Last news in Fakti

7 Декември, 2019 13:00 5 847 22

Зеленски: Случайност или планирана акция за унищожаването на Украйна?

  • украйна-
  • президент-
  • володимир зеленски-
  • зеленски-
  • унищожаване

Близкото бъдеще ще покаже

Зеленски: Случайност или планирана акция за унищожаването на Украйна? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Материал от Поглед.инфо

Е, минаха първите шест месеца от президентството на Вова Зеленски. Време е да обобщим първите резултати. При това положителни. В крайна сметка именно те се очакваха от него от онези, които гласуваха за него.

Само че няма нищо за обобщаване. Порошенко, разбира се, беше копеле. И този такъв негов „статус“ дори не е необходимо да се доказва. С това твърдение всички отдавна са съгласни. Но Зеленски... Изглежда му повярваха. Не всички разбира се. Умните хора разбраха, че този персонаж, дори да искаше да промени нещо към по-добро в Украйна, нямаше да успее. Има толкова много пречки за подобряването, че той никога не би ги преодолял. Тук са нужни опит, необходими са знания, екип, способност да се удържа удар, издръжливост, пари. Просто неща, които клоунът Зеленски никога не е имал. Затова умните хора от самото начало разбраха безнадеждността на този проект.

Глупавите се ръководят не от разума, а от надеждата, че всичко в живота им по някакъв начин може да се нареди в тяхна полза и че може да им се случи чудо, като в приказка. И че след това чудо те ще могат да живеят съвсем различен живот, богато и красиво. И за това те просто трябва да изберат добър цар-бащица. Видяха Вова Зеленски да скача на сцената като такъв добър бащица и го качиха на пиедестал.

Направили си изводи от ситуацията в Украйна по време на изборите, те заключиха, че Порошенко вече е доказано лош, а Зеленски е млад, с чувство за хумор, почти от народа, практически свой , затова и по-добре той на власт. Половината от страната, след като не видя нормални хора сред кандидатите, изобщо не отиде на урните.

Когато говорят за изборната аритметика на Зеленски, те сочат 73% подкрепата на избирателите в негова полза. Но тук трябва да разберете, че по-голямата част от страната не отиде на урните. И 73% бяха дадени на Зеленски от по-малко от половината, която излезе на урните. И ако тези 73% се изчисляват от общия брой гласоподаватели, сегашният „гарант“ има около 25% подкрепа от цялата страна. Което не е дори половината ... Тоест, мнозинството по начало не му повярва. И нищо добро не се очакваше от него. Очакваха само глупавите хора. И сега са в състояние на поредното разочарование. Но какво можете да направят. Това са много глупави хора. Това е тяхната съдба. И техният кръст.

И така, половин година от президентството на Зеленски приключи. И какво добро беше направено за онези, които очакваха чудо от него? О, нищо. Животът на обикновените хора само се влошава. Освен това има тенденция към влошаване в по-голям мащаб, отколкото беше при Порошенко.

В такава ситуация възниква въпросът, защо се случва това? Да не би все пак Зеленски да е свой, просто да не му се получава? Или пък Зеленски не е свой, а е участник в определена, добре планирана операция, която го доведе на власт и днес той просто прави това, което трябва да направи, след като беше избран президент ... Да разгледаме първия вариант, при който Зеленски не е заговорник, не е член на екип, който целенасочено унищожава Украйна, а е честен и достоен човек, тоест свой, който е дошъл на власт не по път, издълбан му от определени политически сили, а изключително от волята на украинците.

Веднага възниква въпросът: а може ли изобщо да стане така, че в страна, която не едно десетилетие се ръководи от глутница политически мошеници с дебели пачки, които са довели населението до скотско положение, на власт да дойде човек извън глутницата, а освен това по решение на оскотелия народ? Вярва ли някой в това. Кой би го допуснал до властта, ако не определени режисьори-кукловоди. Е, кой е той, този Зеленски? Шут. Клоун. С доста примитивно чувство за хумор. И какво от това? И защо изведнъж тези, които грабиха тези години страната, изведнъж са го допуснали до власт, дадоха му възможност да влияе на бизнеса им, а освен това да ги разследва заради разграбването на страната.

Не, не се вписва. Лично аз не вярвам в това. Но дори да приемем, че Зеленски е станал президент случайно, тогава как да обясним настоящите си, наистина антинародни действия. Например, продажбата на земя. Какво е това? Просто неопитност и неграмотност? Не, не. Това е по-скоро контролен изстрел в главата на Украйна. Отново възниква следния въпрос: уж е дилетант, а как стреля... Лично аз бих могъл да отнеса действията му като неопитност, ако той, дори и неумело, бе започнал да действа, дори с икономически и правни грешни действия, в полза на населението. Ако, например, без да отчита икономическата рамка, беше започнал да намалявам тарифите за комунални услуги за населението. Без да спазва законовите стандарти, да бе започнал да вкарва в затвора крадците от предишното правителство. Но той не направи това. Той не спасява умиращото здравеопазване. Той не засилва социалната защита на децата и възрастните хора, умиращи от глад и студ. Той не прави нищо в защита на онези, които уж го избраха преди шест месеца.

Да разгледаме втория вариант, при който Зеленски, предварително избран от определени сили за нов президент на Украйна, където отрано му е обяснена бъдещата роля. Обяснени са неговите основни задачи, които той ще трябва да изпълни, ставайки държавен глава. Обяснени предварително са всички правила на предстоящата сделка. Гледаме ситуацията. Първият въпрос е защо Зеленски. Заради това, че никой не би избрал наличните политици . Всички са опетнени до такава степен, че просто няма как повече. И ако имаше някакви адекватни, те нямаше да са подходящи за целите на заинтересованите убийци на Украйна, защото те нямаше да станат марионетки в ръцете на кукловодите. Така се оказва, че е нужна нова фигура, неподдържана от съвременната украинска политика и напълно контролирана отвън.

Зеленски е напълно подходящ за такава роля: той е известен, критикува властите, приеман е за свой от отъпялото население. Предполагам, че отвъдморските шефове са му направили предложение, което той не е могъл да откаже: или край на кариерата на клоун, плюс затвор за обида на висшите държавни служители. Или да бъде послушно момче. И когато той се е съгласил, са започнали да създават предизборна платформа за него: филми, популярни сцени. В същото време са обяснили как да се държат с него местните финансови и политически важни клечки. И когато беше постигнато споразумение между всички страни по сделката, фигурата на Зеленски е представена за уж популярно одобрение. Глупавото население видя този морков, без дори да забележи как го изиграват. Трябваше им човек за изборите. Не им трябва да рушат приказката за „демократичния“ избор на Украйна. Тогава и картечниците нямаше да успокоят разбеснялата се от това Украйна. А и не се знае как би се държала Русия в подобна ситуация. Отвъдморските шефове не се нуждаят от втора Сирия в лицето на Украйна.

Така че беше предприет такъв ход: Зеленски, уж от народа, и, уж по волята на народа, стана президент. Помогнаха му да състави парламент, състоящ се от кръгли идиоти. Около него са седнали „пилетата на Сорос“ и е стартиран механизмът за довършване на Украйна. Така изглежда, че Владимир Александрович се е продал много преди изборите. И е знаел какво трябва да прави след идването на власт. И се държи като много, много послушно момче, ясно спазвайки всички заповеди, които му са дадени.

Заслужава ли да говорим за съвестта му? Мисля, че не. Всеки, който се продаде на някого, се продава със съвестта си. А Вова имал ли е такава изобщо? Ако се е съгласил да унищожи страната според план, известен му предварително, тогава смятам, че изначално е нямал съвест. Така лично аз смятам, че Вова Зеленски не случайно е президент. И освен това не е чудо. Това е предварително планирано, добре проектирано мероприятие. Мероприятие по окончателното унищожаване на Украйна като държава. И тя вече работи.

Какво ще има на мястото на бивша Украйна и на днешното недоразумение? Мисля, че близкото бъдеще ще покаже.

Превод: В.Сергеев


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    58 5 Отговор
    Украинци и българи сме особена порода хора. На нас враг не ни е нужен, сами успяваме да таковаме мамата и на страната си и на бъдещето и.
  • 2 Кирил

    9 35 Отговор
    Сайта поглед инфо е рупор на хибридната война срещу България.
    Въпросът,защо факти започна така често да го ползва има само един логичен отговор,парите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Панов

    12 54 Отговор
    Хумористичен сайт,развесели ме.
    Украйна показа че е свободна държава със свободен народ,който може да смени всеки управник,който не харесва.
    За справка в рашастан дори едни нищо независещи избори за местни съвети минаха с арести и фалшификации

    Коментиран от #18, #20

  • 5 Кой68

    26 3 Отговор
    Виж си двора...Сами се унищожавате и съсипвате.
  • 6 соросоидни кърлежи

    40 4 Отговор
    Все едно пише за България, нас ни управляват все такива,ограничени ,необразовани , кукли на конци.
  • 7 естествено че е

    25 4 Отговор
    планирано унищожаването на Украйна, но от новите ви „приятели”.
  • 8 ТОЧКАТА

    27 4 Отговор
    същият въпрос важи и за нас...Е ,само дето сме 10 г по-напред...
  • 9 Авторът

    8 3 Отговор
    И кой всъщност е авторът на иначе добре скроеноят ПАСКВИЛ за конструктивни дебати? Плиткоумен, но по предназначение добре комбинорана сбирщина от думи: "Какво ще има на мястото на България с Бойко Борисов и на днешното недоразумение? Мисля, че близкото бъдеще ще покаже".

    Коментиран от #11

  • 10 ПЕНКО

    10 2 Отговор
    ПИЧ , ДОКАТО ПРИПИСВАТ "ЧЕЛНОБИЛ" НА РУСИЯ НЕ СЕ БЕЗПОКОЙ МНОГО-МНОГО !!!!!!!!!
  • 11 някой

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "Авторът":

    Без да искаш удари в десетката! Цитата ти в кавичките е ИСТИНАТА!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ники

    6 16 Отговор
    А бе Сергеев стига си писал про руски скалъпени коментари,Украйна е демокрация президентите идват и си отиват с избори виж по добре какво става на север при вас ,там е войствена империалистична диктатура,добре че икономически Русия е колкото Холандия и само размахват оръжие вместо да дадат някоя рубла за братския ни народ

    Коментиран от #14

  • 14 Бай хой

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "Ники":

    Николайчо марш в първи клас неграмотнико. От къде ви събират като боко.
    Русия - Площ
    17 125 191 km²
    (на 1-о място)
    Води
    13 (вкл. блатата)%
    Столица
    Москва
    55°25′08″ с. ш. 37°37′56″ и. д.55.418889° с. ш. 37.632222° и. д.
    Най-голям град
    Москва
    Официален език
    руски[б 1]
    Население
    (пребр., 2019)
    146 793 744[3]
    (на 9-то място)
    Гъстота на нас.
    8,57 души/km²
    Холандия -Площ
    41 543 km²
    (на 131-о място)
    Столица
    Амстердам(2)
    52°21′ с. ш. 4°52′ и. д.52.35° с. ш. 4.866667° и. д.
    Най-голям град
    Амстердам
    Официален език
    нидерландски(1)
    Население
    (пребр., 1 януари 2016)
    Повишение 16 979 120 [1]
    (на 65-то място)
    Гъстота на нас.
    414 души/km²

    Коментиран от #15, #21

  • 15 гост

    8 15 Отговор

    До коментар #14 от "Бай хой":

    И какво доказва всичко , дето си го изписал , освен , че Раша е най-голямата кална дупка на планетата , по рядко населена и по-бедна дори от африканските джунгли ??? На кой му дреме колко земя и вода имала , щом там нормален човек да вържеш няма да стои ??? Айде като си по статистиките обясни това !! Русия 2017 г БВП на глава от населението - 10600 долара , 62 (!!!!!!!!!!!) място в света !!!
    Екваториална Гвинея -12700 долара , 56 място , Тринидат и Тобаго - 15800 долара - 48 място , Барбадос - 17800 долара - 41 място , Естония - 19840 долара - 38 място ( ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ !!!!) , Холандия - 48300 долара - 12 място ( ПЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ !!!!!) Хахахаххахахаххахах !!!!

    Коментиран от #17

  • 16 Товарищ Сергеев

    5 8 Отговор
    Все по-малко хора ви се връзват на тъпите статии,а тези които продължават са достойни не за подигравкиа , а за съжаление....
  • 17 Бай хой

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Холандия, хохландия и тикволандия включват в бвп си крвдитите, услугите, хазарта и лихвите по кредитие. Хаааахххх, хааааах!
  • 18 Байчо

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Панов":

    Това което е написано за съжаление е истината за Украйна, Сащ я използваха и използват. Но Украинците сами са си виновни. Само кръгъл идиот може да говори и вярва, че те били свободни и тем подобни глупости. Вие пишете за неща от които хабер си нямате. Когато не разбрира човек трябва да мълчи и да не се излага.
  • 19 Очаквано

    1 1 Отговор
    Всичко друго написано в N 12 беше маловажно, освен: Какво ще има на мястото на България с Бойко Борисов на днешното недоразумение? Мисля, че близкото бъдеще ще покаже." Думам ти дъще, сещай се снахо!
  • 20 Румяна Костова

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Панов":

    Относно свободата в Украйна. Към всяко министерство има реформаторски офис, това изяви в едно телевизионно предаване бивш министър. Работата на реформаторите, финансирани от Запада е да предоставят план точно какво да се реформира. Наистина ли има наивници, които си мислят че след като американците хвърлиха толкова пари, за да спретнат Майдана, ще оставят Украйна сама да се управлява?
  • 21 Мисля си

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "Бай хой":

    Ти пък сравни кравата и колибрито! Кой има повече интелигентност, по-способен е да се грижи за себе си и живее по-свободно и по-добре? Има ли значение, че кравата тежи един тон, мозъкът й е два килограма, а вимето- килограм и половина? А колибрито тежи 17грама! Та стига сте се подмокряли при идеята кой колко бил голям. Със сигурност повече руснаци искат да са холандски граждани, отколкото изобщо наброява Холандия!
  • 22 onq s konq

    1 1 Отговор
    Както винаги гост ръси най тъпите коментари и цинични скоропоговорки. Скрий се мизернико.