4 Октомври, 2024 12:15 625 10

Кралят на кънтри музиката Гарт Брукс е обвинен в изнасилване от бившата си фризьорка

  • гарт брукс-
  • кралят на кънтри музиката-
  • обвинение-
  • изнасилване

Вследствие на преживяната травма тя е мислила да сложи край на живота си.

Кралят на кънтри музиката Гарт Брукс е обвинен в изнасилване от бившата си фризьорка - 1
Снимка: Shutterstock

Гарт Брукс - кънтри певец, смятан за крал на жанра в САЩ, е обвинен в изнасилване от бившата си фризьорка и гримьорка, според жалба, подадена в съд в Лос Анджелис, съобщават Асошиейтед прес и АФП, цитирани от БТА.

Жената, чиято анонимност е запазена в документа, и се представя с името Джейн Роy, обвинява Брукс, че през 2019 г. я е изнасилил в хотелска стая в хотел в Лос Анджелис, Калифорния. Вследствие на преживяната травма тя е мислила да сложи край на живота си.

Жената е представлявана от Дъглас Уигдор, адвокат, известен в САЩ с участието си в многобройни случаи за сексуално насилие, извадени наяве от движението #Аз също.

"Подадената днес жалба показва, че сексуални хищници съществуват не само в корпоративна Америка, в Холивуд и рап и рокендрол индустрията, но и в света на кънтри музиката", казва адвокатът в изявление.

Според иска Гарт Брукс през септември е подал превантивна жалба в Мисисипи, в която казва, че е жертва на клевета и опит за изнудване. Кънтри певецът твърди, че въпросната жена му е поискала няколко милиона долара, за да избегне съдебно преследване.

Шестдесет и две годишният Гарт Брукс е легенда на кънтри музиката. Изпълнителят се прочува през 90-те години на миналия век, като до 2015 г. изпреварва Елвис Пресли като най-продавания солов певец в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    3 13 Отговор
    Кралят на кънтри музиката се оказа животно.

    Коментиран от #3, #8

  • 2 Еее...

    13 0 Отговор
    Затова мъже в САЩ не искат да ават , та учителките налитат на ученици от зор !
  • 3 Тоя па

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    Мислиш ли , че звезда на чиито концерти жените припадат , ще допре до някаква фризьорка ?! Те и тук нямат много имидж ! Но виж , парите...
  • 4 Пилотът Гошу

    8 0 Отговор
    Multiple times.... Аха ... години наред... ти да видиш... Нормално се подава жалба след като стане... не ходиш години наред да те "изнасилват" .....
  • 5 2019г.?!?!

    11 0 Отговор
    Взеха да се оливат на запад...
    Защо чак сега жалба?
    Какво е правила фризьорката му в хотелска стая с него, подстригвала ли го е?
    Айде стига, не ядем домати с колчетата!
  • 6 СМЕХОРИИ

    1 0 Отговор
    Е, как така...
  • 7 Перо

    5 0 Отговор
    Сетила се Мара да се побара, след 5 г. Сигурно и трябват пари и ползва класиката в жанра!
  • 8 изгориле

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    и тебе тае гласил май
  • 9 999

    0 0 Отговор
    Кой е хищникът в такива случаи? Къде са неоспоримите доказателства, че това се е случило?Защо чак сега и защо крие истинското си име? Пореден опит на жена да осребри СВОИТЕ хищнически страсти и своята палавост...
  • 10 изнасилил в хотелска стая или в къщи

    1 0 Отговор
    все там тез жални женици се жалват че им излязъл късмета не знаейки за какво отиват в стаите им освен да си говорят за превенция на такива неща очаквайки златната крава после в съда