27 Юли, 2021 23:05 8 337 48

Настимир Ананиев пред ФАКТИ: Не само са ни подслушвали, следели са ни и физически

  • настимир ананиев-
  • тихомир василев-
  • подслушване

"Сигурен съм, че ще има редовен кабинет и ще продължи изчегъртването", каза лидерът на партия Волт

Настимир Ананиев пред ФАКТИ: Не само са ни подслушвали, следели са ни и физически - 1
Снимка: ФАКТИ

"Огнян Стоичков от Бюрото за контрол на СРС-та излезе и потвърди, че има двама души, които са подслушвани незаконно - единият е политически активно лице, а другият е гражданин". Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Настимир Ананиев, председател на партия Волт, част от гражданската мрежа "Изправи се.БГ".

Припомняме, че според изтекли документи Ананиев и Тихомир Василев - граждански активист от протестите през лятото и есента на 2020 година, са били подслушвани. Като с оглед изнесеното от Огнян Стоичков, нищо чудно той да е визирал именно тях двамата.

"Опитали са се да съберат достатъчно доказателства, за да ни приберат. Те са искали да ни приберат, да повдигнат обвинение и да ни държат както знаете е практиката на управлението Борисов-Гешев. Това е фактически модел - да се прибират хора, да се държат в следствието не с месеци, а с години. Предполагам, че нас двамата са искали да ни приберат (б.р. с Тихомир Василев)", добави лидерът на Волт.

"Огнян Стоичков от Бюрото може да бъде викнат при една затворена комисия да разкаже всъщност кои са тези, които са незаконно подслушвани и как се е случвало. При мен информация, която изтече през медиите, е, че има искане от Специализирана прокуратура, която действа като държава в държавата, към Специализирания наказателен съд и той е разрешил това подслушване. Не знаем с какви доводи. На какво основание ме подслушват - на протестиращ, на председател на партия, на предприемач, на баща?

Вижда се и една последователност. В момента, в който спират да подслушват Тихомир Василев, започват да подслушват мен. Периодът, в който мен ме слушат, тогава се водеха най-големите преговори за съставяне първо на коалицията "Изправи се! Мутри вън!". Освен това, ие преговаряхме с Триото, преговаряхме с "Демократична България", преговаряхме със Слави Трифонов, за да имаме единна система за пазене на изборния резултат", заяви още по темата Настимир Ананиев.

Той бе категоричен, че купеният, корпоративният и контролираният вот се е изплашил от действията на служебното правителство и за това не е присъствал активно в изборите на 11 юли.

"Бойко Рашков от парламентарната трибуна каза, че МВР са били ползвани едва ли не за хрътки на прокуратурата (б.р. по време на протестите). Били са използвани да следят "този", да проверяват "онзи". Нас не само са ни подслушвали, следели са ни и физически на протестите. Чел съм доклада, всеки може да го прочете. Обединяват подслушване с наблюдение - външно наблюдение, явно с подставени лица сред протестиращите, които са наблюдавали какво се случва. Търси ли са, иска ли са да съберат достатъчно данни, за да могат да ни арестуват. Очевидно не са успели. Ние искахме Борисов и Гешев да подадат оставка, искаме хората да живеят нормално. Аз лично не вярвам в агресията, не съм поддръжник на агресивните действия", обясни политикът.

Според него в парламентарната комисия, създадена да нищи полицейското насилие на протестите и масовото подслушване на протестиращи български граждани, може да бъдат викани хора от МВР, които да дадат обяснения за случвалото се.

"От Бойко Рашков разбрахме, че подслушванията и делата, които не са успели да ги унищожат, са ги пратили на Специализирана прокуратура, защото никой няма достъп до тях", отбеляза Ананиев и припомни, че от обединението "Изправи се.БГ! Ние идваме!" искат закриването на специализираните съд и прокуратура.

"Може би това, което е с "преврата" - по документите, които изтекоха, е било искането, което са направили пред Специализирания наказателен съд. Но ние не знаем и няма как да разберем защо е разрешено това подслушване. Това е огромен скандал. Подслушват се политически опоненти, опозиция и граждани. Аз нямам против да се подслушват политици, които разполагат с ресурс, които разполагат с изпълнителна власт, които разполагат с публичен ресурс и са във властта. Но когато си в опозиция и когато не разполагаш с такъв ресурс, когато говориш опозиционно, когато си търсиш правата, излиза, че това се използва като една бухалка. Целият този апарат се използва срещу стотици протестиращи", допълни още лидерът на председателят Волт.

"Сигурен съм, че ще има редовен кабинет и ще продължи изчегъртването. Виждаме, че Борисов реве навсякъде. Той не само реве, той вече псува, той е нервен и не може да си сдържи нервите, защото вижда, че краят е дошъл", смята Настимир Ананиев.

Той призова хора, знаещи за злоупотреби с публични средства и пр., да бъдат смели и да говорят за тези неща в Комисията по ревизията, която започна в 45-ия Парламент и продължава в текущия 46-ти.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    28 20 Отговор
    такава е ГЕШЕВТУРАТА

    Коментиран от #10, #16, #44

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    31 19 Отговор
    ГЕШЕВ БОРИСОВ съд присъда затвор

    Коментиран от #9

  • 3 Стар терикат

    9 16 Отговор
    Бавноразвиващи... имат инструмент с който могат да ти разчетат мислите на момента
  • 4 СеРеСе

    27 11 Отговор
    Не само ви подслушват и следят физически, като представители на опозиционни партии и протестиращи граждани, ами и вземат заплати за това, от вашите данъци.

    Коментиран от #8

  • 5 И....

    37 14 Отговор
    Какво излиза накрая...че сме били управлявани от манипулиращи мафиоти.Борисов.Спомням си как вървеше тежко,тежко...тежкарин че дрънка.От прост бодигард отварящ и затварящ врати се превърна в полицай,кмет и накрая премиер.Подведе народа към сиромашия,мизерия и дългове.Поредният срам за България е той.Срамувам се,че съм българин в чужбина.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 и накрая излезе ...

    6 12 Отговор

    До коментар #5 от "И....":

    че си спал одвит !
  • 8 Стар терикат

    10 8 Отговор

    До коментар #4 от "СеРеСе":

    За това уволнение съд и затвор
  • 9 село МайкаЖамайка

    0 7 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не измисляй имена ,никой не познава Гешев Борисов ,кои е тои
  • 10 Шпонкоер Харник

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    каква е ?
  • 11 !!!?

    11 5 Отговор
    Ще храниме новите "активни борци" до следващата "промяна"...дано дойде след някой и друг месец, че тази започна да омръзва !!!?
  • 12 Боклук

    11 11 Отговор
    Страх,страх,страх в очите на целия Румен Божков антураж,отивате си съвсем скоро и ще има Видов ден за вас,ние ще се върнем и ще Ви чакаме продажни нещастници!
  • 13 Перо

    20 9 Отговор
    Системата позволява един престъпник да овладее всички власти чрез фалшифицирани и манипулирани избори,по измисления квотен принцип. Специаилизираният съд,прокуратура,изпълнителната и законодателната власт остават под пълен контрол на престъпника,който поръчва и законодателството. Промяната на изборната система неутрализира до голяма степен мутренския вот и показа,че около 600,000 гласа са манипулирани! Каква част от служителите на прокуратурата са завършили право в СУ Кл.Охридски? Всички са калинки от селските университети и нелегитимната школа на МВР с нехонорованите преподаватели!

    Коментиран от #17

  • 14 Голем смях

    20 14 Отговор
    Този яко са го хванали ..волтовете.Направо Джеймс Бойнд го е следил..007 .Трябва да е голяма работа.

    Коментиран от #21

  • 15 Аз знам

    8 14 Отговор

    До коментар #6 от "Бойко":

    Аз нам защо квичат червените тролове!
    Защото правителството на ИТН ще бъде избрано с мнозинство!
    От всички парламентарни групи!
    С изключение на московските комунисти от ГЕРБ!

    Коментиран от #18, #19

  • 16 А партия

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    амперметър кога ?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Много си

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Аз знам":

    се объркал . Ама порциите са добри,а ?
  • 20 Последния Софиянец

    12 6 Отговор
    Те не се и криеха.Толкова бяха убедени че няма кой да ги накаже.Преди всеки голям протест идваха униформени или цивилни агенти и ме предупреждаваха да внимавам какво правя защото всичко което правя се записва и снима и имам последно предупреждение.

    Коментиран от #24, #27

  • 21 Това недоразумение

    14 4 Отговор

    До коментар #14 от "Голем смях":

    не само Агент 007 го е следил, следили са го и от НАСА и Роскосмос ! И това нещо е дупетат ? Е, няма да се оправим никога .
  • 22 Кой иска да стане Лигйонер

    4 0 Отговор
    И сега - объдисе на прятел ...сега !
  • 23 Коко

    11 4 Отговор
    Настимире теб никой не те брои даже и за слива.Какво си въображавиш
  • 24 Брей,не думай.

