5 Септември, 2018 07:20 9 368 40

Израелски самолети атакуваха Сирия

  • сирия-
  • самолети-
  • израел-
  • иран-
  • ракети-
  • пво-
  • удари

Ирански военни обекти са били цел на нападението

Израелски самолети атакуваха Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Сирийските системи за противовъздушна отбрана (ПВО) отблъснаха няколко ракети, изстреляни от израелски самолети, съобщи руското издание „Лента“, позовавайки се на информация на агенция САНА.

Военен източник разкри, че системите за противовъздушна отбрана са били активирани в отговор на израелска агресия. Бойните самолети са навлезли в сирийското въздушно пространство и са летели на ниска надморска височина. Тяхна цел са били военни обекти в Тартус и Хама.

Нападението е било отблъснато, а самолетите са били принудени да напуснат Сирия. Сирийското ПВО е свалило ракети, а има информация, че цел на израелските военновъздушни сили са били ирански военни позиции. Иран, заедно с Русия, е съюзник на режима на Башар Асад. Страната е в гражданска война от 2011 година насам.

По данни на Сирийската обсерватория за правата на човека експлозии са били чути близо до иранските военни обекти. Офанзивата е извършена в момент на засилено напрежение в Сирия. Режимът на Асад се готви за офанзива в Идлиб срещу бунтовниците, докато американската армия може да нанесе въздушни удари по сирийски позиции. ООН предупреждава за риск от нова хуманитарна катастрофа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    21 73 Отговор
    Почна пердахът.

    Коментиран от #2

  • 2 Бай хой

    54 13 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Прочете ли статията ра айнщайн?

    Коментиран от #3, #7

  • 3 СссереМ

    29 68 Отговор

    До коментар #2 от "Бай хой":

    Прочетох я,а ти?Точно и ясно пише че са атакували Сирия,и значи могат да свалят ракети изстреляни от самолети,а самите самолети не могат да ги свалят,което ме навежда на мисълта че не са свалили нищо и ракетите са достигнали целта,но все пак инфото е от силите на Асад и е пределно ясно че няма да се каже истината.Освен да четеш трябва и да мислиш,а разбирам че с вакуума между ушите ти това е трудна задача.

    Коментиран от #6, #8, #14, #24, #33

  • 4 моко бъчвата

    28 81 Отговор
    Само бой по иранските и руски чалми.
  • 5 Д'мин

    54 13 Отговор
    Сирийците казват,че са свалили пет ракети, дават снимки на едно парче от задната част на ракета-суплото и стабилизаторите. Има една жертва и четирима ранени. Колко са свалени и колка са стигнали целта, кой знае. А те дори нямат С300.
  • 6 Бай хой

    52 13 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Мечтите и бляновете ти ги разбрахме. Ноооо това няма нищо общо с реалната действителност. Тъй като ти желая доброто ти препоръчвам да се обърнеш към психиатър и да се лелуваш. Фобиите и шизофрвнията са психични заболявания. Напълно не се лекуват но са възможни подобрения.
  • 7 Max

    18 49 Отговор

    До коментар #2 от "Бай хой":

    По официални данни , а не на Факти, има доста разрушения и жертви , и израелците са си свършили работата. Тъй, че си извади главата от .....

    Коментиран от #9, #23

  • 8 M. A. G. A.

    37 6 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Самолетите имат защити от ракети електронни и термо примамки, радарни заглушители и т. н., а освен това маневрират както никоя ракета не може. За това са по-трудни за сваляне.
  • 9 Бай хой

    47 15 Отговор

    До коментар #7 от "Max":

    Това което звездите ти го говорят аз лично няма как да го знам.
    И какъв вой надавате га невидими фантомни руски армии нападат "суверена" усрайна, а терористичните атаки срещу изстрадала Сирия приветствате. Нещо терористично ли има в гените ви или страдате от раздвоение на личноста психиката и морала.

    Коментиран от #10, #11, #12

  • 10 само истината

    16 9 Отговор

    До коментар #9 от "Бай хой":

    Да ,ние щото само Факти четем. Имало е мощна експлозия в Тартус и още не по малко от 5 в Хама.

