Last news in Fakti

14 Юни, 2022 22:22 1 294 13

ЕК очаква след лятото да има нужда от подсилващи ваксини срещу COVID-19 при възрастните хора

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • ухан

Държавите в Европейския съюз може да изпитат нужда от ваксини след летните месеци

ЕК очаква след лятото да има нужда от подсилващи ваксини срещу COVID-19 при възрастните хора - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис изрази днес очакване след края на лятото хората над 60 години, както и хората с влошено здраве, да се наложи да получат подсилваща доза ваксина срещу COVID-19.

Пандемията не е приключила, заяви тя на пресконференция след днешното заседание на здравните министри от ЕС в Люксембург. Кириакидис добави, че ваксинацията е важна, колкото преди две години. Тя препоръча държавите от ЕС да имунизират неваксинираните против новата болест.

Комисарят допълни, че ЕК договаря разсрочване на доставките на вече поръчаните ваксини. По нейните думи държавите в ЕС може да изпитат нужда от ваксини след летните месеци.

В началото на юни комисията съобщи, че предоговаря доставките на количествата от ваксината на американската компания "Модерна" и скоро започва подобни преговори с останалите производители, с които са сключени договори. В договора на ЕК с "Модерна" първоначално бе заложена доставката на 150 милиона дози ваксина за тази година.

Комисията сключи споразумения за доставка на ваксини също от "Пфайзер", "АстраЗенека", "Янсен" и "Кюрвак" - общо за над два милиарда дози.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    13 1 Отговор
    😂 Евала ! файзер и модерна. Назален спрей, само в Унгария. От Китай. Франсетата обаче се репчат на Китай, нищо че им занулиха и производството на ваксини 😅 Които трябваше да бъдат безопасни, апропо

    Коментиран от #12

  • 2 Госあ

    14 1 Отговор
    Настъпания поганец сигурно ще вземе стотина милиона дози за нас 😂
  • 3 Айде

    29 1 Отговор
    Започнаха още от лятото да ни подготвят психически,какво ни чака зимата.Ще изнудват хората да се бодцкат.
  • 4 След санкциите и техните последствия

    27 1 Отговор
    това е поредният невероятен тъпизъм.
    Прочетохте ли днес колко са си вдигнали приходите на Русия от продажбата на енергоносители след покачването на техните цени. Няма ли някой по-интелигентен европейският съюз който да спре това безумие и малоумни
  • 5 Стига

    30 1 Отговор
    с тези ваксини бе, навсякъде умират хора от инфаркт и инсулт заради тях. Не го ли разбрахте?! Що народ си отиде!
  • 6 Лост

    23 0 Отговор
    Какво ни занимавате с ЕК. Преди 3дни в България се бяха ваксинирали 7 души. Да им направят снимка и дадат по един смарт часовник без томбола.
  • 7 нищо лично, бизнес

    21 1 Отговор
    Има едни милиарди безмислени ваксини, що да не бодат хората безмислено пък, ше ги редуцират по-бързо, а комисионите за милиони от тия сделки се вървят!

    Коментиран от #8

  • 8 селтак

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "нищо лично, бизнес":

    Аууу е ся вбеси баба Радка Пиратка! Как безсмислени бе? Ми джипчетата на унучетата кой ше плаща?
  • 9 малоумници откъдето и да ги погледнеш

    17 0 Отговор
    Витанов да им изпрати данните със заболелите у нас в момента и да ги сравни с данните на набодените страни в ЕС. Разликата е в пъти. "Ваксините" не поматаг, ВРЕДЯТ!
  • 10 Сокар

    12 0 Отговор
    Ха ха ха нека ваксинираните да се подготвят.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Само коментирам

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":




    Средната възраст на починалите от/с ковидГрип е близка до средната продължителност на живот в съответната страна. Това прави ковидГрипа почти толкова смъртоносен, колкото... САМИЯ ЖИВОТ! Да ви имам и "страшната болест" с 80% безсимптомни (здрави), заради която ни отнехте ПРАВА и СВОБОДИ! Това няма да остане така и да се забрави - НАРОДЪТ помни!




  • 13 Идън

    4 1 Отговор
    ,,Подсилваща доза,,... За да се подсилва нещо трябва задължително да бъде измерено- т.е. изследване! Прекален антидот е също отрова.