Last news in Fakti

30 Януари, 2022 17:38 14 793 100

Щатска лаборатория ще прави експерименти с български военни

  • сащ-
  • лаборатория-
  • изследване-
  • военни

Кръвните проби на войниците ще бъдат съхранявани и допълнително тествани в центъра Лугар, финансирано от Пентагона съоръжение за 180 милиона долара в столицата на Грузия Тбилиси

 Щатска лаборатория ще прави експерименти с български военни - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Документи, получени от регистъра на федералните договори на САЩ, показват, че американски биологичен експеримент се пренася и в България.
Става въпрос за биологични тестове върху войници, които са предвидени да стартират през март тази година в Българската военна болница в София, показва разследване на журналистката Диляна Гайтанджиева.

Агенцията за намаляване на заплахите от отбраната (DTRA) финансира подобен проект, включващ войници в Украйна с кодово име UP-8.

Изследователският институт на армията на Уолтър Рийд (WRAIR) е най-голямото биомедицинско изследователско съоръжение, администрирано от Министерството на отбраната на САЩ. Резултатите от кръвните изследвания няма да бъдат предоставени на участниците в изследването.

Такава процедура не може да причини смърт, се посочва в проекта. Въпреки това, според доклада на проекта, „всички смъртни случаи на доброволци ще бъдат незабавно докладвани (обикновено в рамките на 48 часа след уведомяването на PI)“ на грузинската военна болница и WRAIR.

Кръвните проби на войниците ще бъдат съхранявани и допълнително тествани в центъра Лугар, финансирано от Пентагона съоръжение за 180 милиона долара в столицата на Грузия Тбилиси.

Центърът Лугар стана известен през последните години със противоречиви дейности, лабораторни инциденти и скандали около програмата за хепатит С на американския гигант Gilead в Джорджия, която доведе до най-малко 248 смъртни случая на пациенти.

Причината за смъртта в повечето случаи е посочена като неизвестна, показват вътрешни документи.

Грузинският проект GG-21 е финансиран от DTRA и е реализиран от американски военни учени от специално подразделение на армията на САЩ с кодово име USAMRU-G, които работят в центъра на Лугар. Те са получили дипломатически имунитет в Грузия да изследват бактерии, вируси и токсини, без да са дипломати. Това звено е подчинено на Изследователския институт на Уолтър Рийд (WRAIR).

DTRA е отпуснала 80 милиона долара за биологични изследвания в Украйна към 30 юли 2020 г., според информацията, получена от Федералния регистър на договорите на САЩ.

Дейностите на DTRA в Грузия и Украйна попадат под закрилата на специални двустранни споразумения.Ако спонсорирани от DTRA учени причинят смърт или наранявания на местното население, те не могат да бъдат държани под отговорност.

Освен това, съгласно Споразумението между САЩ и Украйна, искове от трети страни за смърт и наранявания в Украйна, произтичащи от действия или бездействия на служители на Съединените щати, свързани с работата по това Споразумение, са отговорност на Украйна.

Въпроси

Депутатът от групата на Възраждане Цончо Ганев обяви, че ще входира официално питане към министъра на отбраната Стефан Янев и началника на ВМА Венцислав Мутафчийски със следните въпроси:

Има ли подписано споразумение между България и САЩ за разкриване на лаборатория във ВМА през тази година?

Ако има такова, ще се извършват ли експерименти и изследвания с български граждани, за които няма да се носи отговорност при негативни последствия?

Разследване на Диляна Гайтанджиева


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 99 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 колхозници

    24 237 Отговор
    и нека дрънкането на сърпове и чукове в главите на колхозниците и пияните ватенки започне сега

    Коментиран от #56, #95

  • 2 Иван

    133 6 Отговор
    Закъсаяхте. Трябваше да започнете от Шкембе войвода. Той щеше бързо да Ви даде материЯл. Сега сигурно още ходи с памперс.
  • 3 Капитан Планета

    132 7 Отговор
    А щатската ли оратория не иска ли да ми лапа ,,хука"? Чудна новина. Подигравка.
  • 4 Бонговец

    98 10 Отговор
    Ще пробват нашите колкп месеца могат да издържат без да ядат.
  • 5 Няма смисъл

    51 14 Отговор
    У тюркаята отдавна правят опити и... нищо.
  • 6 Пише за доброволци

    60 18 Отговор
    Те тука си продават бъбреците, костния мозък и други органи сума ти наркоши, индианци и комарджии, така че какво ми пука за алчните глупаци, които ще рискуват живота си за някой лев.