    Коментиран от #19, #25

  • 11 само истината

    9 8 Отговор

    До коментар #9 от "Бай хой":

    Да ,ние щото само Факти четем. Имало е мощна експлозия в Тартус и още не по малко от 5 в Хама.
  • 12 Сссерем

    17 52 Отговор

    До коментар #9 от "Бай хой":

    Терористите са Асад и компания,човек който избива собствения си народ с химически оръжия,няма как да го наречеш по друг начин,а подкрепата на такъв сатрап е явно подпомагане на тероризма.А между другото вова защо пак се е покрил някъде и мълчи кат партизанин на разпит,няма ли да отговори в помощ на съюзника си?

    Коментиран от #22, #26

  • 13 Шаран БГ

    25 3 Отговор
    Бати Борко им каза, че няма нищо по-хубаво от мира .......и те почнаха да го въдворяват ! Така се прави ......!!!
  • 14 Българин

    26 9 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Проблема ти е, че се опитваш да мислиш!!!

    Коментиран от #37

  • 15 учуден

    21 3 Отговор
    до 7 МАХ-по какви официални данни кои е бил там какво е видял те и за хим атаката така пишеха но го налапаха така че
  • 16 6338196

    21 2 Отговор
    Толкова е трудно да се преговаря, когато стане въпрос за пари, влияние, територия и търговия на регионално и световно ниво.
  • 17 Гост

    18 2 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Сирийските системи за противовъздушна отбрана (ПВО) отблъснаха няколко ракети....". Убедих се в глупостта на ЖУРНАЛИСТА!

    Коментиран от #20

  • 18 Бай хой

    30 6 Отговор
    Мили ми сороспийчета. Официалните информации се дават от официалната информационна агенция за съответната страна. За Сирия това е САНА. Именно тя е първоизточника на изнесената информация. Поняли?
    Почему такова риване?
  • 19 Трол

    26 1 Отговор

    До коментар #10 от "само истината":

    Ако имаш предвид Тартус и Хама, като градове значи грешно си чел. Става въпрос за провинции и градовете Уади ал-уйун и Баярас или както там се произнася! Ударени са ирански военни обекти. Израелците пак са летели през Ливан, западно от Бейрут!
  • 20 Бай хой

    19 5 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Не че не е възможно. При съвременните технологии е възможно да се прихванат системите за управление на полета на ракетата и чрез заслепяване, заглушаване и оотклоняване да се отблъсне от зададената или водена цел. Понял?

    Коментиран от #21

  • 21 Кой знае

    7 7 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    Мисля, че само са разкрили позициите си на ПВО за килатите ракети на САЩ

    Коментиран от #29

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Borislav Popov

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "Max":

    Къде точно го прочете това , че до сега прерових една камара информационни сайтове ? Никой не дава това което пишеш ! Всички пишат долу горе това което е представено тук.
  • 24 Borislav Popov

    15 4 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Твоите умозаключения ги остави за себе си ! Какво те навежда и какво те изправя си е твоя работа. Вземи се поразрови във останалите новинарски сайтове. Никъде не пишат за успешна атака на израелците.
  • 25 Borislav Popov

    8 4 Отговор

    До коментар #10 от "само истината":

    Къде го пише -че до сега се рових и нищо подобно не намерих.
  • 26 Borislav Popov

    19 4 Отговор

    До коментар #12 от "Сссерем":

    Кой го доказа че химическо оръжие е използвал Асад ? Белите каски ? Асад владее 95% от Сирия и продължава да напредва ! Защо му е да използва химическо оръжие ? А и колко пострадали имаше при предните постановки ? 10-15 човека ? Мнаго ограничено това използване. Със спрейове ли са ги пръскали ?
  • 27 ЗА КОМУНИСТИТЕ В РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ ЕДИН К

