Last news in Fakti

21 Февруари, 2020 13:00 20 452 96

Турците заплашват с “небостъргачи от руски черепи"

  • реджеп ердоган-
  • москва-
  • турция

Ердоган отдавна „причинява киселини в стомаха” НАТО, така че там няма да се притесняват много, ако „си счупи врата“ в Сирия

Турците заплашват с “небостъргачи от руски черепи" - 1
Снимка: EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Материал от Поглед.инфо

На последната Мюнхенска конференция бяха обявени руско-турски преговори. Разбира се, основната цел беше да се разреши ситуацията в Идлиб. Но е ясно, че това е просто прикритие, тъй като Москва и Дамаск имат различни от Турция цели.

Следователно, срещата на високо равнище ще бъде от различно естество. Вероятно ще става дума за поддържане на репутацията на Ердоган след неуспешните опити на турската армия да анексира Идлиб. Това е необходимо, за да не се карат Русия и Турция отново и да поддържат благоприятно сътрудничество помежду си в други области, без да се нанася удар върху отношенията с Дамаск.

Дали ще бъде възможно да се постигне това, ще бъде показано от резултатите от преговорите или разпадането на диалога. Предишният кръг от преговори в Анкара не завърши с нищо добро, след което на турците беше даден краен срок за прекратяване на провокациите до края на февруари. Краят на месеца се вижда.

Заслужава да се отбележи, че на фона на планираните преговори в турските социални мрежи омразата и злото към руснаците надхвърлят всякакви граници. По-рано руският посланик в Турция Алексей Йерхов говори подробно за това. Турците обаче продължават, обещавайки да построят „небостъргач от черепите на руските военни“.

Подобна беше ситуацията преди пет години, когато руският посланик Андрей Карлов беше застрелян. Единствената разлика е, че тогава антируските настроения прикриваха Алепо, а сега Идлиб се използва за това. Общото е, че руско-турските отношения отново могат да бъдат изложени на опасност.

Като цяло страните се интересуват една от друга, но Анкара очаква да спечели от това, вярвайки, че Москва ще прости опита да се заграби Идлиб в името на „приятелството“. Схемата е същата като през 1939 г., когато Турция отнема от Сирия провинция Хатай, граничеща с Идлиб, криейки се зад предстоящата Втората световна война.

И в края на краищата преди малко повече от 100 години Сирия, подобно на другите арабски страни, всъщност е турска провинция. Днес Анкара обаче не може да се откаже от своите хищнически планове.

Фактът, че правителствените войски с подкрепата на Сирия вече са изчистили по-голямата част от Идлиб от екстремисти, на които дори не помогнаха доброволно прехвърлените от Турция американски ръчни зенитно-въздушни комплекси, се отразява и на настроението на турците. Анкара обаче не се отказва.

Имаше съобщения, че някои от бойците се обличат в турски униформи, така че по-късно да съобщават за убийствата на турски войници и за страховитите наказания за Дамаск за това. Самите турци отдавна са се превърнали от външни наблюдатели в преки участници във военните действия. Кюрдските провокации, вероятно организирани от американците, с цел да се сблъскат челно Москва и Анкара, наливат масло в огъня.

Но Ердоган по някаква причина не разбира това, продължава да обвинява Русия и Сирия за смъртта на цивилни в Идлиб и заплашва да сваля самолети и хеликоптери. Веднъж турската страна направи такава грешка заради горещия си нрав, за който Анкара трябваше да плати много скъпо.

Освен това, ако тогава Турция можеше да разчита на подкрепата на Запада, сега нито САЩ, нито НАТО планират да предоставят изрична подкрепа. Алиансът вече заяви, че няма да окаже помощ, въпреки смъртта на турските военни.

Ердоган отдавна „причинява киселини в стомаха” НАТО, така че там няма да се притесняват много, ако „си счупи врата“ в Сирия. Освен това САЩ винаги ще могат да подготвят замяна на турския лидер. Очевидно буйният нрав на турския президент няма да доведе до нищо хубаво, но Москва продължава да толерира тези нападки заради желанието все още да поддържа изгоден регионален съюзник.

Въпреки това, Ердоган напразно се надява, че Москва ще търпи подобни номера. Ако Анкара премине от прости заплахи към действие, отговорът ще последва незабавно. Поне опитът от предишните години подсказва, че Русия може да озапти буйния турски лидер. Вероятно още не е дошло времето за радикални действия, които ще върнат турския президент обратно на земята.

Превод: В. Сергеев


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пловдив

    192 27 Отговор
    Небостъргачи от чалми.
  • 2 Генерал-лейтенант софиянец но кореняк

    49 111 Отговор
    Турция в продължение на четири години денонощно, бленувано чакаше ракетите Ц400, а българските комунисти русофили денонощно ръкопляскаха във форумите как добра е била Турция, че поръчва руско оръжие! Българските турци пък много се радваха на комунистите как ръкопляскат! Сега ще станем свидетели ефективни ли са всъщност тези ракети ц 400? Вчера една дузина комунисти ми заявиха, че не са съгласни с това България да е в НАТО? България, господа комунисти е в НАТО по волята на българският народ. Това стана на 18.03.2004 с гласуване в парламента, като 226 народни представители бяха за, 4 против и нито един въздържал се. Трябва да се опитате поне да си завършите основното образование, за да знаете, че България е парламентарна Република, а Конституцията на България е определяща за всичко. Къде сте били в този ден? В историята няма ако! Да сте отишли пред парламента и да сте заявили, че вие сте директорите, които трябва да бъдат питани от парламента за всичко с референдуми и да променят конституцията както на вас ви е кеф! Такава пряка демокрация има в Швейцария, но вие също може да си я създадете, като си направите държава нейде в руските степи към Монголия да речем, или Татарстан. Тука не и в историята няма ако. Иначе мащабен военен ''сбор'' не искам да употребя думата ''военно положение'' и денонощни лицеви опори за вас комунистите и бягане сутрин по 30 км докато ви се пооправят мозъците.

    Коментиран от #9, #15, #16, #53, #54, #55, #75, #83, #91, #93, #96

  • 3 Съдията Дред

    89 16 Отговор
    Трябва да се противопоставим на опитите на Ердо да възражда империята. Както казва дон Корлеоне - "трябва да се действа навреме, ако бяха спряли Хитлер в Мюнхен през 1938, нямаше да има война".

    Коментиран от #17, #85

  • 4 Бачо Киро

    31 97 Отговор
    Да живее българо турската дружба

    Коментиран от #8, #87

  • 5 Смях

    44 34 Отговор
    Ами нали Русия и Турция са побратими. Заедно в труд и в бой. Само не знам, като са толкова Оправни, защо затънаха до колене в тиня и кръв в Сирия. Вече осем години - смърт и разрушения.
  • 6 БЕЗ ВАЗЕЛИН

    37 13 Отговор
    ЗА ЕРНАГЛЯР !
  • 7 Поглед инфо

    35 6 Отговор
    Тия удрят дойчевелето в земята
  • 8 Долу турските домати

    19 40 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    Много ли те е страх от турчина? Не се страхувай те са ни приятели

    Коментиран от #10, #40, #41

  • 9 ГруЮ

    55 8 Отговор

    До коментар #2 от "Генерал-лейтенант софиянец но кореняк":

    Леле...изтрещяването е пълно.

    Коментиран от #12

  • 10 КАК ДА

    33 7 Отговор

    До коментар #8 от "Долу турските домати":

    ГО Е СТРАХ ? НЕ ВИЖДАШ ЛИ ,ЧЕ Е ПУЙКОФИЛ-ПОМАК ?
  • 11 боцмана

    54 49 Отговор
    Турците имат силна армия, силен дух. Биха се опълчили срещу всеки без страх. Но срещу САЩ и Русия не биха се справили. Те САЩ и Русия като застанат един срещу друг самите не знаят кой би победил. Но такива като Асад са много слаби срещу Турция. Турците само с автобусните шофьори от градския транспорт на Истанбул ще го довършат до вечерта. Практически Турция не воюва с Асад в Сирия, а с руснаците, иначе Асад отдавна да е история.

