20 Юни, 2022 10:39 1 484 11

Световната здравна организация отправи предупреждение

  • сзо-
  • тедрос гебрейесус-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • инфекция

Няма място за успокоение

Световната здравна организация отправи предупреждение - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Генералният секретар на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус предупреди страните да не се самоуспокояват по отношение на пандемията от COVID-19, защото рискът от опасни нови варианти не е изчезнал, предаде ДПА, съобщи БТА.

Макар броят на установените случаи на COVID-19 и на смъртните случаи да е спаднал с 90 процента, върховите стойности през януари и ограниченията в много държави да са отменени, схващането, че пандемията е приключила, е погрешно, заяви Гебрейесус. "СЗО остава силно обезпокоена от факта, че липсата на тестване и секвениране ни пречи да видим развитието на вируса. Също толкова загрижени сме, че няма да се извадят поуки от тази пандемия и цикълът на паника и пренебрежение ще се повтори", каза шефът на организацията на среща на здравните министри от Г-20 в Индонезия.

Очаква се министрите на здравеопазването от двадесетте най-големи икономики в света да обсъдят начините за укрепване на глобалните здравни системи, за уеднаквяване на здравните протоколи за COVID-19 и стандартизиране на документите за пътуване, заяви говорителката на индонезийското здравно министерство Надя Тармизи. "Глобалното сътрудничество е от критично значение за преодоляване на пандемията и гарантиране, че сме подготвени за следващата", заяви Тармизи на пресконференция преди министерската среща. "Затова настоящата среща е важен момент Г-20 да събере подкрепа за увеличаване на капацитета на националните, регионалните и световната здравни системи", допълни тя. Планирано е здравните министри да се срещнат утре с финансовите министри от Г-20, за да обсъдят създаването на Фонд за финансово посредничество - финансов инструмент, включващ държавни и частни ресурси, за предотвратяване и реакция на бъдещи пандемии.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    30 0 Отговор
    "Няма място за успокоение" - имаме лаборатории не само в Украйна!
  • 2 Гневен

    26 0 Отговор
    Какво стана с разследването, от къде е тоя вирус?

    Коментиран от #3

  • 3 провинциалист

    26 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гневен":

    Разследването отдавна даде резултат - вирусът носи доволно печалби.
  • 4 Механик

    18 0 Отговор
    "Световната здравна организация отправи предупреждение"- Нулирането продължава. Да не си помислите, че сме ви забравили. Следват вой до небесата "чували, тупове", ваксинации и пр. Не се отпускайте.
    ===
    Само изчакайте още месец и ще се почне пак облъчването. Тук в коментарите ще се появят Джок-Съдбата и Ваксинран (намкогаси). Ще засвирят на тънката струна за "легионите на ковида". Ще се пови отново Джаба Хатянина, доцен Намокйси, проф. Едикъвси...
    От сутрин до вечер Витанката ще чертае мрачни прогнози, а НОЩ ще "предупеждава" по всички канали.
  • 5 Ковидарите

    15 0 Отговор
    Още се чудят дали да пуснат пак вирус или заради проблемите с Украйна да не пренагреят тенджерата под налягане!
    Изкушаващо е за Ковидарите!
    Практиката показва през историята, че човечеството много "носи на бой" и допускам, че пак, ще включат машината за пари на фармафията иначе, защо ги построиха тия заводи за "ваксини"?
  • 6 ваксинирай руснаците

    13 0 Отговор
    Аман от напъване за тия ваксини!
  • 7 МНЗ предупреждава

    14 0 Отговор
    Ковид истерията прилича на репетиция за реакцията на хората при биологична война.
    Имаше бунтове във Вашингтон, допълнително ограничаване на правата и следене на хората в Китай, масова ваксинация с препарати, които не отговарят на изискванията в ЕС, принудителна ваксинация в Австрия, а в някои по-напреднали държави организираха кризисен щаб НОЩ.
  • 8 Хайлето

    13 0 Отговор
    жив ли си още бе?СЗО сте античовешка организация,факт!Каквото кажете,винаги да се гледа от къде изгрява слънцето.Нали вие контролирате изпуснатия вир0с.Знаете точно кой,кога го е пуснал.Знаете кой го е изобретил и откупил.Знаете и защо е пуснат.Капиш,Хайлето?
  • 9 селинджър

    9 0 Отговор
    Абе някой изобщо слуша ли я още тази черна станция? Докога с това размахване на пръст? Ще може ли най-после да се живее нормално? Не се ли наядоха в тази бяла терористична мафия?
  • 10 Павел пенев

    9 0 Отговор
    Кой го държи този гнусен циганин в една от най важните организации на ООН?
  • 11 Доктор

    0 0 Отговор
    Тази организация е напълно подчинена на глобалистите и световното задкулисие. Въпросният Тедрос Гебрейесус не е лекар и няма медицинско образование, бивш член на псевдокомунистическа организация в Етиопия, отговорна за геноцида в страната коята е и в списъка на терористичните организации на САЩ. Всеки да си направи изводите.