"Паднах, станах, изтупах праха от панталона си. Продължавам." Така започва новата книга на мастършефа Андре Токев "Продължавам", която е посветена на пътя, който е извървял и трудностите, през които е преминал.
"Идеята на книгата ми е да мотивирам хората, които понякога не виждат път напред и не виждат светлина в тунела", обясни Андре Токев в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.
Миналата година той бе заловен да шофира под въздействието на алкохол, заради което получи ефективна присъда и прекара няколко месеца зад решетките.
"Трябва да си поставяме цели и да постигаме мечтите си. Има си определените трудности и затова трябва да продължим. Това ни изгражда като хора. Никога не съм се отказвал и отчайвал. Има задачи за решаване по пътя, който вървим. Всеки е собствен герой в историята си и не трябва да го забравя, за да постигне целите си. Животът е едно уравнение и трябва да го решим правилно", подчертава готвачът.
Допълва, че книгата му е без рецепти, защото в нея говори за това, че трябва да преживяваме моменти, които ни правят по-силни.
"Най-важното е да имаш емоции, които да преживяваш. В най-трудните моменти трябва да съумееш да създадеш позитивна емоция. Професията за мен е удоволствие. Но човек трябва да мине през такива периоди, за да осъзнае по-добре какво се случва", допълва още Андре Токев.
Според него в тежки моменти хората обичат да знаят и да говорят за някой успял, който е сгрешил.
"Пътят е труден, не е толкова лесен. Времето в затвора ми се отрази добре, отидох там осъзнато, там разбрах целия си живот и видях къде съм допуснал грешки. Трябва да осъзнаем постъпките си. Имах време да мисля и да чета много книги, да мисля за бъдещето. Аз винаги гледам напред. Човек не трябва да спира като бръмбар по гръб. В затвора не ме интересуваше кой какво е направил, а човекът, който стои срещу мен. Не трябва да категоризираме хората."
Най-хубавото нещо, което е готвил Токев в затвора, е свински ребърца, което са получавали трудно.
"Зарадвах се, когато видях прасето, защото отдавна не бях правил. Отделях ребърцата, мариновах ги. Правех и бургери малко нелегално, защото нямахме право да използваме мая и аз правех содени питки, сам правех и киселите краставички, за да се получи", спомня си развълнуван той за кулинарните преживявания и зад решетките.
Той разказа, че е осъзнал грешките си и продължава смело напред.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Язе
12:32 28.12.2024
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 лекуващ лекар
12:34 28.12.2024
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 cтpел☢️к
Коментиран от #6
12:37 28.12.2024
6 Анани
До коментар #5 от "cтpел☢️к":
А на майки и татковци?12:41 28.12.2024
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Никой
Трябва да се пази от алкохола обаче, да пие само в определени ситуации. Това е част от здравето.
12:44 28.12.2024
9 Кой
12:46 28.12.2024
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 ИВАН
12:55 28.12.2024
12 Мнение
12:55 28.12.2024
13 Рождество
12:59 28.12.2024
14 Анонимен
13:05 28.12.2024
15 Д-р Хаус
13:22 28.12.2024
16 Този коментар е премахнат от модератор.
17 гражданин
13:27 28.12.2024
18 Майстора
13:32 28.12.2024
19 Кит
Коментиран от #22
13:36 28.12.2024
20 Този коментар е премахнат от модератор.
21 Този коментар е премахнат от модератор.
22 Коко
До коментар #19 от "Кит":
Достатъчно е, че си призна и отиде в затвора за да бъде уважаванКоментиран от #23
13:48 28.12.2024
23 Тъпото
До коментар #22 от "Коко":
Кво да признава. Пред фактите и Боговете мълчат!13:59 28.12.2024
24 Рънърса
14:07 28.12.2024
25 Този коментар е премахнат от модератор.
26 Софийски селянин,
14:24 28.12.2024
27 Тома
14:55 28.12.2024
28 Анонимен
15:22 28.12.2024
29 Този коментар е премахнат от модератор.
30 Този коментар е премахнат от модератор.
31 Този коментар е премахнат от модератор.