    Коментиран от #14, #49, #52

  • 7 Доктор Менгеле

    149 6 Отговор
    Опитни мишки от третия свят!
  • 8 Комуниста

    141 5 Отговор
    Те щото свършиха негрите и латиносите почнаха на бели европейци да експериментират.

    Коментиран от #74

  • 9 Петров

    141 4 Отговор
    Колабороционистите разрешават на територията да се извършват био експерименти с хора.

    Коментиран от #36

  • 10 Горките ние индианци

    174 5 Отговор
    "Ако спонсорирани от DTRA учени причинят смърт или наранявания на МЕСТНОТО население, те не могат да бъдат държани под отговорност." Четете ве, четете!!!
  • 11 джон

    132 8 Отговор
    Промяната продължава.Честито!

    Коментиран от #28

  • 12 1111

    105 9 Отговор
    Като за територия със затихващи функции какво очаквате? Само така!

    Коментиран от #37

  • 13 Tе в БГ кокошките се бодат

    25 52 Отговор
    с всякакви хиалурони и ботокси правени в китайски гаражи, и не се притесняват, а държавата не взема отношение. Онея напомпаните малоумници пък си бият нон стоп всякакви стероиди призведени отново от фабрика "Черен Петър в Китай и няма проблеми. Хич не ги мислете доброволците. Те си подписват документите.
  • 14 Антитрол

    147 5 Отговор

    До коментар #6 от "Пише за доброволци":

    И къде прочете че пишело за доброволци - ама щом е от господарите може и да ни затрият като нация вие ще сте все наведени.

    Това соросоидите са най големите българомразци.

    Коментиран от #20

  • 15 Ха ха ха

    103 7 Отговор
    Мишки, обичайте САЩ, той ще ви храни.

    Коментиран от #18, #59

  • 16 Сър

    7 127 Отговор
    Едно време рашките си правеха същите експерименти и дори и не информираха потърпевшите -- Чернобил е страхотен пример, да не говорим за пестицидите в храните, за да се опитват да добутват производството заради недостиг на храни и невъзможността за внос ..

    Коментиран от #23

  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    128 5 Отговор
    САЩ
    ВЪН
    от
    РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
    ние да не сме ви опитни мишки аре САЩ
    ЧУПКАТА
  • 18 а ти обичаш

    1 10 Отговор

    До коментар #15 от "Ха ха ха":

    мирене
  • 19 Българин

    142 1 Отговор
    "Те са получили дипломатически имунитет в Грузия да изследват бактерии, вируси и токсини, без да са дипломати."

    Значи ще изследват бактерии вируси и токсини върху нашите военни - да ни е честито . Геноцида върху българския народ от новите ни господари продължава - явно им се струва че много бавно намаляваме - само с една трета за 30 години. Искат територията а българите не им трябват.
  • 20 сдухан

    5 119 Отговор

    До коментар #14 от "Антитрол":

    вие русофилите сте най големите българомразци ама вече хъркате и само пяна ви избива
    IYI

    Коментиран от #29

  • 21 Къпан Радю

    99 5 Отговор
    Върховният главнокомандващ в час ли е и ако не, какъв главнокомандващ е?
  • 22 нико

    132 1 Отговор
    Значи за свои нужди САЩ ще правят изследвания на военнослужащи от други страни . Ако има смъртни случаи отговорност носи съответната страна , но САЩ щели да докладват ВЕДНАГА до 48 часа . Дали и тоя път ще се покажем като БАЛЪЦИ . Срамно е да ни имат за нищожества .
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Опаа

    115 0 Отговор
    Много ми е интересно,кога е подписано споразумението и от кого?
  • 25 МАДЕ ИН УСА

    83 0 Отговор
    ЕЕЕЕЕЕЕЕ ДОБЪР ДЕН , ЧЕ ТЕ ОТДАВНА НИ ИМАТ ЗА ОПИТНА ЗАЙЦИ, ПАРДОН .....МИШКИ !!!
  • 26 владимир

    6 66 Отговор
    Преди 10 години гайтанджиева я осъдиха, защото си измислила някакви истории за проститутки и сводници. А тя като употребявана редовно преди време от боцата, уж ги разбира тия работи.

