Last news in Fakti

1 Ноември, 2023 09:36 6 592 14

Роналдо с реакция на избухване срещу Меси

  • ал насър-
  • кристиано роналдо-
  • томас ронсеро-
  • лионел меси-
  • футбол-
  • златна топка

Заместник-директорът на мадридското издание беше категоричен, че легендата на Барселона не е заслужавал нито тазгодишната награда, която е трябвало да бъде за Ерлинг Холанд, нито тези през 2010 и 2021 година, които според него принадлежат съответно на Шави Ернандес или Андрес Иниеста и на Роберт Левандовски

Роналдо с реакция на избухване срещу Меси - 1

Португалската звезда на Ал Насър Кристиано Роналдо подкрепи известния журналист на вестник “Ас” Томас Ронсеро, който избухна след осмата “Златна топка” на Лионел Меси чрез видео в "Инстаграм". Заместник-директорът на мадридското издание беше категоричен, че легендата на Барселона не е заслужавал нито тазгодишната награда, която е трябвало да бъде за Ерлинг Холанд, нито тези през 2010 и 2021 година, които според него принадлежат съответно на Шави Ернандес или Андрес Иниеста и на Роберт Левандовски.

“Здравейте приятели, случи се това, за което знаехме: на Меси му дадоха поредната “Златна топка”. Добре е, че му отдават почит. Тази награда я дадоха като признание за цялостната велика кариера на един футболист, който се оттегли преди няколко месеца в Маями. Още миналата година той се беше оттеглил в Париж, защото се подготвяше само за да играе на Мондиала. Знаехме, че Световното първенство беше важно за него. Да, там се справи добре, но също така му дадоха шест дузпи, което е рекорд за национален отбор на един Мондиал. Спечели Световното, добре, но да продължим нататък. Все пак това се случи преди 10-11 месеца. Вече не помня Мондиала в Катар. Разбира се, това са далечни спомени, става въпрос за 2022 г. Вече сме почти ноември. Мисля, че трябваше да важи и тази година. Все пак се брояха мачовете до 20 август. Например представянето на Белингам срещу Алмерия (на 19 август - б.р.) също трябва да се брои. Но знам как функционира това, така или иначе щяха да му я дадат. Сега нека направим една равносметка. Значи са осем, от които пет са напълно заслужени. Но има още три: през 2010 г. на Чави или Иниеста. В тогавашния Мондиал Меси не вкара нито един гол в Южна Африка. Нито пък игра на финал в Шампионска лига, защото беше елиминиран от Интер на Моуриньо. Въпреки това му я дадоха за сметка на Чави или Иниеста. Съжалявам, но стават с една по-малко. Преди две години Роберт Левандовски с Байерн (Мюнхен) спечели “Златната обувка”, вкарвайки всички голове на света, както и шестте възможни трофея. Но дадоха наградата на Меси, който преживя историческо унижение в ШЛ. А тази година беше на Холанд, който направи исторически сезон във Висшата лига, чупейки всички рекорди на Алан Шиърър и компания. Освен това спечели всички възможни трофеи със Сити. Ненаситен голмайстор. Родри също спечели всичко със Сити, че дори и Лигата на нациите с Испания. Той дори не беше на подиума. Господа, идва моментът, в който искам да ви кажа каква е реалността. Меси има повече от заслужени пет “Златни топки”, а останалите три са му подарени. Няма проблем да го кажа. Но като става дума за отдаване на почит, свалям ти шапка, Лео, за всичко, което си направил за футбола. Твоето съперничество с Кристиано никога няма да го забравим. Истината е, че осем е цифра, която много ми харесва, защото тя ми напомня за нощта в Лисабон, когато Байерн (Мюнхен) ти вкара осем гола. Не всички бяха хубави, наистина, но както и да е. Поздравления, Лео, поздравления, шампионе”, казва във видеото Ронсеро, който е известен с пристрастията си към Реал Мадрид.

Кристиано Роналдо, който има пет “Златни топки”, е сред тези над 32 хиляди потребители, които са харесали видеообръщението в Инстаграм, оставяйки и коментар с емотикони на плачещо от смях лице. Това не остана незабелязано от самия Ронсеро, който по-късно написа: “Горд съм, че се наслаждавах на твоите подвизи години наред в Мадрид, както и да те гледам как чупиш всички рекорди и в Арабия. Ти си THE GOAT (б.р. - най-великият за всички времена)”.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георгиев

    18 1 Отговор
    Въпрос на мнение.
    Били избухнали!!!!!!!!
  • 2 Ами не

    12 0 Отговор
    Не бе, изригнал беше, а не избухнал! Иначе, добре казано!
  • 3 Хосе-то брато

