Last news in Fakti

1 Август, 2023 14:56 1 764 6

Двойка откри рядка перла в мидите за вечеря и я сложи в годежен пръстен (ВИДЕО)

  • перла-
  • миди-
  • мида-
  • годежен пръстен-
  • пръстен-
  • годеж

Според бижутер тази перла може да се образува в продължение на десетилетия

Двойка откри рядка перла в мидите за вечеря и я сложи в годежен пръстен (ВИДЕО) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Жителка на Роуд Айлънд получи изумителен подарък от съдбата. Тя се сгоди с перлен пръстен, който тя и годеникът ѝ намират в порция миди.

Сандра Сикорски и Кен Щайнкамп са редовни гости в The Bridge Restaurant и Raw Bar в центъра на Уестърли вече четири години. Любимо тяхно ястие е quahogs, известни също като твърди миди.

През декември 2021 г. те отново вечеряли в заведението с брата на Сикорски и съпругата му, пише UPI, предаде GlasNews.

„Усетих голямо кръгло нещо в устата си и се зачудих: „Какво, по дяволите, е това?" След това го изплюх в ръката си и снаха ми каза: "Това зъб ли е?", разказа Сандра в интервю за WJAR-TV.

Снахата на Сикорски, любителка на бижутата, скоро разбира, че това е перла с размер 9,8 мм. Експертът Марк Фишбоун от Black Orchid Jewelers потвърждава подозренията си след обстоен преглед на перлата.

„Той каза, че това е така наречената перла Mercenaria, на която ѝ отнема години и години, за да се образува. Той добави, че отнема вероятно 50 години“, каза Сандра.

Сикорски и Щайнкамп се разбрали, че ако някога решат да се оженят, ще направят годежен пръстен от перлата. Този план се осъществил, когато мъжът предложи брак на 8 юли тази година, използвайки пръстен, направен от бижутера. Вместо диамант обаче той сложил в годежния пръстен перлата.

Двойката отпразнува годежа си, като се върна в ресторанта, където намерили уникалната находка.

"Беше хубаво да ги видя отново и да чуя тази история. Това е приказка, това е магия, чувате за това и си казвате: "О, надявам се и аз да намеря нещо там", но никога не го намирате. Винаги е парче камък или пясък“, казва собственикът на ресторанта.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боклук

    1 4 Отговор
    Да извадиш вземеш перла от мида е все едно да изкопаеш труп и да му прибереш портофейла.

    Коментиран от #3

  • 2 Ам то се тъй става...

    0 1 Отговор
    Пак мъжо прецакан...за него перла нема!
  • 3 Гого

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Боклук":

    Щом ти е кеф си ги проверявай преди да ги сготвиш 😆😆😆
  • 4 просълзих се събче

    3 0 Отговор
    пускай ни такива историйки че само слушаме как руснаците само отстъпват и укр стигнаха Москва с дроновете
  • 5 баба мара

    4 0 Отговор
    кви са тия годени на 70 годин, бре?!
  • 6 Соваж бейби

    2 0 Отговор
    Тука ми намирисва на нагласена работа,любители на бижюта и т.н.т...Такива миди не се предлагат в ресторант !На всеки е ясно че тези неща идват от специални ферми аз като голям фен на стриди,миди,рапани,омари ...ги знам тези неща и предпочитам ферма с ресторант прясно да хапна .Реколтата се следи и се вади когато стане годна,продава,пласира по магазини веднага.Никой няма да чака 50 години за да продава,ресторанта е платил на фйк блогери за реклама!