Last news in Fakti

6 Октомври, 2023 12:34 1 475 1

Концертният филм на Тейлър Суифт надхвърли 100 млн. долара при предварителната продажба на билетите

  • тейлър суифт-
  • турне-
  • филм-
  • продажба-
  • билети-
  • европа

Нейният дистрибутор AMC казва, че глобалните предварителни продажби на билети са надхвърлили 100 млн. долара,  добавяйки, че търсенето "е невероятно от момента, в който беше обявено".

Концертният филм на Тейлър Суифт надхвърли 100 млн. долара при предварителната продажба на билетите - 1
Снимкa: БГНЕС

Фирмата твърди, че са били необходими по-малко от 24 часа, за да може филмът да подобри рекорда си за най-високи еднодневни продажби. Това го прави най-печелившият концертен филм в историята, изпреварвайки "Never Say Never" на Джъстин Бийбър.

Глобалното турне на Swift, което трябва да продължи до края на 2024 г., също е на път да се превърне в най-голямото в историята.

Продажбите на билети за стадиона могат да достигнат 1,4 млрд. долара, което ще счупи рекорда, който в момента държи Елтън Джон за прощалното му турне.

Филмът на турнето трябва да излезе по кината в повече от 100 страни следващия петък. В България филмът тръгва по кината на 3 ноември.

Анализаторите изчисляват, че в допълнение към предварителните продажби на билети, филмът може да донесе още 100 млн. долара приходи в първия си уикенд.

Миналата година Суифт стана първият изпълнител в историята, който запълни изцяло топ 10 на американската класация за сингли.

Тя изпревари Дрейк, който държеше предишния рекорд от девет сингъла в топ 10 през септември 2021 година. Преди това "Бийтълс" държаха рекорда през 1964 г. с осем сингъла в топ 10.

През август Spotify заяви, че Суифт е счупила още един рекорд, ставайки първата изпълнителка в историята на стрийминг платформата, достигнала 100 милиона слушатели месечно.

Следващата година Суифт ще посети и Европа с нейното концертно турне – „Eras tour“. Билетите за концерта бяха пуснати в продажба през лятото. За да се сдобият с билети, европейските фенове трябваше да се запишат предварително в продажбата.

Турнето в Европа ще започне с Париж на 9 май 2024г. и ще завърши в Лондон на стадион „Уембли“ на 17 август. Откриването на билети за концерта е изключително трудно. Манията по Тейлър Суифт е налице и в България. Няколко заведения в София направиха тематични партита миналия месец и пускаха песните на изпълнителката.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 редник

    1 0 Отговор
    Браво!

    /Миналата година Суифт стана първият изпълнител в историята, който запълни...

    Не знам певицата да си е сменила пола, а и не знам категорята "род" да е отпаднала от езика ни...