава аспида и всеки път това можело да се сравни с ужилване от пчела. Годфри пуснал змията, която по чудо останала невредима в близкия храст, съчувствайки на страданието ѝ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВеЧе

    21 1 Отговор
    Вече никой не мисли за човека, всичко е за малцинства, за животни, за природа .... човека е последна дупка на кавала, утре ще трябва да се бори жената и с тигър в двора, защото и той е защитен вид според някой чиновник в голям офис.

    Коментиран от #2

  • 2 ЕвроАтлантизъм

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "ВеЧе":

    Това е евоатлантизъм с една дума ... всичко е по-важно от човека...
  • 3 Един

    13 2 Отговор
    Тая вместо да звъни на тоя и на оня и да вдига олелия, е можела да откачи торбата и с една лопата - бой по нея! Защитен вид била - ми нали като я е пуснал тоя, ще вземе да ухапе пак някой човек! Или какво хората сме 7 милиарда и не сме застрашен вид - демек могат да ни требят като мухи?
  • 4 Всички змъй

    3 3 Отговор
    тряба да бъдат избити!