Last news in Fakti

5 Октомври, 2022 23:32 1 765 0

Леверкузен официално уволни треньора си и назначи една от легендите на световния футбол

  • чаби алонсо-
  • байер леверкузен-
  • херардо сеоане

„Аспирините“ спечелиха само 5 точки от старта на сезона

Байер Леверкузен официално уволни старши-треньора си - Херардо Сеоане, за да назначи на негово място Чаби Алонсо.

Швейцарецът прекара само 16 месеца начело на „аспирините“ и след обещаващото начало на кариерата му се превърна в основен виновник за кошмарното начало на сезон 2022/23, в който спечели само два мача, завърши наравно в още толкова и загуби цели осем.

Алонсо междувременно получава първата си официална работа във водещ тим, след като прекара известно време в академията на Реал Мадрид, а след това ръководеше дублиращия тим на родния си Реал Сосиедад.

Договорът на испанеца е до лятото на 2024 г., така че ще има достатъчно време, за да убеди ръководството на Байер, че е правилният човек за работата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА