Last news in Fakti

29 Август, 2022 08:09 15 315 15

Какво е наследството на Наско Михов и Александър Николов в АЕЦ "Козлодуй"?

  • наско михов-
  • александър николов-
  • аец козлодуй

Чести аварии в ядрената централа и източване на дъщерните дружества

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

На 26.08 в предаването “Денят ON AIR” бившия енергиен министър Румен Овчаров нарече отстранения ръководен екип на АЕЦ "Козлодуй" от собственика БЕХ Наско Михов и Александър Николов ,че са защитили националния интерес като са се опълчили на държавното ръководство за диверсификация на горивото.

Но се задава следният въпрос дали това ръководство не е застрашавало национална безопасност като по негово време има регистрирани множество аварийни спирания на работещите 5 и 6 блокове на централата.

Само да припомним аварийното спиране на 5-ти блок след планов годишен ремонт през 2022г.

В мандата на отстраненото ръководство са регистрирани и най-много производствени аварии. За пример ще посочим така нареченото задимяване, а не пожар на площадката на централата през месец май 2022 г.

От друга страна трябва да запитаме водило ли е това ръководство правилно икономически дъщерните дружества на централата или ги е източвало чрез сключването на договори за обществени поръчки, които са довели до обявяване на дружествата в несъстоятелност.

Пример за тази политика на старото ръководство на централата е дъщерното дружество "Интерприборсервиз" ООД, което е обявено в несъстоятелност.

Какви са били контактите на ръководството в лицето на Наско Михов и Александър Николов с фирмите "Лийд Вижън" ЕООД , "Диджитал Иновейшън" ЕООД, "Тинк Смарт" ЕООД , "Аден Груп" ООД и др.

Проверявани ли са сключените с тези фирми договори и до какво са довели те печалба или загуби и несъстоятелност.

Интересен е рамковият договор номер 22003 / 11.03.2020 г между "Интерприборсервиз" ООД и "Лийд Вижън" ЕООД .

В този смисъл се задава въпросът необходимо ли е да се провери периода управление на АЕЦ "Козлодуй" от ръководния екип в лицето на Наско Михов и Александър Николов. Дали между тях датира бизнес връзка още от 90-те години на миналия ХХ в. с регистрирането на съвместна фирма под името КРААЛ ООД.

Какво е наследството на Наско Михов и Александър Николов в АЕЦ "Козлодуй"?


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 8 Отговор
    Откъде Ви намират ‼️‼️‼️‼️

    Коментиран от #2

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    БЕХ е 100% собственост на българската държава ......
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 комунобизнесмен

    11 10 Отговор
    Щом го хвали така, бившият директор добре е пълнил червените чували на РъОвч.

    Коментиран от #8

  • 5 Въпроси

    15 0 Отговор
    Някой задава ли си въпроса работят ли сега 5 и 6 блок на АЕЦ Козлодуй с американско ядрено гориво ? По какъв начин е свързана Уестингхаус с АЕЦ Козлодуй?

    Коментиран от #7

  • 6 Р.Овч.

    10 1 Отговор
    да каже за оня плик от Вальо Топлото.
  • 7 Отговор

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Въпроси":

    Не не работят, защото НЕ МОГАТ! Все още?
  • 8 Да но

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "комунобизнесмен":

    Не си прочел статията, ама коментираш?
  • 9 Крадеца вика...

    8 4 Отговор
    Аман от платени статии. А защо не проверят връзката между новото ръководство и Людмил Стойков? Обществена тайна е кой е бил феодала на централата и кой е колел и бесел там преди да бъде изгонен от Михов и Николов за безскрупулни източване.
    Проверете по добре фирмите ЕСКО ИНЖЕНЕРИНГ и ЕВРОБИЛД. Тогава ще излязат интересни зависимости.

    Коментиран от #11

  • 10 Човек от народа

    5 0 Отговор
    Как ще фалира "Интерприборсервиз"О ОД нали финансов ревизор срещу здрави пари му беше шефката на Правно търговска дирекция ,Катя Русалийска завършила право в Бургаския свободен ?!

    Коментиран от #15

  • 11 Наско

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "Крадеца вика...":

    Недей да я проверяват, че ще лъсне как от години Ал Николов се отчита на Стойков и Овчаров, като е особено щедър след връщането му в централата иначе още щеше да мишкува в БАН и нямаше с Михов да царуват във къщата/вилата на Интерприборсервиз в Козлодуй! Услуга са им направили, като ги изгониха без обяснения

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Доказателства

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Наско":

    Нещо не се връзва това, което твърдиш. Да се отчитат на този, който цял АЕЦ знае че спря да точи заради това че му врътнаха кранчето именно това ръководство. Нещо ти е нелогична информацията. А пък и явно си от Козлодуй. Сложи си поне името да се знае.

    Коментиран от #14

  • 13 Грешка

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Наско":

    Николов се отчитал на Стойков? Ти очевидно не си в час. Точно той е причината да ги махнат. Людмил Стойков—>Еленко Божков—>Георги Кирков
    Аа и има един Дичко Прокопиев някъде посредата. Прокуратурата да се задейства по-добре. Ама надали.
  • 14 Наско

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Доказателства":

    Въпросът беше, че ако ще се търсят връзки със Стойков, то ще стане ясно че и досегашните са били в схемата. Той не е спрял да точи, а старите са спрели да му дават, а и много се нагушиха и взе да им личи.
  • 15 Любопитен

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Човек от народа":

    Това ли е завършила Катя Русалийска? Тази странна жена беше единственият член на ръководството на АЕЦ без биография. Все едно се е появила от нищото. Издигна се стремглаво, без да притежава особени качества. Много странна мъгла я обвива отвсякъде. Никой нищо не знае за нея, но и не я питат. Луда работа. Не е лошо да я разследват.