Last news in Fakti

9 Юли, 2019 07:34 14 928 20

Тръмп: Повече няма да работя с този

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • великобритания-
  • посланик-
  • ким дарък

Американският президент сигнализира, че ще иска следващото британско правителство да замени посланика в САЩ

Тръмп: Повече няма да работя с този - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че администрацията му повече няма да работи с британския посланик във Вашингтон сър Ким Дарък, сигнализирайки, че ще иска следващото британско правителство да замени посланика си в САЩ, предаде ДПА.

"Не познавам посланика, но той не е харесван нито добре (. . .) възприеман в САЩ. Повече няма да работим с него", заяви Тръмп с туит.

Американският държавен глава също така се възползва от възможността да разкритикува британския премиер Тереза Мей за справянето ѝ с Брекзит. Той повтори критиките, които отправяше към нея в миналото, макар да се въздържа от тях при неотдавнашното си държавно посещение в Обединеното кралство.

"Тя и представителите ѝ създадоха такава бъркотия. Казах ѝ как трябва да се направи, но тя реши да поеме по друг път", заяви Тръмп.

Лондон обаче изрази пълната си подкрепа за Дарък.

Тръмп: Повече няма да работя с този

В събота британският вестник "Дейли мейл" публикува откъси от конфиденциални съобщения на Дарък до британското външно министерство, в които той нарича правителството на Тръмп некомпетентно и безпомощно.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пипъна

    16 2 Отговор
    Евала, Тити!
  • 2 кажи баба тен КЮ

    24 5 Отговор
    Гони ги ве бай Дончо само така гони ги, ха ха.Ето какво е-уж най големи приятели и братовчеди а зад гърба хоп.Ненапразно ингилизката поговорка е-Англия няма вечни приятели , а има вечни интереси ! Гони бай донча ха ха !!!
  • 3 Справедлив

    34 3 Отговор
    Западният политически елит напьлно откачи-това ли са политиците и дипломатите от световна величина? Ужасното е,че такива политици дьржьт ядрения код в рьцете си-това е безумие...

    Коментиран от #5, #6, #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дамммм

    30 4 Отговор

    До коментар #3 от "Справедлив":

    Отмина времето на качественият западен политически елит-такива като Де Гол,Аузенхауер,Кол дори Тачер ако щете и Берлускони-политици с реалното виждане и представа за светьт.Един Бисмарк е като легенда пред сегашният така наречен политически елит-факт.
  • 6 Бачо Киро

    38 0 Отговор

    До коментар #3 от "Справедлив":

    Всичко и навсякъде вече е леш... Полуграмотни идиоти навред... Ти само виж в САЩ от 350 милиона кои им бяха избора - малоумен идиот, който уж голям бизнесмен, а фалира колко пъти, демек да са живи и здрави счетоводството.. Другата пък шизофренична олигофренка, която дори не може да осмисли защо не трябва да ползва частния си имейл за държавните работи дори... Ако тея двамата са най-читавите от 350 милиона, смятай... За у нас е ясно защо е леш, ма в САЩ нали все пак е демокрация отдавна, елитните се подготвят в егати университетите и тн... Всичко е трагедия по света, затова и шепа хора имат почти всички богатства...

    Коментиран от #9

  • 7 Батиста

    28 1 Отговор
    Посланикът си е написал доклада както той вижда нещата. Това че на някои политически не им изнася е друг въпрос. Май от всички - само посланикът е нормален , защото само той е от дипломатическата школа.
  • 8 Мисисага

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Справедлив":

    В какви саксии растете днес бе зеленчуци ? Какво ви разбират главите от дипломация ? Във Виенската конвенция за дипломатическите отношения от 1961 г. има специален текст — член 24, който сочи, че: „Архивите и документите на представителството са неприкосновени във всяко време и независимо от тяхното местонахождение." В този смисъл различните документи на представителството — независимо дали са предадени в неговия архив, както и самият архив са неприкосновени. Тази неприкосновеност се запазва не само когато те се намират в сградата на представителството, но и на всяко друго място при изпращане, получаване, пренасяне по различни поводи и т.н., т.е. по всяко време и на всяко място. Как разбра какви са били старите дипломати ? Руснаците не са разсекретили дипломатическата си кореспонденция от времена, далече преди поредната руско-турска война, която касае нас. Защо ли ?
  • 9 Справедлив

