5 Март, 2019 10:10 13 795 12

Само във ФАКТИ: Скандален шеф се завръща в АЕЦ „Козлодуй“

  • александър николов-
  • аец козлодуй

Страсти около ядрената ни централа

Само във ФАКТИ: Скандален шеф се завръща в АЕЦ „Козлодуй“ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Новият заместник - изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“ е бившият шеф на централата Александър Николов, научи ФАКТИ.

Името на бившия изпълнителен директор на АЕЦ Козлодуй нашумя покрай нанесения му побой на 21 ноември 2011 г. Тогава Александър Николов беше пребит от двама мъже близо до дома му. Николов е удрян в областта на главата, като нападателите разкъсват дясното му ухо. Пред криминалистите тогава Николов споделя, че не е познал нападателите. От полицията обаче са категорични, че нападението не е извършено с цел грабеж.

Според публикация на вече несъществуващия седмичник "Торнадо", в дъното на побоя били неизпълнени обещания към частни фирми от обкръжението на голям енергиен бос за увеличаване на производството на електроенергия за свободния пазар.

През пролетта на 2016 г. в публикация на агенция ПИК бе изнесено, че полиция и прокуратура проверяват участие на Николов в съмнителна схема с европейски средства от фонд "Земеделие".

Николов нарече тогава изнесеното "донос" и "опит за дискредитиране".

През последните 4 години Николов работи в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН.

Кой е новият – стар шеф в ядрената централа?

Инж. Александър Николов е роден на 19 февруари 1962 г. Той е магистър по топло- и ядрена енергетика, с диплома от ВМЕИ - София (сега Технически университет).

Обучението си продължава в Стопанска академия “Д. А. Ценов” - Свищов, където завършва "Индустриален мениджмънт" и "Организация и управление на бизнеса". Преминал е и различни курсове в областта по управлението на големи промишлени предприятия и безопасното използване на ядрена енергия в САЩ, Япония, Германия, Русия, Испания, Франция, Корея и др.

Кариерата си стартира в АЕЦ "Козлодуй", където работи от 1986 до 2014 г. Първата му длъжност в атомната централа е старши инженер - оператор. През годините постепенно израства - бил е главен технолог в направление “Експлоатация", главен инженер на 5 и 6 блок. "Дирижирал" е производствения процес на блокове 1 - 6, стигайки до длъжността заместник изпълнителен директор и член на Съвета на директорите и изпълнителен директор. От 4 години работи в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    18 15 Отговор
    Според биографията - верен кадър на БКП (БСП) и КГБ! Бойко е слаб владетел - дерибейте по места колят и бесят, а той не прави нищо

    Коментиран от #4

  • 2 БАЙ ГАН4О

    28 3 Отговор
    Ха ,че Бойко какъв е бе приятел
  • 3 Ма те еколози бйе

    36 0 Отговор
    СКАНДАЛНОТО Е ЧЕ ОТ КОЗЛОДУЙ КУПУВАМЕ ЕДВА 10% ОТ ТОКА КОЙТО ПЛАЩАМЕ, ДРУГОТО СА ВЪГЛИЩА И "ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ" - ПАРАДОКС - ГОРИМ ВЪГЛИЩА И СЪЩЕВРЕМЕННО ИЗКУПУВАМЕ "ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ" - А ДОКОЛКО Е ЗЕЛЕНА И ДОКОЛКО СЪЩИЯТ ТОК ОТ КОЗЛОДУЙ НА 5-торна ЦЕНА . . . . .
  • 4 Guest

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Бойчето да не би да е кадър на джедайте?! Червено-синият дерибей на дерибейте! И от двете стеани на силата.
  • 5 555

    14 0 Отговор
    Гербаджииската простотия няма край
  • 6 ПЕШО

    3 3 Отговор
    Добре е че само бит а не и е... н
  • 7 Еи.....

    1 2 Отговор
    Тоя е голяма клечка, бе. Нема коментари.
  • 8 534

    6 0 Отговор
    Данъчната декларация след обстойна проверка.После ще говорим.Забравих проверка за офшорните сметки на роднини и приятелчета с доходи по 1000 лв на месец.
  • 9 Охха

    3 0 Отговор
    Ще повърна................
  • 10 1944

    2 7 Отговор
    закривайте руския кенеф "козлодуй".
  • 11 Бай Пешо

    8 2 Отговор
    С 20 години стаж съм в АЕЦА,Новия директор на централата е абсолютен парашутист ,пълен безхаберник!!!Поставен е на поста за да може да източи пари от централата към ГЕРБ. Поредния автогол на бат Бойко!!! ДОКОГА ЩЕ СЕ НАЗНАЧАВАТ МАЛОУМНИЦИ НА ТАКИВА ПОСТОВЕ??? В Централата има поне 5 човека с голям опит и възможности ,които могат да заемат тази длъжност.
    В АЕЦА няма нищо по важно от ЯДРЕНАТА БЕЗОПАСНОСТ- а тези малоумници просто не могат да я осигурят!!!
  • 12 Драгомир Петров

    3 1 Отговор
    Пълно е с местни малоумници, в тази руска пералня за пари! Краде се на вътрешно ниво, чрез затвърдени схеми, без държавата да подозира!