    Коментиран от #36, #81

  • 12 Груйо

    18 39 Отговор

    До коментар #9 от "ГруЮ":

    Много си е добре човека, хем се бъзика с вас, хем ви казва истини. И стига с тая мантра за Бойко, да корумпиран е и трябва да си ходи, но България ще си остане в ЕС и НАТО, а червените пропуски хлебарки ще си заминат като мавзолея на Гошо Тарабата 😆
  • 13 Паша

    46 10 Отговор
    Няма да посмее. Знае, че ако го направи няма да се измъкне с толкова малко както беше след свалянето на руския бомбардировач. Просто вдига патаклама за да угоди на тези които искат да чуят нещо подобно. А пък ако случайно повтори грешката си, жална му...
  • 14 Ленинградския таксиметров трябва да

    20 42 Отговор
    почне да мисли с тази кратуна , ако загуби турския пазар на газ ще трябва да си я вре обратно от където я вади понеже всички други държави събрани на Балканите не консумират и половината на тива на Турция , а Ердо има избор на доставка явно Путин му пари под краката и знае че майне ли се от Сирия , ще почне да тече катарски газ към Европа и ще настъпят времена на още по-голям глад за руския народ

    Коментиран от #22

  • 15 Иво

    31 10 Отговор

    До коментар #2 от "Генерал-лейтенант софиянец но кореняк":

    Добре си спомням как Георги Първанов от БСП казваше тогава колко излишно е да влизаме в НАТО,така че не съм сигурен дали са гласували 226 "ЗА'

    Коментиран от #24

  • 16 боцмана

    32 6 Отговор

    До коментар #2 от "Генерал-лейтенант софиянец но кореняк":

    Пиши го по накратко:"Дървен шоп"
  • 17 Иво

    36 10 Отговор

    До коментар #3 от "Съдията Дред":

    Те вече са ни приспали с тия турски серияли и във всяко село джамия..

    Коментиран от #73

  • 18 ДДРОнег

    28 20 Отговор
    Преди около месец излязоха резултати от анкета, в която рашъните определяха за най-добри приятели именно турчулята ?!
    Е, к'во стана "братушки", май любовта Ви бързо охладня, а?!
    Да Ви е за урок, да си знаете приятелите и да ги цените, а не да се сдушвате с престъпници !!!

    Коментиран от #20

  • 19 ХА ХА ХАА

    34 8 Отговор
    А бе тези гаджали направо си прескачат сянката! Ай сиктир!
  • 20 Рашката

    16 25 Отговор

    До коментар #18 от "ДДРОнег":

    Така е, мислехме и вас за приятели, и след 45 години ни показахте предателството като се сприятелихте с тези на които викахте, че са ви врагове. И кой би искал приятелство с вас

    Коментиран от #23, #37

  • 21 Бачо Киро

    19 30 Отговор
    Турците доста изпотиха руснаците в Идлиб. То е ясно, че руснаците ползват асад само да им готви и пере

    Коментиран от #64

  • 22 voivod

    11 27 Отговор

    До коментар #14 от "Ленинградския таксиметров трябва да":

    Ердоган не само може да спре потреблението на руски газ , но също може да спре и транзитирането му през Турция , от което ще е засегната и България.
  • 23 ДДРОнег

    24 15 Отговор

    До коментар #20 от "Рашката":

    Аве глей си чашката :)
    Толкова си и руснак ти, де, но ще ти отговоря, че Вие първи се отрекохте от нас, а и тоя строй, дето ни го натресохте, още не можем да се оправим !!!
    Апропо, ако сте ни били приятели, защо нашият архив е у Вас и не ни го давате !!!

    Коментиран от #30, #51

  • 24 Презвитер Козма

    14 18 Отговор

    До коментар #15 от "Иво":

    Е ти какво очакваш от доносникът и проруски агент агент Гоце?
  • 25 Хасан

    8 20 Отговор
    Драсканици на Работническо дело
  • 26 USSR

    10 24 Отговор
    Фбалгария се четат и слушат само руски медии сПутник,сПичник,сМинджник...и так далие!
    Така е от времето на дрогара чЛенин!!!
    И от преди ...де.
  • 27 Еничарите

    17 8 Отговор
    Са променили гена на турците

    Коментиран от #29

  • 28 567

    28 6 Отговор
    има и вариант 2 тръбата с газ от черно море се отклонява към варна или бургас
  • 29 Иван

