Last news in Fakti

12 Септември, 2023 10:32 1 547 13

Илон Мъск е "сложен индивид с космически обсесии и гневни пристъпи"

  • илон мъск-
  • биография-
  • описание-
  • биографична книга

Нова биографична книга прави цветущо описание на магната

Илон Мъск е "сложен индивид с космически обсесии и гневни пристъпи" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Биография, чиято премиера е днес, обрисува американския милиардер Илон Мъск като сложен индивид, обсебен от завладяването на Космоса, който също така проявява и брутални методи на управление и е лишен от емпатия, отбелязва Франс прес.

Книгата е написана от Уолтър Айзъксън, известен с биографиите си на прочути личности, сред които тази за Стив Джобс, съоснователя на "Епъл", появила се през 2011 г. За целите на биографията Айзъксън е имал безпрецедентен достъп до предприемача Мъск, който е интервюирал по няколко повода, пише БТА.

Според откъси от книгата, кръстена просто "Илон Мъск", цитирани в няколко американски медии още днес, авторът описва един милиардер, горящ от желанието да превърне човечеството в популация, обитаваща няколко планети благодарение на компанията му "Спейс екс".

Мъск също така смята, че алармизмът е вирус. Той визира онзи активизъм, целящ да насърчи и защити всички малцинства. Според Мъск този вирус рискува да провали плановете за колонизиране на другите планети. Мъск смята, че този вирус е античовешки по своето същество и трябва да бъде спрян.

Според автора на биографията най-богатият човек на планетата е едно голямо дете, което си остава белязано от младост, по време на която той редовно е бил жертва на тормоз в училище.

В биографията Мъск говори за синдрома на Аспергер, с който бе диагностициран, което обяснява, според него самия, защо е му е трудно да "дешифрира рационалните сигнали в отношенията си с другите".

Мъск е описан и като привлечен от бурята и от драмата, обект на непредвидими емоционални колебания, които се проявяват и в начина му на управление на компаниите, на които той е собственик. В книгата се дават няколко примера за гневни пристъпи на милиардера, ядосан, когато негови служители на отговорят на очакванията му, или готов да ги унижи, когато те се съпротивляват.

Бившата партньорка на Мъск - певицата Граймс, казва за целите на биографичната книга, че милиардерът минавал в демонична фаза, когато бил раздразнен и това състояние предизвиквало голям хаос.

Айзъксън разкрива относно Граймс, че тя е имала трето дете с Мъск чрез сурогатно майчинство. Досега Граймс и Мъск говореха за две общи деца. С това разкритие живите деца на Мъск стават 10. Две от тях той е имал със служителка на фирмата му "Неуралинк", на която милиардерът станал донор на сперма. "Той иска хората да имат деца", разказва пред биографа Шивон Зилис, майка на близнаците на Мъск, родени от донорството му на сперма през 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1984

    8 1 Отговор
    Явно "авторката" е преписала статията от NYT или WSJ. Дълбоко се съмнявам, че сама е способна на такова тежко изкривяване на информацията с цел манипулация. Ако все пак, го е написала сама .. браво! Да пуска CV в горепосочените издания. Задължително ще я вземат на работа.
  • 2 Aлфа Bълкът

    4 0 Отговор
    Тоя нали щеше да идва в България? Ко стана?
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 2 Отговор
    ИЛюзОН МЪСК е обикновен търговец и продавач на ИЛЮЗИИ ❗
  • 4 Соваж бейби

    6 1 Отговор
    Писла съм и в предишни коментари ,Мъск е най голямият психопат от всички топ св.богаташи в класацията.Плашят ме лабораториите му и чиповете с които тртира и измъчва животни.Този човек е болен мозък с много пари и власт ,което е още по опасно за планетата и човеците.На второ място е Бил Гейтс .
  • 5 И този

    7 0 Отговор
    си говори с извънземните.
  • 6 🇧🇬🇪🇺💯

    9 0 Отговор
    За разлика от нашият Слугинаж и предатели, “пр100кИро” и останалата скрап на политическата класа?!


    “В САЩ отделни коментатори обвиниха Мъск в държавна измяна поради отказа му да включи връзка 0, за да помогне на Украйна да атакува руския Черноморски флот в Крим.
    Той заяви, че защитава само интересите на САЩ, които не са обявили война на Русия.
    "Аз съм гражданин на САЩ и имам само този паспорт. Каквото и да се случи, ще се боря за Америка и ще умра в нея.
    Конгресът на САЩ не обяви война на Русия. Ако някой е предател, това са тези, които ме наричат така", “отговори Мъск в социалната мрежа X.”
  • 7 🇧🇬🇪🇺💯

    4 4 Отговор
    Илон Мъск е пич, истински Американски Патриот.
  • 8 омъскаряване

    4 3 Отговор
    Сектант от мегамащаб, това е "свети" Илон-Шегобиец!
  • 9 Общо взето…

    1 0 Отговор
    все ми е тая.
  • 10 Тъй ли…

    1 0 Отговор
    И ся ко?
  • 11 Тоя

    3 0 Отговор
    Както предлага космоса така предлага и походно легло у фирмите му, само дето второто е факт
  • 12 Гост

    3 2 Отговор
    Този му трябва усмирителна риза и да го плащат на лечение.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.