2 Ноември, 2016 03:00 1 958 2

САЩ и Русия заедно към Венера (видео)

  • венера-
  • мисия-
  • наса

НАСА потвърди интерес към планираната от Роскосмос мисия до Венера, съобщава ТАСС. 

Политическото напрежение между Запада и Изтока очевидно не пречи на астрономите, защото в мисията вероятно ще се включат, освен САЩ, много държави от Европа, както и Китай.

Директорът на института за космически изследвания в Москва Лев Зельоний заяви, че заместник-директорът на НАСА Дава Нюман е потвърдила интереса към проекта "Венера Д". Обсъждането му продължава 24 месеца на ниво двустранна работна група, но до момента всичко е само на равнище преговори.

Програмата за изследване на Венера е комплексна - с орбитален апарат, допълнителни модули и атмосферни сонди.  Руският апарат трябва да излети към Венера през 2026 г. или 2027 г. Планира се да остане в орбитата й най-малко три години.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    0 0 Отговор
    Ха, ха, нормално! Ако не ползват руски двигатели и руската космическа станция, са за никъде хамериканчетата. Моя позната бе на камп в лагер на НАСА и се смя, като и казали че 6 месеца учили основните неща на руски, защото нямало надписи на латиница в станция МИР :))
  • 2 бббббб

    0 0 Отговор
    Значи санкциите и изолацията на Русия не важи за САЩ,когато има някакъв общ интерес или бизнес.Тогава не са агресивни и нападателни .Да не говорим за Руските технологии ,които САЩ напоследък използват .