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бачо Киро":

    Напьлно сте прав-и проблема не е само в елитите-а основно в обществото което избира тези елити.Контролирането на общественото сьзнание и докарването на "слепота " и "апатия" кьм собствената си сьдба е мечта от векове на световният елит-и точно днес това става вьзможно чрез технологиите и морето от информация в интернет пространството.Примитивизмьт на обикновенният човек е основна задача-той не трябва да може да мисли критически и логически-това е основната цел-а начините са много..-образование,подменени ценности,консуматорска истерия...и т.н...Лек Ден
  • 10 Мега зле сте

    6 14 Отговор
    Някой от вас знае ли, че икономиката на САЩ, расте средно с по 3 % откакто бай Дончо е на власт. Това е все едно Китайската да расте с 12....борсата им се утрои и стотици милиони американци си утроиха спестяванията. Лошо е нали? Ама какво разбирате вие от акции, я купувай имот и се радвай на 20% скок.... Хората направиха 300

    Коментиран от #11, #13, #15

  • 11 Borislav Popov

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "Мега зле сте":

    Млък уе пееерас
  • 12 Димов

    4 1 Отговор
    Колонията се опъва на короната?! Не е добре. Никак не е добре за тръмбовката.
  • 13 Димов

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Мега зле сте":

    Животът не се мери в пари.

    Коментиран от #16

  • 14 Хаджи Христо

    6 1 Отговор
    Много ми е смешен този Тръмп. То още не може да осъзнае, че е президент, а не спекулант на недвижими имоти. Държи се, като някое голямо бебе. И как само присвива устнички... страшен позьор.
  • 15 Ама ти си хептен зле

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "Мега зле сте":

    Много си добре бе-а с колко милиарда скочи дьлгьт на САЩ та да се получи този рьст от 3%.... знаеш ли отговорьт???
  • 16 Животомер

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Димов":

    А в какво го мерите вие тук в този сайт и в 99% по света, не е ли по икономически показатели?

    Коментиран от #17

  • 17 Димов

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Животомер":

    Много обобщаващо твърдение, целящо да изключи всички останали фактори. За мен, лично, по-важно от парите са: образование, култура, здравеопазване, законност и ред, национално съзнание, достойни старини, и т.н. Пари ти трябват, но не са над всичко това. Има, обаче, едни люде, за които всичко се изчерпва с това, да си купят по-готина джипара от на другата мутра, по-нов смартфон, повече силикон за селянката до тях, по-нов потник с неприличен надпис, и да отабурят целия тоя ваданлък на плажа в слънчака, че да им завидят всички останали боклуци, като тях.
  • 18 ???

    1 0 Отговор
    Прочетете " Протоколи на цианидите мъдреци " Световна конспирация от Никола М. Николов ще разберете много неща. Пиша го за незнам кой път, ако някой е следи какво се пише сигурно е забелязал.
  • 19 ???

    0 0 Отговор
    Протоколи на Ционските мъдреци мама и таблет корегира както си иска
  • 20 Петър

    1 1 Отговор
    Ха...ха.. цял ден ми е едно смешно такова...! Абе сороси,какво става в кочинката бе...? Вечната непоклатима дружба м/у Англия и САЩ,нещо скърца май..? Един праволинеен посланник на когото хич не му пука да каже това което мисли и което всички знаят но предпочитат да си мълчат...! Е,дори и да не знаех бих предположил че може да е само англичанин.. ха..ха..! И бат Дончо го играе обиден,нямало да работи с него...представете си..! Е,то добре ама Англия пък не се отказва от посланника си,и го защитава...казвал си е личното мнение човека.. :) Сякаш и англичаните не са наясно какъв шестволтов некадърник е перуката...ха...! И после що американците били побъркани и изтрещявали и се изпозастрелват по улици и училища. Ами ето защо...какво да говорим повече след като са толкова слепи че си избраха един перко за президент..!