9 Октомври, 2024 16:34 742 1

Турция обсъжда блокиране на "Телеграм" след спирането на достъпа до "Дискорд"

  • турция-
  • блокиране-
  • телеграм-
  • дискорд

Турското издание на Евронюз съобщи, че в няколко групи в „Телеграм“ и „Дискорд“ е било възхвалявано убийството на жени, насърчавано насилие над жени и самонараняване

Турция обсъжда блокиране на "Телеграм" след спирането на достъпа до "Дискорд" - 1
Снимка: Shutterstock

В Турция се обсъждат варианти за блокиране на достъпа до платформата „Телеграм“, след като през нощта бе спрян достъпът до „Дискорд“ („Discord“) заради установяване на съдържание, което нарушава закона, съобщават турските медии, цитирано от БТА.

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая обяви, че са идентифицирани двама тийнейджъри, които са били потребители на „Дискорд“ и „Телеграм“ и са създали и публикували съдържание, което нарушава закона.

По думите на Йерликая, съдържанието е неприлично за деца, съдържа обиди към държавни служители и армията, както и религиозни нападки. Авторите на това съдържание са задържани.

Турското издание на Евронюз съобщи, че в няколко групи в „Телеграм“ и „Дискорд“ е било възхвалявано убийството на жени, насърчавано насилие над жени и самонараняване. В платформите също така били публикувани нецензурни снимки на момичета.

Две жестоки убийства на млади жени потресоха Турция в края на миналата седмица. Установено бе, че убиецът на момичетата, Семих Челик, е общувал със свои съмишленици в онлайн група, наречена "incel" ("инсел", от английските думи "involuntary celibate", т.е. "ерген по неволя"). Членовете на тази група, които са враждебно настроени към жените, комуникирали помежду си чрез платформата „Дискорд“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не бива

    7 3 Отговор
    Руските булки, що са турски снахи ще се депресират от скука. Само с турски сериали не се живее.
Новини по държави: