22 Октомври, 2024 10:58 1 013 4

Водещият на "Top gear" Джереми Кларксън претърпя спешна операция

  • джереми кларксън-
  • топ гиър-
  • водещ-
  • операция-
  • сърце-
  • здравословни проблеми-
  • здраве

Любимият на мнозина телевизионен водещ призна, че не смята, че му остава много време на земята заради усложненията със здравето му през последните месеци

Водещият на "Top gear" Джереми Кларксън претърпя спешна операция  - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

"Не ми остава много време!" Това признание дойде от любимия на мнозина водещ Джереми Кларксън след тежки здравословни усложнения, които го сполетяха през изминалата година.

Неподражаемият ководещ на хиляди зрители от цял свят "Top gear" - Джереми Кларксън, претърпя животоспасяваща операция. На всичкото отгоре има съмнения за начален стадий на деменция, а през 2023 година му поставиха и слухови апарати.

Самият Джереми сподели повече за спешната операция, като поясни, че вече са му забранени куп неща. Още преди операцията Кларксън споделя, че се тревожи за здравето си и признава: „Не ми остава много време“.

64-годишната тв звезда от любимата тройка на "Top gear" (Джереми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей), разкрива, че се нуждаел от операция, за да изчисти запушените артерии, след като се е почувствал зле на скорошен празник.

Пред журналисти той казва, шегувайки се със себе си: „Много съм благодарен на всички, които изпратиха подкрепящи съобщения, но аз съм добре. Просто трябва да не се занимавам с тежък труд или да изпразвам съдомиялна машина през следващите четири години",

Кларксън за първи път се почувствал зле по време на почивка на остров в Индийския океан.

„Бях на масата за закуска и когато се изправих, за да си тръгна, трябваше да отделя малко време, за да се уверя, че крайниците ми работят правилно.“ По-късно той имал проблеми с опитите си да се гмурка, плува и ходи, което продължава и след почивката му.

Един ден той се почувствал „лепкав и имаше стягане в гърдите ми“, по неговите думи.

По-късно, докато работи във фермата си в Котсуолдс, която е включена в неговата хитова поредица на Amazon Prime, бил извикан лекар, след като усетил „иглички“ в лявата си ръка. След това Джеръми е откаран с линейка в болницата Джон Радклиф в Оксфорд .

Той разказва за случая: „Изглежда, че от артериите, захранващи сърцето ми с подхранваща кръв, едната беше напълно блокирана, а и втората от трите отиваше в същата посока."

Лошото състояние на артериите на култовия водещ наложило спешно поставяне на стент, който да я държи отворена и да възстанови притока на кръв към сърцето. Джеръми споделя след операцията: „Не беше особено болезнено. Просто беше странно".

Джеръми също разкри опасенията си от развиваща се деменция, като призна, че „паметта му е простреляна“. Миналата година пък, му поставиха слухови апарати.

Но звездата пък не забавя новата си книга. Тя разказва за живота във фермата му Diddly Squat, която става все по-популярна сред неговите фенове, информира Телеграф.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карате кид оригинала

    0 3 Отговор
    Спииииииийд! Пауъъъъъъър!

    Ще се оправи. Да работи повече във фермата, добре е за здравето. Цял живот е мурзелувал, уседнал живот, пушене и пиене. Ето резултата на 65.
  • 2 Ха ха ха

    0 4 Отговор
    Айде какво се лигави аз има три байпаса и два стенда .Стенд се поставя за около 15 минути
  • 3 БгТурист

    1 3 Отговор
    А дали случайно има "боц-боц" ?
  • 4 Палома бански старец

    0 3 Отговор
    Дядо от пловдив ще ми воде сватбарското хоро 🤭👺