Last news in Fakti

1 Ноември, 2023 07:20 840 7

Саудитска Арабия ще е домакин на Световното през 2034 година

  • футбол-
  • световно първенство-
  • мондиал-
  • саудитска арабия

Шефът на световния футбол заяви, че играта обединява както нищо друго на света и никой друг спорт не може

Саудитска Арабия ще е домакин на Световното през 2034 година - 1

Световното първенство през 2034 година ще се проведе в Саудитска Арабия, съобщи президентът на ФИФА – Джани Инфантино. Шефът на световния футбол заяви, че играта обединява както нищо друго на света и никой друг спорт не може.

Това стана факт, след като Австралия оттегли кандидатурата си и часове преди изтичането на крайния срок. Сега единствената държава, заявила домакинство, е Саудитска Арабия.

"Световното първенство е перфектната витрина за послание за единство и приобщаване. Различните култури могат да бъдат заедно", каза Инфантино.

"Както е установено в правилата за кандидатстване, одобрени от Съвета на ФИФА, администрацията ще проведе задълбочена оценка за изданията на Световното първенство по футбол през 2030-а и 2034-а, като домакините ще бъдат определени от конгресите на ФИФА, които се очаква да се състоят до края на 2024 година", съобщиха от ФИФА.

"За Австралия щеше да бъде е трудно да се конкурира с кандидатурата на Саудитска Арабия за домакинство на Мондиал 2034“, заяви още Инфантино.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Историчка

    2 0 Отговор
    Слава на Саудитска Арабия.
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 1 Отговор
    "За Австралия щеше да бъде е трудно да ..."

    Когато е трудно да щеше да бъдеш посАЧ...
  • 3 Ццц

    4 0 Отговор
    А само две пролетни офанзиви делят украинците да са домакини на зимните олимпийски игри в Сибир през 2024 година. Ще се откриват от Зеленски и Навални. Дрогата ще занесе на бегом олимпийския огън и ще предаде щафетата на Навални.
  • 4 Анонимен

    4 0 Отговор
    Най-добре да бъде в Газа!Съберете всички "звезди" там и да приключваме с този умрял за мен любим спорт!Жалко.
  • 5 Някой

    4 0 Отговор
    Ей, гледай какво правят парите. Многото пари, де.
    После, светът не бил издигнал парите за Бог.
    Гледайте си то това световно.
  • 6 явер

    0 0 Отговор
    Световното по футбол може да се провежда без проблем в Германия, Франция, Италия, Испания, Бразилия, САЩ и Англия. Там има достатъчно съвременни стадиони с капацитет и прекрасни условия на запалянковците. Другите места по света е голяма мъка
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.