    Коментиран от #51

  • 27 папуас от България

    70 2 Отговор
    Важното е банани да има.
  • 28 Реалист

    67 2 Отговор

    До коментар #11 от "джон":

    Честито наивници.
  • 29 Антитрол

    100 0 Отговор

    До коментар #20 от "сдухан":

    Е значи новите ни господари ще ни тровят и зарязяват с вируси без да са отговорни обаче русофилите мразели българите. Сигурно твоите господари защото ни обичат за това ни подготвят геноцид.

    Кога ли ще висите по дърветата
  • 30 Онзи

    20 39 Отговор
    Почвайте експеримента с Радев. Чyгунената му глава е идеална за тая цел.
  • 31 Пенсионер

    68 0 Отговор
    "Ако спонсорирани от DTRA учени причинят смърт или наранявания на местното население, те не могат да бъдат държани под отговорност."

    Ами и без това им пречим на американците местното население в България - да вземат да сипват нещо в Искъра и да се свършва - ние и без това изчезваме като нация под тяхно владичество но поне другите нации да видят що за изверги са.
  • 32 Антон

    97 0 Отговор
    Нали знаете защо и България, освен украйна? Защото сме най-близко до руснаците като гени. А защо пък това? Защото се подготвя генетично оръжие, вируси, които заразават хора носитвли на определени гени. Няма жертви, сред твоите, няма разходи за война, няма недоволство стред твоето общество. Пускаш аерозолите и всички носители на даден генотип дават фира, кажи речи цялата им нация. И така дадено правителство бива поставени на колене, да прави каквото му се нареди, иначе нация йок!

    Коментиран от #40

  • 33 Дедо-вия

    99 0 Отговор
    Не ви ли прави впечатление аналогията с ,,ваксините,, - производителите не носят отговорност а евентуални последствия, смърт или здравни проблеми се носят от държавите

    Коментиран от #97

  • 34 НАТОвец

    3 58 Отговор
    след като руските войски клекнаха, сега подкараха хибридни атаки, кгб-ски алабализми, а тая е на хонорар !!
  • 35 Бухаха

    7 60 Отговор
    Някаква руска димка пак
    Тез ако ще правят експерименти документите ще са секретни..всичко ще е секретно..няма как да намесват грузинци българи украинци и тн
    и всички да знаят

    Коментиран от #38

  • 36 asd

    45 5 Отговор

    До коментар #9 от "Петров":

    Това е забранено от Конситуцията.

    Коментиран от #39, #42

  • 37 asd

    2 21 Отговор

    До коментар #12 от "1111":

    Я затихвай там и не се прави на интересен!
  • 38 Българин

    78 0 Отговор

    До коментар #35 от "Бухаха":

    "Грузинският проект GG-21 е финансиран от DTRA и е реализиран от американски военни учени от специално подразделение на армията на САЩ с кодово име USAMRU-G, които работят в центъра на Лугар."

    И това ли "руска димка" бе соросоидче.

    И много ясно пише:

    "Документи, получени от регистъра на федералните договори на САЩ" - има документи но нашите соросоидчета вярват само на чичко Сорос.

    Коментиран от #43

  • 39 Бачо Киро

    73 0 Отговор

    До коментар #36 от "asd":

    За Конситуцията не знам, ма както виждаш и Конституцията не са чели. Разграден двор, туй то. След боклука Соломон Паси нищо не се е променило.
  • 40 Някой си

    9 26 Отговор

    До коментар #32 от "Антон":

    Нашето ДНК е близко само с хората от района на Екатеринбург.С другите нямаме нищо общо.Погледни историческите документи и ще разбереш защо.
  • 41 Дон Санчо

    53 0 Отговор
    С каква стръв ,ще ни излъжат?
    Може да е под формата на
    задължителна вакса.И защо,чрез
    Грузия. Тия кравари ,защо ни взеха
    в НАТО.Такава гадост,обикновенно
    е на доброволни начала,но никога
    с вектор дадена държава.Защо не
    пробват с Дедо Джо?
  • 42 Пенсионер

    64 3 Отговор

    До коментар #36 от "asd":

    Че господарите ти не ги интересува конституцията на колонията. То по конституция нямат право чужди войски да са на наша територия ама соросоидчетата нали сте наведени на господарите.

    Коментиран от #65

  • 43 Бухахах

    3 38 Отговор

    До коментар #38 от "Българин":

    Ти как си представяш че ще направят важно проучване някакво публично?..още повече пък
    военно такова..явно си доволно глупав както подхожда на последовател на путин

    Коментиран от #46

  • 44 Нееееее...

    60 3 Отговор
    Те ще правят експерименти с целият български народ..но първо ще вкарат войски на нато..да подтискат 😇
  • 45 Бандера

    17 6 Отговор
    Ще изследват мозъците им за да разберат колко са "умни",че да станат военни.
  • 46 Българин

    61 1 Отговор

    До коментар #43 от "Бухахах":

    Абе кое му е публично бе тъпа.ар - хайде пак прочети ама те за четене не дават пари. Договора с Грузия е публичен а не изследването.

    Обаче соросоидчетата мразите българите и много се радвате че господарите ви ще ни тровят и заразяват.

    Коментиран от #47

  • 47 Бухаха

    9 13 Отговор

    До коментар #46 от "Българин":

    И като договора е публичен туй според тебе не осветлявали цялата работа? Няма ли веднага всички заинтересовани разузнавания да проверят за какво става въпрос..важното не е туй..важното е на тъпия цайс кой му говори

    Коментиран от #54

  • 48 ПРЕЗ СОЦА НЯМАШЕ ТАКИВА НАГЛИ ПРЕДАТЕЛИ

    69 1 Отговор
    КОЙ БЪЛГАРСКИ ПРЕДАТЕЛ ГО Е РАЗРЕШИЛ ТОВА???? ОТ ПП? ОТ ГРОБ??? ОТ СЛУЖЕБНИЯ РАДЕВ???? ПО ДЕЛАТА ГИ СЪДЕТЕ!!!! И КОЙ Е ЛУД ДА СТАНЕ ВОЕННО ОПИТНО ЗАЙЧЕ??? ТРЯБВА ДА СИ СУПЕР ГЛУПАВ!!!! ДА ЗАПОЧВАТ ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ ОТ АТЛАНТИЦИТЕ ПАСИ,МАСИ И ОТ ГЕНЕРАЛИТЕ НАТОВЦИ!!!!! НЕ САМО ,ЧЕ ВИ ИСКАТ ЗА ПУШЕЧНО МЕСО А И ЗА ОПИТНИ МИШКИ!!!!

    Коментиран от #86

  • 49 МНОГО СТАРА МЕЧТА НА САЩ

    71 1 Отговор

    До коментар #6 от "Пише за доброволци":

    ЩЕ ВЗЕМАТ НАШО ДНК И ЩЕ РАЗРАБОТВАТ НОВИ БОЛЕСТИ КОИТО ДА ПОРАЗЯВАТ ХОРА САМО С НАЩО ДНК, ТОВА ОПРАДЕЛЕНО Е ПОДПИСАНО ОТ АТЛАНТИЦИТЕ И ПАСИ ГАДА.

    Коментиран от #72

  • 50 Макробиолог

    39 1 Отговор
    Тия ковиди треа да стъпат на нещо,днк ,меенка.....иначе откъде ще знаят как да се захванат и да ни уморат.
  • 51 ШаХиМаТ

    66 1 Отговор

    До коментар #26 от "владимир":

    Аз помня друга история - тя прави разследващ материал в Сирия и намират десетки хиляди боеприпаси - българско производство в ръцете на терористите. Веднага след това я уволняват от "вестник" труд и повече никоя друга "българска" медия не иска да я вземе на работа. После следва опитът за отравяне на собственикът произвел въпросните боеприпаси ....
    Гледах интервюто и преди няколко дена и наистина съм приятно изненадан, че факти са се решили да публикуват статия за нея, направо се бях отказал да ги чета вече те много потънаха.
    Тя каза също, че където и да е пускала запитване за това събитие, отговор не е получила или не били знаели. Само "някаква" на висока позиция във ВМА върнала съобщение в типичен стил - "ами да, ние имаме договор за сътрудничество с нашите партнъори ...."
    Въпросните експерименти ще се провеждат там - във ВМА, която е под ръководството на кого - точно така, човека дето каза - "яко ще се мре" !
  • 52 МНОГО СТАРА МЕЧТА НА САЩ

    58 1 Отговор

    До коментар #6 от "Пише за доброволци":

    ЩЕ ВЗЕМАТ НАШО ДНК И ЩЕ РАЗРАБОТВАТ НОВИ БОЛЕСТИ КОИТО ДА ПОРАЗЯВАТ ХОРА САМО С НАЩО ДНК, ТОВА ОПРАДЕЛЕНО Е ПОДПИСАНО ОТ АТЛАНТИЦИТЕ И ПАСИ ГАДА. ГОТВЯТ СЕЛЕКТИРАНО ИЗБИВАНЕ НА СЛАВЯНИТЕ. ГЕНИ ОТ ОКРАИНА, ГЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ. НОВАТА ВОЙНА ЩЕ Е НА ГЕННО НИВО! СЕЛЕКТИРАНИ ВИРУСИ И БАКТЕРИИ УНИЩОЖАВАЩИ САМО ХОРА С ПОРЕДЕЛЕНИ ГЕНИ!!! ХА ДА ВИ Е ЧЕСТИТО И НАТОТО И ЕС И САЩ.
  • 53 Читател на факти

    61 0 Отговор
    Ако това е вярно подписалите от наша страна веднага да бъдат задържани и осъдени.
  • 54 гдсдф

    52 0 Отговор

    До коментар #47 от "Бухаха":

    Не е публичен бе мислител, намериала го е в някакъв щатски федерален регистър, където няма как да не бъде публикувано, щото там законите им се спазват и трябва да го има! Тя си прави разследване за други такива лаборатории - конкретно в грузия. Има и в украйна, азърбейджан и т.н. все страни около РУСИЯ! КОЙ е подписал това нещо е най важно да се знае, защото от нашите никой нищо незнаел, като теб явно!
  • 55 Наблюдател

    43 0 Отговор
    Много удобно -"бели мишки" представяни като съюзници за американски лаборатории с гарантирана невинност при всякакви издънки за експериментаторите! Къде къде по безопасно е да правиш експирименти в-у хора в страна където всякъкви престъпления особенно тежки се покриват лесно! Съвсем друго идалеч не толкова безопасно е да ги правиш в-у американски войници...
  • 56 ти си

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "колхозници":

    просто един каун..
  • 57 и кой

    25 0 Отговор
    военен ще се съгласи да става мишка лабораторна.
  • 58 Войникът 🇧🇬

    38 0 Отговор
    Тъжно е ! Ако забелязвате все в страни с висока корупция и чувство за ненаказаност в управляващите ги структури 😒
  • 59 НАТО ВЕЦ

    4 11 Отговор

    До коментар #15 от "Ха ха ха":

    Това да не ти е СССР. Тук те "наобичват" и ги храниш.
  • 60 Тодор Правешки

    4 44 Отговор
    Няма ли кой да каже на янките, че в България само руски лаборатории могат да правят експерименти с личния състав на БА? Радьев, Копейкин, задействайте се!
  • 61 Цола Драгойчева

    4 38 Отговор
    Спокойно бе, товарищи, фалшива новина е ! Просто проверка на Пасьолството за да види дали бдите срещу попълзновенията на САЩ! 😀

    Коментиран от #64

  • 62 Айдеее

    23 0 Отговор
    Сороснята,в индиянска нишка към вма,дават безплатни инДжекции,парфюм ала arbaiten maht fray",памперси за твоето детсво ...айде народее,влаковете Ви чакат!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Верно ли

    38 0 Отговор

    До коментар #61 от "Цола Драгойчева":

    Чета и не вярвам на очите си! Ама що не - то не им горихме боклука на новите "товарищи", па сега и ще ни глобавят, че докато сме го горили сме си замърсили въздуха, искат да им плащаме дълговете "солидарно" в Еврозоната, що не и генни експерименти да си правят! Целия свят побъркаха тези из.ерги!
  • 65 asd

    1 5 Отговор

    До коментар #42 от "Пенсионер":

    Аз нямам господари! Говори за себе си!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 дядото

    27 0 Отговор
    вие сте напълно откачени.в софия има военна болница.как,защо,на каква законна основа ще разрешите на сащ за изграждат биологична лаборатория в страната.или се вземете в ръце,или ние,народа трябва да предприемем нещо
  • 68 Очевидно

    20 0 Отговор
    Свършили са им мишките.
  • 69 мдааа

    34 2 Отговор
    оФцете от България ,четете ли внимателно?? Бивш грузински генерал,избягал след войната от 2008 в Русия беше дал интервю,какви експерименти са правили американците с отдалечени села в Грузия,пускали са ГМО на жълта треска,сибирска язва и т.н. Чумата по свинете казват,че идва от тази лаборатория в Грузия....да не говорим за СПИН и сега К19 пак са американски разработки на база генома на местното население,НО никой не предвижда мутациите и започва масово заразяване....радвайте се на демократичните говеда,ще ви оправят всички !

    Коментиран от #73

  • 70 в името на науката

    25 0 Отговор
    След новите ваксинации на нищо неподозиращите туземни балкански същества - „всички смъртни случаи на доброволци ще бъдат незабавно докладвани (обикновено в рамките на 48 часа след уведомяването на PI)“ на грузинската военна болница и WRAIR." (цитат)...?
  • 71 НЯМА ПО-ГОЛЯМА ГАД ОТ БОЙКО

    21 1 Отговор
    явно Разбойко Борисов е подписал гадния експеримент и той си тече без да знаем!!!!! Тоя Бойко май супер гадно КУПЕЛЕ ИЗЛЕЗЕ. дАЛИ ТРЯБВА ДА КАЖА - ДА МУ СЕ ВРЪЩА НА ВНУЦИТЕ И ДЪЩЕРИТЕ МУ???

    Коментиран от #84

  • 72 Ако случайно вземат от

    1 8 Отговор

    До коментар #49 от "МНОГО СТАРА МЕЧТА НА САЩ":

    твоето ДНК, и разработят отрова от него, смятай, че и са такова ма ма та на Турция.
  • 73 ти нямаш приятели, нали

    9 2 Отговор

    До коментар #69 от "мдааа":

    Хората гледат ли те странно, отдръпвайки се от теб на улицата? Не ти ли се струва странно това?
  • 74 провинциалист от провинция Тракия

    20 0 Отговор

    До коментар #8 от "Комуниста":

    Нас не ни броят за бели европейци.
  • 75 МАРА

    28 1 Отговор
    НА САЩ ИМ ТРЯБВА БГ,ЗАЩОТО Е ПЪТ ЗА РУСИЯ,НО БЕЗ ХОРАТА. КОЙ ИМ ПОЗВОЛИ ДА ПРАВЯТ ОПИТИ С НАС . СЕГА ПАК ЛИ ЩЕ МЪЛЧИТЕ??????
  • 76 Посетител

    24 2 Отговор
    Това ли заслужава българския войник?! Да бъде лабораторна мишка?! Срам и позор!!!
  • 77 байиван

    2 16 Отговор
    Аман от фалшиви новини.

    Коментиран от #78

  • 78 Hoho Boho

    15 0 Отговор

    До коментар #77 от "байиван":

    ТИ ЗАПОЗНА ЛИ СЕ С ТЕЗИ ДОКУМЕНТИ:

    "Документи, получени от регистъра на федералните договори на САЩ, показват, че американски биологичен експеримент се пренася и в България."
  • 79 луд

    19 0 Отговор
    взимат се ДНК проби и се правят генетични бомби и така в райони със смесени раси ще измират определена ДНК раса и така няма да има Българи , и всичко ще зависи от тяхната благословия дали да те има или не.
  • 80 Жеки Чан

    14 0 Отговор
    Тия ни направиха опитни мишлета проклети да са навеки

    Коментиран от #81

  • 81 Кои са тия "Те"?

    10 1 Отговор

    До коментар #80 от "Жеки Чан":

    Ами уточнявайте ги тия работи бе хора, да не стават грешки!
  • 82 Наш Кирчо и нашия Румка

    10 0 Отговор
    дадоха нашите "дирници" на концесия за изследване! Тенкю пипъл!
  • 83 Странно! Не разбирам едно!

    17 0 Отговор
    Защо уж Румънците и Поляците са си "дали задника" на Американците и у тях има големи бази на армията на САЩ, но никой не ги ползва за опитни лабораторни мишки, а на нас, дето уж не си "даваме газа" и нямаме Американски Военни "да ни пазят", ще ни бъркат точно там, отзад и то същите?
  • 84 Няма по-голяма гад

    3 4 Отговор

    До коментар #71 от "НЯМА ПО-ГОЛЯМА ГАД ОТ БОЙКО":

    от всеки поддържник на Промяната и то заради въпиющата тъпотия! Ха-ха-ха-ха-ха! Що не попиташ Мусфата, кой от Кирчовците и Радевците е сключил договора? Кой беше министър на отбраната, на здравеопазването, министър председател, президент? Ами не беше бате ти Бойко, той беше изчегътан точно от Американците!
  • 85 Кольо

    7 0 Отговор
    Войниците ще знаят ли ? Шкембе Воевода затова ли искаше наборна доброзорна служба да връща ? Няма лошо следващите по-ефективни вируси и бактерии ще идват по от близко и пресни. Та за какви войни говорим изобщо ? Една Иранска ракета от които се пазят и Американци и Руснаци уж и бункерчето с бацилите е във въздуха .Не ти требе Чернобил . И той ще се окаже слаба ракийка.
  • 86 Кратунчев

    5 5 Отговор

    До коментар #48 от "ПРЕЗ СОЦА НЯМАШЕ ТАКИВА НАГЛИ ПРЕДАТЕЛИ":

    Нищо не са казвали и през Цоца нямаше да знаеш. А за незнаещия това което не знае го няма . Не съществува. Нямаш информация и си живуркаш от манифестация до следващата такава в щастлива пушилка как човек за човека е брат , а не животно хищник.
  • 87 Да си спомним

    7 0 Отговор
    Като се замисля,
    тук тече експеримент още от края на ВСВ.
    ,,колко можем да търпим,,
  • 88 Лично мнение.

    9 0 Отговор
    Искат да разберат какво в кръвта на българина го прави толкова устойчив, та въпреки всичките отрови голям процент от хората не поддават, същевременно да проверят как войски от балкански страни с различен манталитет, израстване, мислене и култура ще реагират на психохимически промивки и защо поамериканчването се бави въпреки опитите на смесването на техни културни елементи в нашите телевизии, култура и като цяло нашата част на интернета.
  • 89 Антон

    11 0 Отговор
    С приятели американци, врагове не ви трябват.
    Краварски начин на работа: корумпираме политици/ знаем за такива. Съответно те ни играят по свирката. Наместват се в дадена държава, правят се железни договори в ущърб на държавата. Дори корумпетата да се махнат, няма махане на краварите…..
  • 90 Урко

    4 0 Отговор
    Готов цъм да се включа. Къде да им занеса фекалната проба?
  • 91 Петър

    8 1 Отговор
    Само в Грузия от този експеримрнт са умрели около 50 човека (информация от преди две години). Тук се споменава за по-голямо число. Може жертвите да са се увеличили, а може да включват такива и ит други държави. Това не трябва да се разрешава! Американците са доказали се злодеи!
  • 92 petar svilenov

    4 0 Отговор
    Ще точат от кръвта на нашите войници,за да сменят тази на мумията.Всяка седмица се налагала интервенцията.
  • 93 Идиом

    3 0 Отговор
    Тъпанари са нашите натовски лакей! Ще докарат болеста в България. Ще има Covid BG!
  • 94 Идиом

    1 1 Отговор
    Доброволци имаше и по татово време! С заповед се взимаше кръв и по план полка трябваше да се даде 30 литра кръв!
  • 95 Пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "колхозници":

    Искаме истината. Къде са отговорите на въпросите. Мисирките да си вършат работата ..
  • 96 Идиом

    2 0 Отговор
    Ей хора, тези политици ще докарат болестите в България!
    Сега излезте пред парламента на митинг-стачка.
  • 97 Българка

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Дедо-вия":

    Та те са едни и същи!
  • 98 Бг фце

    2 0 Отговор
    Честито
  • 99 Америка си отива

    1 0 Отговор
    Трябва да разкараме Америка вижте Украйна войниците са. Зомбита пълни с наркотици а те подаряват тези смартчета им дават инфо за сигурността на България а те мразят славяни доказано
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.