Last news in Fakti

16 Юли, 2015 10:24 2 687 2

Плутон изненада със сняг и планини

  • плутон-
  • планета-
  • нови хоризонти-
  • сняг-
  • планини

Плутон изненада учените със своите планини и долини и образувалият се по склоновете сняг.

Това показват най-новите кадри от космическия апарат „Нови хоризонти“, който премина вчера близо до най-отдалечената планета в Слънчевата система.

Учените смятат, че планинските вериги на Плутон са високи около 3500 м. Учените смятат, че повърхността на планетата е скована от лед.

Учените очакват да получат още снимки от малките луни на Плутон - Харон, Стикс, Нихта, Кербера и Хидра. Първите снимки от Харон показват канони с дълбочина от 8 км., които нямат аналог на Земята. Има и следи за тектонични процеси на луната, които тепърва трябва да се изучават, смятат изследователи от НАСА.   

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Peacekeeper

    1 1 Отговор
    Незабавно, САЩ да изпратят "умиротворителни" войски там!! Веднага!!!!
  • 2 Гост

    2 0 Отговор
    "Учените смятат, че планинските вериги на Плутон са високи около 3500 м. Учените смятат, че повърхността на планетата е скована от лед.
    Учените очакват да получат още снимки от малките луни на Плутон - Харон, Стикс, Нихта, Кербера и Хидра."

    Защо не проверявате текстовете си, за да няма подобна нелепа тавтология??? Три последователни изречения започват по един и същ начин!!! Нелепо е в научна статия да се пише така!!!