Last news in Fakti

30 Юни, 2023 15:28 1 451 5

"По-малка от зрънце сол“: Микроскопична чанта бе продадена на търг за над 63 хил. долара (СНИМКА)

  • чанта-
  • микроскопична-
  • размери-
  • продадена на търг-
  • louis vuitton

Предметът може да премине през ухото на иглата

"По-малка от зрънце сол“: Микроскопична чанта бе продадена на търг за над 63 хил. долара (СНИМКА) - 1
Снимка: Shutterstock

Микроскопично зелено копие на чанта на френската модна къща Louis Vuitton беше продадено за $63 000, предаде CNN. Според журналистите на изданието за аксесоара, създаден от американската марка MSCHF, бе изложен на търга на Joopiter. Известно е, че продуктът е по-малък по размер от зърно сол, тъй като размерите му са 657 на 222 на 700 микрометра. Освен това предметът може да премине през ухото на иглата.

В същото време главният креативен директор на споменатата марка Кевин Уизнер заяви, че създателите се стремят да привлекат вниманието на обществото към непрактичността на луксозните чанти поради твърде малките им размери. Поради тази причина MSCHF реши да доведе тази тенденция до логичния ѝ край и да лиши артикула от неговата полезност.

По-рано през юни най-скъпият камък в света беше продаден за милиони долари. Рубин, наречен Estrela de Fura, беше продаден за рекордните 34,8 милиона долара, което го направи най-скъпият скъпоценен камък, продаден на този търг. Рубинът беше открит преди около година в мина в Мозамбик от канадската фирма Fura Gems и беше описан като "изключително рядък" и "най-ценният и важен" камък, пише още БГНЕС.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    15 0 Отговор
    Чета и се кръстя с двете ръце едновременно - колко ли трябва да си кух и егоист, че да прахосаш такива пари, за това, дето не е голямо дори колкото на миш окото??? Свръхбогатите са някакви тотални откачалки и морални изчадия!!! А милиони хора по света гладуват и живеят в нищета!!!
  • 2 Соваж бейби

    4 0 Отговор
    Ей на това му се казва патологичен феномен и лицето дало тези пари да се лиши от наследство защото ще прахоса всички пари от глупост.
  • 3 абе,

    3 0 Отговор
    Как така /милионера/Шишко Гущеров не я е купил на скъпата си Гонзова гущерица.Нали това е любимата и марка.Ето роди ми четвърто дете.Какъв ужасен пропуск.
  • 4 До Един

    1 0 Отговор
    Точно в десятката, браво!
  • 5 въпросче

    0 0 Отговор
    И за какъв чеп ти е тази "чанта"? Какво ще си сложиш вътре? Мозъка ли?