30 Май, 2024 12:47 1 139 6

Стюардесата с най-дълъг стаж в света почина на 88 години

  • стюардеса-
  • бати наш-
  • почина

Бети Неш има близо 70 години трудов стаж и е работила в една и съща компания до края на живота си

Бети Неш - най-възрастната стюардеса в света, почина на 88 години. Тя има близо 70 години трудов стаж и е работила в една и съща компания до края на живота си, пише БНР.

Според Асоциацията на професионалните стюардеси Бети Неш започва кариерата си през 1957 г. в авиокомпания "Истърн", която през 1990 година е закупена от "Американ Еърлайнс". В същата авиокомпания тя остава на работа до смъртта си. Неотдавна е диагностицирана с рак на гърдата.

В книгата на рекордите на Гинес е записано, че Бети Неш е родена на 31 декември 1935 г. За първи път се качва на самолет на 16 години и казва, че в момента, когато вижда екипажа, решава, че иска да работи точно това.

На 21 години, когато стъпва на самолет вече като бордна домакиня, президент на САЩ е Дуайт Айзенхауер, а полетите между Ню Йорк и Вашингтон струват 12 долара. "Стюардесите" сервират омари в чинии и раздават цигари на борда .

През януари 2022 г. цените на самолетните билети са доста по-различни, менюто също, а Бети Неш вече има 64 години стаж зад гърба си, с които влиза в книгата на рекордите на Гинес като стюардесата с най-продължителен стаж в света. Тогава тя надминава предишния рекорд с една година.

От Гинес потвърждават днес, че все още нейният рекорд не е подобрен.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 е всеки се е возил при Беки

    4 0 Отговор
    как да не я знаем . В българия има една с 59 години стаж и си е добре . Добра професия . Самолетите падаха по 10-12 годишно и много умряха без пенсии . Да .

    Коментиран от #3

  • 2 въпросче

    7 0 Отговор
    И защо не се е пенсионирала? Или е била сама,без мъж и без деца?
  • 3 Брачет,

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "е всеки се е возил при Беки":

    Добре ли си ?☹️
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мими Кучева

    6 2 Отговор
    Очарователен алигатор!💋🐊🐊🐊💋🥳🤡👍
  • 6 Искра Фидосова

    2 0 Отговор
    И,аз исках да работя като стюардеса, но ми казаха че самолетът не може да излети. Може само тежкотоварни самолети от мрия ан.