Last news in Fakti

21 Ноември, 2023 12:17 991 0

Джеръми Айрънс ще участва в нова адаптация на "Граф Монте Кристо"

  • граф монте-кристо-
  • сериал-
  • джеръми айрънс-
  • франция-
  • италия

Главната роля е поверена на британеца Сам Клафлин

Джеръми Айрънс ще участва в нова адаптация на "Граф Монте Кристо" - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Британският актьор и носител на награда "Оскар" Джеръми Айрънс ще се превъплъти в абата Фариа в сериала "Граф Монте Кристо", адаптация на романа на Александър Дюма и копродукция на Франция и Италия, предаде АФП.

"Джеръми Айрънс изпълнява ключовата роля на абат Фариа в третата си съвместна работа с Биле Аугуст", датският режисьор, който спечели "Златна палма" на кинофестивала в Кан през 1988 и 1992 г., съобщи компанията "Медиауан".

Главната роля е поверена на британеца Сам Клафлин. Френската актриса Ана Жирардо също е част от актьорския състав, отбелязва АФП.

Началото на този европейски сериал, който ще бъде от осем епизода от по 52 минути, беше обявено през октомври. Той се продуцира от френската обществена радио- и телевизионна група "Франс телевизион", "Раи" (Италия) и две компании от групата "Медиауан".

Публикуван от 1844 г., романът "Граф Монте Кристо" разказва историята на Едмон Дантес, който е несправедливо затворен и си отмъщава, след като бяга от затвора и забогатява.

Романът е обект на многобройни филмови и телевизионни адаптации, включително една от тях през 1998 г. за ТеЕф 1, с Жерар Депардийо в главната роля.

В киното френският актьор Пиер Нине ще се превъплъти в ролята на граф Монте Кристо във филм, чиято премиера е насрочена за 2024 г., отбелязва АФП, предава БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА