Last news in Fakti

20 Февруари, 2021 11:50 2 367 39

Русия одобри трета ваксина

  • михаил мишустин-
  • ваксина-
  • русия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ковивак

Първите 120 000 дози от новата ваксина ще бъдат пуснати в средата на март

Русия одобри трета ваксина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руската федерация одобри трета ваксина срещу коронавируса за използване в страната. Това заяви премиерът на страната Михаил Мишустин, цитиран от ТАСС.

Първите 120 000 дози от новата ваксина "Ковивак" ще бъдат пуснати в средата на месец март. Новият препарат се произвежда от Федералния център за изследване и разработване на имунобиологични препарати "М. П. Чумаков" към Руската академия на науките. „Днес Русия е единствената държава, която вече има три ваксини срещу COVID-19“, каза премиерът Мишустин.

Ваксината „Спутник V” беше одобрена през август, а масовата ваксинация стартира през декември, след като предварителните резултати от проучванията показаха, че ваксината е 91,4% ефективна, пише „Ройтерс”. До момента обаче тази ваксина все още не е одобрена от Европейската агенция по лекарствата, за да се използва в страните от ЕС.

Русия ще произведе 83 милиона дози от ваксината "Спутник V" през първото полугодие, от които 30,5 милиона - през първото тримесечие, допълни вицепремиерът Татяна Голикова. Досега страната е произвела 11,1 милиона дози ваксини. В Русия от началото на пандемията са регистрирани над 4 милиона случая на заразяване.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!?

    16 38 Отговор
    Трети "сПутник"...но русофилите пак не искат да се ваксинират - Защо ли !!!?

    Коментиран от #7, #9, #22

  • 2 Милен Петров

    10 43 Отговор
    Тия,аспирин не могат да направят,ваксина срещу Ковид са измислили!!!

    Коментиран от #23

  • 3 Монгола

    37 9 Отговор
    Руснаците ще вземат печалбата на западните фармацевтични концерни, язък и за пропагандата соросоидна около короната!!!

    Коментиран от #37

  • 4 123456

    11 27 Отговор
    Контингента на БСП,под строй да ви ударят по един Спутник V.....🤣🤣🤣

    Коментиран от #15

  • 5 пппппп

    7 31 Отговор
    Пази боже,руските ваксини да са като всичко което създават там......

    Коментиран от #8

  • 6 Само РВВ

    8 7 Отговор
    Руска Водка и Ваксина!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Павел Пенев

    29 10 Отговор
    Браво на руската медицина и фармация!Показаха на западните травестити колко напред са преди тях. При това в Русия е безплатна и по желание.

    Коментиран от #11, #38

  • 11 ???

    5 13 Отговор

    До коментар #10 от "Павел Пенев":

    Хайде да не прибързваме със заключенията😉

    Коментиран от #14

  • 12 На запад тия не са хора

    12 6 Отговор
    Тупаниците в наглата еропео американска мутра профължават
  • 13 другарят

    17 5 Отговор
    В същото това време шайката у нас измисли три нови схеми за грабеж!
  • 14 Монгола

    4 6 Отговор

    До коментар #11 от "???":

    Руснаците разработват ваксина срщу крона от 2002г просто 2020 си дадоха зор дa я приклюат!
  • 15 Stéphanie 🎲

    7 14 Отговор

    До коментар #4 от "123456":

    Така де ама колко са лицемерни 😁 виж колко минуса имаш няма съгласие от тяхна страна.Само се пише Русия колко е велика и ваксината ама чака от ЕС ваксина 😉.PS:Е възможно да направят някой ден там има много радиация не само Чернобил кой знае още колко неща не е разбрал света 😉много мутанти ,болни ,току виж някой ден се намери формулата за добра ваксина именно от Русия ама трябва да пратят специалисти които не са руснаци.Интересно ми е облъчен от Чернобил по леко ли се преборва със короната отКолкото хората във Европа и Америка

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Хахаха

    12 3 Отговор

    До коментар #15 от "Stéphanie 🎲":

    Какво общо има Русия и Чернобил? Точно толкова, колкото Чернобил и България.

    Коментиран от #20

  • 17 Костова

    15 1 Отговор

    До коментар #15 от "Stéphanie 🎲":

    Чернобил е в Украйна.Че управниците там се държат неадекватно е ясно. Но едва ли се дължи на последствията от Чернобил. По - вероятно като минат през поточната линия на Сорос и излизат такива едни никакви, учени недоучени с по някой завършен двумесечен курс в Америка. И айде веднага на високи постове в политиката. Или пък ги взимат от шоу бизнеса.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ДжафДжаф

    2 2 Отговор
    Тaзи трeбe дa e нaй-иcтинcкaтa. Вeчe нямa дa ce вкaрвaт чacти, бeлтъци, пeптиди, РНК и тeм пoдoбни, a нaпрaвo цeли вируcи! Клacикa в жaнрa! Oт пoлупрoвoдници минaхмe нa цeли прoвoдници. Нищo чуднo дa ce oкaжe и нaй-eфeктивнa, пoчти тoлкoвa, кoлкoтo и при прeкaрaн Кoвид. Нo caмo пoчти! Нaй-eфeктивнoтo cрeдcтвo, oбaчe cи ocтaвa cтoличният грaдcки трaнcпoрт! Кръcтocвaш Coфия oт зaпaд нa изтoк и oт ceвeр нa юг! Cлeдвaт 1-2 cceдмици дoмaшнa пoчивкa и имa дa ce чудитe кви ca тия лoкдaуни и зaбрaни мaмкa му и прace.
  • 20 Stéphanie 🎲

    11 2 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха":

    Ако малко си учил биология,химия.... или имаш познания ще мислиш логически не да нападаш .Е възможно там са най засегнати факт може би да има еволюция адаптация със човека(радиацията )и да са по малко заболелите от корона вирус там???Беше доказано че пушачите например са с по малко случаи на корона и по лесно прекарва болеста....Има много въпроси без отговор проблема на Русия е че не работи заедно със другите държави ако не са с толкова гумени гла...ви елитен екип специалисти заедно биха могли наистина да намерят решение така мисля.Русия има една технология Америка ,Германия ,Франция,Китай други.....защо не се съберат заедно мисля би имало успех .Не да губят време във ненужен спор всеки ден и във същото време хиляди починали...ми това е мое мнение не го налагам

    Коментиран от #21

  • 21 Хахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "Stéphanie 🎲":

    Още един път питам: какво общо има Русия с Чернобил? Ако пак се чувстваш нападнат с тоя въпрос.....не мога да помогна.

    Коментиран от #26

  • 22 МАко

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "!!!?":

    За малоумници има астра зенека да се качат по бързо в облаците
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Обесен Язовец

    7 0 Отговор
    Какво стана с родната Българска разработка на ваксина срещу Ковид 19? Ако се ваксинирам някога, ще е с Българско, никакви други боклуци не желая!
  • 25 Bob

    2 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Пази боже,руските ваксини да са като всичко което създават там.

    Коментиран от #32

  • 26 Stéphanie 🎲

    1 4 Отговор

    До коментар #21 от "Хахаха":

    Радиацията убива всичко -във малко количество може да се получи серум - антитоксини – неутрализират токсините на инфекциозните агенти.Специфичната свързваща част на антитялото (паратоп) се свързва строго специфично с определена част от антигена (епитоп), довел до образуването на антитялото. Чрез това свързване имуноглобулинът оказва ефекта си. Чернобил не избухна във Хаваите а в Русия нали? Може дори да се намери ваксина и против радиацията още хора умират и до ден днешен.И като съм писала мутанти не пиша със ирония за това колко работи медицината не знам .Проблемите идват от политиката работи се по въпрос за конфликти,бойна техника ,война...наливат се пари за военна техника ..за това ни доведе тук една корона вирус видяха се всички колко струват управници намираме се във здравна санитарна война ,излагация .

    Коментиран от #30

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ВБА

    1 1 Отговор
    Щом задължават GP да определят коя ваксина да се бие на пациентите, а не НОЩ да излезе с препоръки, коя ваксина да се бие на всеки отделен пациент в зависимост от здравния му статус работата не е читава. По този начин GP може да стане жертвено агне при евентуални странични отклонения от здравния статус на ваксинираните пациенти. Така де, да се стигна до съд и обещетения. Трябва задължително преди ваксинация да се направят необходимите?! кръвни изследвания, за да се определи коя ваксина, е най подходяща за ваксинирания иначе голяма беля може да го сполети в последствие. Трябва да се допуснат китайската и 3-те руски ваксини след, като се одобрят от българска страна, а не от ЕС. В никакъв случай не трябва да се изключва българската ваксина, като форсмажорно тя да се дофинансира за пускането ѝ за ваксинация. Задължително не трябва да има политически заигравки относно тая или оная ваксна, защото бая народ може да пострада в последствие, което е почти сигурно при неправилен избор на ваксина...
  • 29 Гундяев

    3 6 Отговор
    Третата им ваксина ще е с включена промоция погребение с 10 % намаление и безплатна катафалка
  • 30 Хахаха

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "Stéphanie 🎲":

    След думите ,, Чернобил е избухнал в Русия" разговорът може да се приключи.

    Коментиран от #31, #39

  • 31 Stéphanie 🎲

    1 4 Отговор

    До коментар #30 от "Хахаха":

    Не бе френде избухва във Африка 😉 прав си .ps:МестоположениеПрипят, Украинска ССР, Съветски съюз.
    Китайците са със същата психика всичко се крие както до последно са крили в СССР за случилото.Короната може и да се е получила в следствие от радиация (лаборатория)и да е мутирала при хората се е получил вируса мое мнение .Китай също спират специалисти да се направи проверка.Щом става дума за живота и здравето на хората е хубаво всички медици да работят заедно не да се шпионира не да се мисли коя държава да обере лаврите и да лапа повече пари .С най добрите умове събрани заедно се би се получил ефект .Нямат желание ,желанието за война и власт омраза е по силна .
  • 32 любопитен

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Bob":

    Щооо, твоята ваксина по-добра ли е от руската?

    Коментиран от #33

  • 33 Ушанко

    2 4 Отговор

    До коментар #32 от "любопитен":

    Този въпрос към таварищ Путин защо не иска да се ваксинира с нея
  • 34 Хахаха

    5 2 Отговор
    Путин е най умният и най демократичният и най честният Президент в света на днешния ден. Ако иска да прави публично шоу, щеше пред камерите да си вакцинира с...физиологичен разтвор, например. И никой нямаше са разбере.
    Всеки има право на избор в Русия. В това число и Президент. А пък точно на вас Путин нищо не ви е длъжен да доказва. Гледайте си работата. Цъфнали сте, че даже и сте вързали тук.
  • 35 Другаря путин

    2 4 Отговор
    няма нужда да се ваксинира, защото не излиза от бункера и не, че не иска, обаче не му стиска да излезе от там, а в бункера е забранено да влизат външни лица и се получава един омагьосан кръг.

    Коментиран от #36

  • 36 Хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Другаря путин":

    А ти си 6тоиш до бункера му и го пазиш.
  • 37 китайката

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Монгола":

    ЩЕ ЩЕ
  • 38 ти си лъжец

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Павел Пенев":

    Приказвай си кавото си искаш имам направени две операций в англия и не съм платил стотинка ваксините са безплатни тук прегледите при личния също.
  • 39 Хо Хо Хо

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Хахаха":

    Абе сплескан кога стана аварията Украйна беше в състава на СССР - под Московсия ботуш . В момента ако стане авария в Тексас на САЩ или на Тексас ще я препишеш