    14 31 Отговор

    До коментар #27 от "Еничарите":

    Напротив ние сме били мургавите, след 200 години Византия сме се променили и после 500 години османците са ни сменяли гена. Това с еничарите е все едно сега да сравняваш ромите в България да сменят гена на българина. Ползваме ги ромите само за мръсната работа, и така еничарите са били ползвани за мръсната работа. Ромът колкото и да се кръсти Иван, Драган..., винаги е нежелан. Навремето и еничарите и да се казват Ахмед, Мехмед..., винаги са били низшите. Ромът си остава ром, еничарът си остава еничар. Чистачите на господарите

    Коментиран от #43

  • 30 Бай хой

    23 12 Отговор

    До коментар #23 от "ДДРОнег":

    Ако не бяха ти "натресли оня строй" сега щеше да си в положението на кюрдите. Капиш.

    Коментиран от #39

  • 31 Хасан

    7 54 Отговор
    Искам да видя небостъргачи от гяурски черепи в булгаристан.

    Коментиран от #42, #84

  • 32 опки

    31 5 Отговор
    Този е изтрещял...време е за Кюрдистан
  • 33 булгаристан

    10 35 Отговор
    Булгаристанците са замесени и в тази мръсотия. Снабдяват с оръжие и дрога главорезите в Сирия. Само че идиотите не разбират, че един ден същите тези главорези могат да им режат главите и в самият Булгаристан.
  • 34 ГосТ

    23 3 Отговор
    Явно основното в Сирия ще бъде печена пуйка 🤣 Миризлива печена пуйка 🤢
  • 35 xxx

    11 2 Отговор
    тя щото голямата политика се решава във форумите. какво реално става и за какво си говорят, си знаят само Ердоган и Путин. останалото е чешене на езиците и политически студиа с "експерти политолози" за продаване на рекламно време.
  • 36 СПЕЦНАЗ

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "боцмана":

    http://m.focus-news.net/?action=news&id=2750041
  • 37 Апостола

    15 18 Отговор

    До коментар #20 от "Рашката":

    От българите приятел не става!Те са предатели-дори мен предадоха.Ботев го застреляха на връх Вола.
  • 38 Info

    15 10 Отговор
    "Ако турците напуснат Либия, ще подпиша примирие", настоява Хафтар. Мощният човек от Източна Либия, Халифа Хафтар, заяви, че е готов за прекратяване на огъня, ако турци и ислямистки наемници напуснат страната и Анкара спре да доставя оръжие на правителството в Триполи, предаде руската информационна агенция RIA.
  • 39 Абе бай мангау,

    3 13 Отговор

    До коментар #30 от "Бай хой":

    Че ти сега си по-зле и от кюрдите бре, гол, бис и надюпен на всички посоки
  • 40 Долу турските домати

    12 4 Отговор

    До коментар #8 от "Долу турските домати":

    Ей османски недораслек толкова ли нямаш поне капка мозък под феса си, за да си измислиш твой ник, че пишеш от моя? Да не си мислиш, че хората ще се хванат на ефтината ти провокация. Аз хвалебствия за такива като вас никога не бих написал радикални ислямета.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Долу турските домати

    18 5 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    Ето това е истинското лице на хасан. Лицето на омразата и религиозния турски фанатизъм. Същият този доскоро говореше колко добре си живеел с българите, а сега призовава към смърт и насилие спрямо българите сред, които живее. Ето това е радикалния ислямист хасан, който би следвало ДАНС да го прибере за разпалване на расова омраза и на верска основа. Ако някой все още се е заблуждавал, че хасан е миролюбив турчин живеещ в България е време да изтрезнее и да види истината в очите. Всички турци в България са такива като него.

    Коментиран от #44

  • 43 Сега пък аз да ти обясня!