    8 9 Отговор

    До коментар #20 от "Последния Софиянец":

    Предупреждавали готвача да не нагори гозбата. Пука му на някой за платени протестърчета. И взехте 5 % на изборите, браво. На следващите избори сте аут.
  • 25 Хихихихии.. хихихихии

    8 5 Отговор
    Нема никакво съмнение,че този.. ЕКЗЕМПЛЯР е
    ..ХОМО!!
    Хихихихии.... хихихихии...
    ХомоСбърканяк!!! Хихихихии...
    АМАН от Пед'ера'се
  • 26 Пурко

    10 5 Отговор
    Този палячо за какъв се мисли. Кой ще те следи и теб и Тихомир. Защо да ви следи и да ви подслушва някой бе смешко. Ходиш като изгонен по Мая и никой не те търси за нищо. Ти пък защо мислиш, че някой го интересуваш. Смешник.
  • 27 ААААХААХААА....МРЪДАШ ЛИ ОЩЕ МА..

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Последния Софиянец":

    КАРТОФОБЕЛАЧ?!?✊😂🇻🇳🇸🇮
    МАМАТИДЕЕВА И ОТКАЧАЛНИКА СДУ'ХАН...
    ВРЪЗВАЙ СИ..СЕЗАЛА, ОЛИ ГО'ФРЕН..САМОКОВСКИ
  • 28 Бесен

    8 2 Отговор
    Този го скрийте моля ви! Изключително неприятна личност и част от онези натворили камара глупости в Парламента! Част от онези, за които депутатстването стана професия и самоцел.

    Просто отвращавате хората с такива гости и псевдо експерти! Господина може да е експерт само по нищоправени и **облизане!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 селтак

    5 0 Отговор
    И тоа се извъди дисидент!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Перо

    5 3 Отговор
    На всички е ясно,че по времето на мутренския режим,”специалните служби” на БГ са използвани,не за защита на националната сигурност,а за безопасност на главната мутра и чужди интереси!
  • 36 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 4 Отговор
    БОЙКО ГЕШЕВ МУТРИ
  • 37 Реалист

    4 3 Отговор
    Борисов и въпрос на време и Гешев, си отиват! Въпросът е КОЙ ще завлечат с тях по пътя надолу! НяКОЙ властови фигури или България!!!
  • 38 Басня

    5 1 Отговор
    Оплакала се жабата че била подслушвана, понеже била много красива и в центъра на блатото.
  • 39 5577

    3 1 Отговор
    Ма много на сериозно се взехте че някой се интересува от вас. Че и да ходи след вас. И к"во ще види и чуе. Смях. Вие сте като навит грамофон, ама със счупена плоча. Едно и също по цял ден. 5минути и това е целия говорим мутренски потенциал. Никаква алтернатива не сте. Всички сте за канала. Еднокнижни подземни никого неизвестни и непотребни мутри. От кои подземни канали изплувахте..
  • 40 Гандалф

    1 0 Отговор
    Следели ни физически, аз се чудя тези тримата под кревата, що дирят...за купения вот...тези които си продават гласа, по голямата част са неграмотни...освен да блокират машината, за друго не стават...
  • 41 KKK

    1 0 Отговор
    Ми да олигофрените трябва да се подслушват
  • 42 Го4о

    1 0 Отговор
    Някой може ли да обясни какво означава това "РЕПТИЛ"? Питам заради един приятел.
  • 43 Тошко

    1 0 Отговор
    Ненормалните като СтаниМирчо трябва да се следят, защото са потенциални самоубийци. За тези хора трябва да се полагат грижи от държавните институции.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Кико

    1 0 Отговор
    Аз съм сигурен че е следен от Извън земни! Такава физика,фаца,интелект не се намират лесно! Дано не ни го отмъкнат за развъдник на Марс!
  • 46 уфффф

    1 0 Отговор
    кой ще те следи пък теб,бе муньо ?
  • 47 Бойко

    1 1 Отговор
    Мачкай Баце, мачкай Баце, мачкай Баце!
    Тоя го следели!? Смешник! :)))
  • 48 ГЕРБ

    1 0 Отговор
    Такива боклуци като вас и други работи трябва да им правят