    14 0 Отговор
    Както казваше дядо:Тате носи Лео меси!
  • 4 БАРС

    21 16 Отговор
    Роналдо се мисли за гений но не е и това го души .Истината че МЕСИ Е МНОГО ПО ДОБЪР И ПРАВИ ИГРАТА КРАСИВА.ДРУГО МЕСИ КОГАТО ГО СПЪВАТ ВИНАГИ ГЛЕДА ДА НЕ ПАДА НАНА ДО КАТО ТОЯ МАЛКО И Е НА ЗЕМЯТА ДА ТОЙ ЗАБРАВИ ДА КАЖЕ ЧЕ Е ИГОИСТ И ИСКА ВСИЧКИ ЗА НЕГО ДА ИГРАЯТ И ДА МУ ПОДАВАТ САМО НА НЕГОГледъл съм го в манчестер Юнайтед с БЕРБАТОВ .БЕРБАТОВ МНОГО ПЪТИ Е БИЛ В ДОБРА ПОЗИЦИЯ ЗА ГОЛ И РОНАЛДО ОПРАСТЯВАПКИТЕ НО НЕ ПОДАВАШЕ НА БЕРБАТОВ.ТА И В РЕАЛ МАДРИД СЪЩИЯТ БЕШЕ .Я ВИШТЕ КАТО СЕ МАХНА КАКВО НАПРАВИ БЕНЗИМА..И НАКРАЯ ЗАБРАВИ ДА КАЖЕ ЧЕ ДОКАТО МЕСИ БЕШЕ В БАРСА А ТОЙ В РЕАЛ МАДРИД И ПРИ СРЕЩИТЕ НА ДВАТА ОТБОРА БАРСА ИМАШЕ ПОВЕЧЕ ПОБЕДИ ОТ КОЛКОТО РЕАЛ

    Коментиран от #5, #14

  • 5 Стършел

    21 11 Отговор

    До коментар #4 от "БАРС":

    Просто Меси е джентълмен, същото не може да се каже за роналдо.
  • 6 Стършел

    8 16 Отговор
    Меси е злобен медиен балон. Меси Гредата не е джентълмен.
  • 7 Вале

    5 5 Отговор
    Меси ,заслужено спечели , наградата.Другите двама велики в момента Холант и Роналдо , нетрябва да се сърдят.Холан няма дрибала на Меси , Роналдо няма класата на Меси при дузпи и фалове.Мампе , Ниймар и Левандовски са малко след тях.Но да не забравяме че, футбола е колективна игра и индивидуалните награди са относителни.Модрич,Мюлер и Кийн са класни играчи и са техни подгласници.

    Коментиран от #11, #13

  • 8 Хаха

    7 3 Отговор
    Меси направи революция в щатския футбол дори на старини.Пеле не постигна това,което прави Меси за футбола там в момента.Иниеста отиде в Япония и какво?Кристиано бие дузпа след дузпа в ОАЕ и какво?Португалия без него повече вкарва .Но ТВ и преса в Щатите и Мексико,цените на билетите се удесеториха за мачовете,когато играе Меси .Идете и в Маями кажете ,че Меси не заслужава наградата

    Коментиран от #12

  • 9 ганю

    4 2 Отговор
    Който не умее да губи не умее и да печели
    а по принцип хората са завистливи
    когато си работил повече и си реализирал повече
    ще спечелиш естествено.Всичко са виждали и как
    единия отбор играе а противника вкарва това е тактиката
    треньора е важен не само играчите
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Жъээж

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Вале":

    Не съм фен на Пеналдо, но да кажеш, че няма класа при дузпите свободните удари е голяма глупост.
  • 12 Лошо

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хаха":

    Тоест, не е ли лошо за хората, че цената се е увеличила, особено за не най-популярните спортове в щатите?
  • 13 Жалко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Вале":

    Само в случая не говорим за качествата на даден футболист, а за постиженията му за една календарна година. Нали именно за постижения е наградата? Меси в сравнение с другите номинирани какво е постигнал? Спечелва две купи в не толкова силното френско първенство, при това с най-добрия им отбор, докато Холанд печели всичко възможно в най-силното първенство в света, включително изумителен дебютен сезон(предвид колко се съмняваха какво ще направи). Не говорим за качествата на един футболист, а постиженията. По тая логика трябва да дадат и на треньора на Аржентина награда, защото е спечелил световното? Супер несериозно е!
  • 14 Язе съм

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "БАРС":

    Абе, тигре, я кажи Меси колко гола има с глава? Това е един основен компонент във футболът.