    16 5 Отговор

    До коментар #29 от "Иван":

    Еничарин е ставал високия силния, както са момчетата пред Бъкингамския дворец, пред президентството на всяка страна! Над 1,95, и силни и красиви! И ти ми сравняваш Рома с тези еничари! До 18 са отглеждани в приемни къщи в Анадола! На 18 са взимани за да определят кой има данните да бъде обучен за еничар! Нито ти, нито аз влязохме девствени в казармата! Защо да повярвам че еничарите са влизали девствени? Значи са плющяли из селото, а може и приемната мама с дъщерите! В годините на мир, еничарите не са стоели в казармите да слушат радио "Кърджали" изскачали са навън, както аз и ти, и са плющяли булките в Истанбул! По закона на исляма, е забранено да го вадиш, значи всичкото семе се е изцеждали вътре!( Тогава още не е имало клиники за аборти) Така че, то само си отива на там, плющяли са наред, и са оставяли деца по новата си родина! Истинските турци, долу в Истанбул, прекрасно са запознати с това! Дължиш ми 50 лева за лекцията, парите можеш да внесеш в сметката на "еничарския корпус"!

    Коментиран от #60, #63

  • 44 Прекалено внимание му обръщате

    5 2 Отговор

    До коментар #42 от "Долу турските домати":

    Ако го видиш ще се уплашиш, Няма да посмееш един шамар да му удариш, защото ще разбереш че той просто няма да се събуди!
  • 45 Osman

    6 15 Отговор
    Скоро и Асад и Путлер няма да ги има.
  • 46 Бок е бълхарин😂😂😂

    6 16 Отговор
    Българите знаят за черепите в батак😂😂😂

    Коментиран от #49, #50

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ;kmvmh;j

    22 4 Отговор

    До коментар #46 от "Бок е бълхарин😂😂😂":

    На всички вас османски убийци ви пожелавам от сърце Батак да ви се върне 10000000000000000000000000000000000000000. Време е да си платите за всички масови убийства вършени както назад във времето така и до ден днешен. В днешния свят няма място за такива масови убийци и света ще ви потърси сметка за кървавите деяния. Време е да ги изпитате на собствения си гръб.
  • 50 Скъпи 😂😂😂😂😂

    11 3 Отговор

    До коментар #46 от "Бок е бълхарин😂😂😂":

    Ако те добарам, акъла през задния ти двор ще изкарам! Ако във вас се промъкна, на целия ти шибан род ще го намъкна! Даже козите и овцете, и кучето и котката на двора, даже и кокошките с петела, ще ви тура всички на ченгела!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Патето яки

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Генерал-лейтенант софиянец но кореняк":

    генерал ли си или лейтенант, скрий се шапкар
  • 54 Никой

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Генерал-лейтенант софиянец но кореняк":

    Бре, бре! Няма да го чета цялото, щото съм с основно образование. Само да кажа, че волята на 226 депутати, не е волята на народа. Отдавна не сме минавали 50% активност на изборите. Сам си смятай. И тия депутати не разбраха защо хората не искат да гласуват
  • 55 Ааая

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Генерал-лейтенант софиянец но кореняк":

    Ти си безкнижник
  • 56 000

    11 2 Отговор
    Кой е казал, че парламента се съобразява с волята на народа
  • 57 оня с коня

    5 7 Отговор
    Трябваше да стигне до Дъното Ердоган за да осъзнае,че С-400 които купи са МАНИПУЛИРАНИ от Русия и НЕ САМО че няма да ударят по Руски летящи цели АКО СЕ СТИГНЕ ДО ТАМ/стриктно вградена система "чужд/свой"/,но могат и ДИСТАНЦИОННО да бъдат стопирани ако Турция реши да ги използва срещу "Симпатичен" на Москва Противник като Сирия например.Затова и Ердо иска да закупи АМЕРИКАНСКИ "Патриот" който НЯМА ДА ЦЕПИ БАСМА никому,но трябваше да се стигне до влошаване на Отношенията с Целия Запад и Лирата да падне до нивото на Рублата!
  • 58 Дреме ми

    9 3 Отговор
    Само една Сатана им е достатъчна..
    Туркия е наша!
  • 59 Info

    7 4 Отговор
    "Наказвайте строго режима на Ердоган", турци в изгнание, на конференция, организирана в сътрудничество с европейския мозъчен тръст VOCAL EUROPE.

    Говорители на събитието бяха депутати от най-големите политически групи в Европейския парламент и академици, журналисти и политически анализатори от турски произход, жертви на режима на Ердоган и изгнаници.

    Като цяло ораторите категорично осъдиха политиката, провеждана от режима на Ердоган, с безпрецедентното системно нарушаване на основните човешки права.

    Οраторите от турски произход, които са преследвани от турския режим и живеят в изгнание в различни страни в Европа, критикуваха силно режима на Ердоган.

    Те категорично осъдиха режима на Ердоган и призоваха Европейския съюз да наложи строги санкции на Турция във връзка с бруталната ситуация вътре в Турция.

    Коментиран от #74

  • 60 Иван

    5 8 Отговор

    До коментар #43 от "Сега пък аз да ти обясня!":

    Съжалявам за 50 - те лева, но ги дадох на жена ти. Българите сме големи осеменители, само за 30 години намаляхме с два милиона, а ромите се увеличиха с толкова. Явно ромите те заплождат сега по твоята логика

    Коментиран от #61, #65

  • 61 Здравей Ванка

    12 2 Отговор

    До коментар #60 от "Иван":

    Жен ми е при мен, от 10 години не сме в България! А по писането ти личи че си просто една рязана бургия! Вместо да ме обориш за това което писах, ти започна да намесваш семейството ми! Толкова ти е акъла, като не можеш да ме обориш, слагаш ми минус, и продължаваш! Лек ден!
  • 62 ПЕНКО

    6 3 Отговор
    ЕДИН МИЛИОН ТУРЦИ РАБОТЯТ В РУСИЯ ...И ЕДИН МИЛИОН РУСНАЦИ ХАРЧАТ ПАРИ В ТУРЦИЯ !!!!!!!!!!!!
  • 63 Долу турските домати

    5 6 Отговор

    До коментар #43 от "Сега пък аз да ти обясня!":

    Стига си приказвал фантасмагории, България до вчера беше консервативна. На такива като вас чалгата ви измъти мозъка, и остана една блудкава течност. Всички знаем как е било. Ти незнаеш жена ти преди теб с колко е спала, тръгнал си локуми да разтягаш какво е било преди 600 години.

    Коментиран от #69

  • 64 Лайнингер

    13 14 Отговор

    До коментар #21 от "Бачо Киро":

    При военен конфликт между Турция и Русия, не бъдете толкова сиггурни от крайния изход! Ядреното оръжие е единственото, което дава самочувствие на руснаците. Иначе са една ретроградна,изостанала държава,пропита от комплекси,корупция и жалка сиромашия на обикновените хора. Единственото, което ги крепи е газ и нефт. ПЪЛНА СКРЪБ!!!

    Коментиран от #66

  • 65 Иван

    9 9 Отговор

    До коментар #60 от "Иван":

    Лек ден. А аз мислех, че българите сме готови да умираме за България, а те бягат от България. През турско, българинът имал право да пътува, но не е бягал от България, сега нещо по лошо ли е от тогавашното турско, че се изнасяте извън България ???

    Коментиран от #67, #68, #92

  • 66 Хи их хи

    3 3 Отговор

    До коментар #64 от "Лайнингер":

    Искаш да ни умориш от смях ли?
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Българи в чужбина

    8 3 Отговор

    До коментар #65 от "Иван":

    Вишисти останахме без работа, 18 000 евро вземаме на месец цялото семейство, а в България не намирахме работа, щото нямахме връзки! Не мисли че тръгнахме за пари, тръгнахме от немотия!
  • 69 Долу турските домати

    5 2 Отговор

    До коментар #63 от "Долу турските домати":

    Държа да отбележа, че и този пост под №63 също е на османското радикално менте и не съвпада с моето виждане за нещата.
    Явно османците са решили да пишат простотиите си под чужди никове, че да не им сипват мъжката и да не ги хранят обилно, защото акълеца им е като на чехълче и не могат да отвърнат.
  • 70 Иван

    2 8 Отговор

    До коментар #67 от "Виждаш ли какъв си боклук":

    Нали си бил тогава роб бе мелез, къде майната си обикалял
  • 71 гост

    12 4 Отговор
    Еничарският корпус е бил наи елитната структора в турската империя,но там истински турци е нямало.Великият везир е бил избиран от еничарският корпус както и съвета на визирите.Те са били 10 сърби българи албанци гърци и други но никога турци.Цялата администрация е от там,неса бил обикновени боици аса изучавали науки.Нивото на корпус ряско почва да спада накрая след като турците започват с рушвети представяне на имена че неса турци на синовете си да ги пробутват вътре.За турците било отредено само рахат служби като съдии и мюфтии защото умственият им капацитет е бил толкова.Това са дани записани от венецианското разузнаване а то се оказало много точно иса знаели всичко дори циганска бригада ковачи по колко корабни пирона на ден коват.А за султана турската кръв в него е сигурно 1процент.

    Коментиран от #72

  • 72 Долу турските домати

    7 9 Отговор

    До коментар #71 от "гост":

    Еничарите изчезват, след като почват да хапят ръката, която ги храни, който ги създава и те ги унищожават, неблагодарниците. Нещо като нас и руснаците, след като ухапахме ръката която ни хранеше и изведнъж се оказахме най бедните и намаляхме с два милиона. Хората са казали храни куче да те лае

    Коментиран от #76, #77, #79, #89

  • 73 Анонимен 21.02.2020.

    5 5 Отговор

    До коментар #17 от "Иво":

    Какво ви пречат толкова " джамийте"....оставете хората спокойно да си изповядват,...молитвите, към, Всевишният Господ,..Нима хората във Истанбул, и в другите градове, си казват защо тези камбани вият на умряло,...едва ли!!!..
  • 74 Хасан

    1 4 Отговор

    До коментар #59 от "Info":

    Сигурно са гюленисти които участваха в преврата и не успяха
  • 75 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Генерал-лейтенант софиянец но кореняк":

    Нещо ти се губят 10-тина депутати. Не бяха ли 240? Или математиката ни куца във военните структури. Да се научим да броим ли кво?
  • 76 Първо прочети защо го унищожават!

    5 1 Отговор

    До коментар #72 от "Долу турските домати":

    И когато го унищожават, еничарите всички са чалми! Ако са били балканските момчета, щяха да я разтурят цялата империя!
  • 77 Ето бе чети

    1 0 Отговор

    До коментар #72 от "Долу турските домати":

    https://blitz.bg/obshtestvo/1561826-g-izbit-e-enicharskiyat-korpus-v-turtsiya_news205529.html
  • 78 lud

    3 4 Отговор
    Pishman jurnalisti IMA SPORAZUMENIE ZA IDLIB MEJDU RUSIA,TURCIA I IRAN V ASTANA KAZAHSTAN KADETO E PODPISANO ZA NABLYUDATELNI POSTOVE NA TURSKI VOYSKI V ZONATA OTVATRE I RUSKI VOYSKI OT VUNSJHNATA GRANICA NA OBLASTTA I TOYA DETO SE OKAZA KURVA I NE SPAZVA PODPISA SA IRAN RUSIA I ASAD ,V MEJDUNARODNITE OTNOSHENIYA IMA SPAZVANE NA PODPISANITE SPORAZUMENIYA OT SERIOZNITE DURJAVI ,YASNO E KAKVI KURVI SA RUSIA I IRAN
  • 79 Долу турските домати

    2 2 Отговор

    До коментар #72 от "Долу турските домати":

    Ислямски клоун до кога ще пишеш с моя ник ?
    Нали знаеш, че и аз мога това и ще пиша от всички ваши никове. Това ли си просиш?
  • 80 гост

    8 1 Отговор
    Няма как да не са чалми макар да не са носили такива а специални шапки,не са ги взимали на петнаисет години а на 3-4 години и са изучавали вероучение и корана сиреч са помаци.Като пораснеш какво ще е самосъзнанието ти ами на турчин и мюслим цамо че само че интелигентноста ще е по висока.Кои е превзел българия грък приел исляма.Четете повече.
  • 81 боцмана

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "боцмана":

    Ти май си машинния боцман. Не ми ползвай ника да си пробутваш глупостите.
  • 82 На 4-ти километър

    2 1 Отговор
    ЕрДоан наистина си вярва. Опасен е в това какво може да предизвика, като верижна реакция. Това е и неговата неосъзната роля.
  • 83 Алооуу бсп+дпс джендърчее..

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Генерал-лейтенант софиянец но кореняк":

    Толкова ли си зальохан да си мислиш че турците могат да използват Ц400 както си искат. Ц400 могат да бъдат направлявани само от руски сателити.
  • 84 Shadow Fiend

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    А искаш ли да разбера откъде точно пишеш резняк смешен,и да те направя на салата?

    Коментиран от #86

  • 85 Командир

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "Съдията Дред":

    Кой ще спре Ердоган? Ние ли?! Много е късно вече!!! Османската империя се завърна със Гръм от Ясно небе. Турция ,Азербайджан, Пакистан, и други руски републики ги подкрепят. Путин мълчи. Тръп мълчи. Французите разбраха че до като проговорят имат проблеми във страната със тяхните си мюсюлмани и замлъкнаха. Италиянците във средеземно море видяха силата на чалмата и се изтеглиха. Гърците им гори кесетен във пазвата и те млъкнаха. Хахах Ердо им показа как се играе. Така че нека си сидим във НАТО и Малчим ще добре за нас. И да оставим големите сили да си го оправят “Ердо”
  • 86 Алооо

    2 1 Отговор

    До коментар #84 от "Shadow Fiend":

    Ако искаш аз ще тикажа господинчоооо. Пак ако искаш да си определим среща. Обещавам ще съм там.
  • 87 Кико

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    Турчина само с мангустите може да има дружба.!
  • 88 Аз съм

    0 0 Отговор
    Последния предлог да се чете "в"
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 П ИЛИЕВ

    1 0 Отговор
    ТОЗИ Е ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ!
  • 91 Казвам ти

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Генерал-лейтенант софиянец но кореняк":

    Хайде смени плочата, че тая се изтърка! Ще си помисля, че нямаш умствен багаж, с две думи кореняк - патладжан, така много центове няма да заработиш.
  • 92 Иване, кой къде те хване!

    3 0 Отговор

    До коментар #65 от "Иван":

    Българина изобщо не е бягал към Банат, Сърбия, Влашко, Молдова, Днешна Украйна и т.н. През 14 век България и Англия са били със сходен брой население Я сега как е пропорцията и това щото българина не бил бякал, клан, подтискан от турските гаджали, царе на геноцида, явно не си Иван, а Асан!
  • 93 Бай Генчо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Генерал-лейтенант софиянец но кореняк":

    Другарю генерал...,май имаш спешна нужда от посещение на площад "Белене" ,провеждане на дългосрочна строева подготовка и "Шуми Марица" на бос крак....
  • 94 3444444444

    0 1 Отговор
    Нещо, което малцина знаят е, че има много неясноти и съмнения около името на Св. Александър Невски, чието име носи най-големият православен храм не само в България, но и на Балканите. Руски и чужди историци описват как Невски приел исляма, признавайки могъществото на Златната орда. Този жест превръща Русия във васална на татарите за около 200 години. Направил го, защото осъзнавал, че не може да победи Ордата. В чест на приемането на исляма Бату хан му подарява позлатен шлем с цитат от Корана. Това довежда не само до завладяване на много градове и области от Русия, но и влияе върху руската култура. Много от църквите, строени по това време са с издължени куполи като при мюсюлманските храмове. Включително храмът "Василий Блаженни" в Москва.
    Та на кого всъщност се кланяме: на големия пълководец Александър Невски или на приелия исляма и превъзходството на татарите?  
    Гордеем се – и с право, - че сме дали писменост и културно влияние на други народи. Св.св. Кирил и Методи са пренесли нашата култура далеч зад границите ни, до самия Рим. Радваме се, когато другите признават това и се отнасят с уважение.

    Коментиран от #95

  • 95 Д'мин

    0 0 Отговор

    До коментар #94 от "3444444444":

    Когато ползваш цитати слагай ги в кавички! Невски е приел исляма в края на живота си, когато е бил на смъртен одър! Ти почна "т.е. цитата" вече църкви, като джамии да строиш!
  • 96 Бскс

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Генерал-лейтенант софиянец но кореняк":

    Много, ама много си прост!