    4 19 Отговор
    Публикувано във факти.бг: СЛАВА НА РУСКИЯ БИЗНЕС И РУСКИЯТ ПАТРИАРХ. РУСНАЦИТЕ НЯМАТ РАБОТА В СИРИЯ ДА СИ ВЪРВЯТ У ДОМА ПРИ ХУБАВИТЕ ИМ ЖЕНИЧКИ ДА ГИ ПООПРАВЯТ И ДА СЕ ПОНАПИЯТ ЗА ДА НЕ ГО НАПРАВИМ НИЕ СМЕЛИТЕ НАТОВСКИ БОЙЦИ МНОГО СКОРО С ДЕСАНТ В КРИМ А НАШИТЕ КОМУНЯГИ ДА ГО ДУХАТ ПОД ВОДА ЗАЩОТО СА НЕГОДНИ ЗА ВОЕННА СЛУЖБА СЪЩО КАТО ТЪПИЯ СИ ПРЕЗИДЕНТ КОГОТО ИЗБРАХА СЛУЧАЙНО

    Коментиран от #28

  • 28 Borislav Popov

    16 5 Отговор

    До коментар #27 от "ЗА КОМУНИСТИТЕ В РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ ЕДИН К":

    Мелееее......смях ! Офицерите травестити от 18 армии - повечето натовски, се събраха във Вашингтон на годишна среща, за да обсъдят проблемите си. И се преброиха. Оказа се, че транссексуалните военни в САЩ са около 15 000 .Около дузина са държавите, които позволяват в армиите им да служат хора, които са сменили пола си или са травестити. Сред тях са Австралия, Израел, Канада и Великобритания. В Австралия военните дори получават безплатни консултации за смяна на пола.
  • 29 Бай хой

    17 6 Отговор

    До коментар #21 от "Кой знае":

    Нарича се разузнаване с бой. И е метод от първата световна война. Новост е саде за крава бойс и сороспиите. А кой къде кога и как времето ще покаже. Засега Асад напредва в борбата със тероризма. Израел малко по малко губи позиции и арианците стягат примката тихоммълком. Пропускате и че юдеите подкрепят терористите отчаяно в опит да запазят окупираните територии.
  • 30 Иванов

    5 14 Отговор
    Слава на Исраел!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ХАСАН

    2 15 Отговор
    Когато османците управляваха тия земи,500г имаше мир и благоденствие

    Коментиран от #39, #40

  • 33 Бай Иван с коня

    16 4 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Естествено, че могат и самолетите, но Русия е забранила да се свалят чифутските самальоти. Политиката е сложна, ако беше проста, всички кравоглави, щяха да са видни политици...
  • 34 стоян георгиев

    8 18 Отговор
    отблъснали ги след като израелците са поразили целите си.тва е горе долу как сиике!сега ще дадат и пораженията на отблъснатите самолети.смях!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Гостъ

    3 2 Отговор
    Мнооо интересно как се се отблъскват ракети...не съм експерт но съм чувал че се свалят! И къде са прословутите С400,С500,С600 на великите космически галактически хипер супер войски?
  • 37 Петър

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Ха...ха...ха.. :) пич,ти улучи 10-та с това кратко но точно коментарче..!
  • 38 само истината

    1 0 Отговор
    Според израелски медии самолетите са навлезли през Ирак и са атакували военни цели, свързани с иранските сили, разположени в Хама.

    Което ни подсказва, че най вероятно самолетите са били Ф 35

    № 19 - провинциите, да не си играя да ги пиша тия имена
  • 39 селянин

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "ХАСАН":

    По омразно племе от еврейте нема..те били богоиизбрани,мюсюмански мелези..Талмуда,започва с цитат,,Ако еврейн убие християнин,той не извършва никакъв грях,,Л.Каравелов казва за тях,,Еврейте са известни на целия свят не само със своята телесна,но и душевна нечистота,,А Бисматк казва,,Натисни един еврейн..и от всички страни ще чуете вик,,
  • 40 Петър

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "ХАСАН":

    Къде се навираш и ти с тия османци бе,Христо.. :) Като се отвори тема за рязани бастуни,тогава пиши. Сега само чети и се учи ..!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания