11 Август, 2022 09:45 1 284 1

Властите в голям китайски град поставиха под карантина населението заради локален взрив на COVID-19

  • китай-
  • пандемия-
  • шанхай-
  • коронавирус

Жителите на райони на града, които се оценяват като такива с висока опасност от заразяване, трябва да си останат за три дни вкъщи, а излизането навън за тях е забранено

Властите в голям китайски град поставиха под карантина населението заради локален взрив на COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Източният китайския град Иу ще бъде поставен от днес под тридневен локдаун за овладяване на избухнал наскоро епидемичен взрив на КОВИД-19, съобщиха местните власти, цитирани от агенциите.

Жителите на райони на града, които се оценяват като такива с висока опасност от заразяване, трябва да си останат за три дни вкъщи, а излизането навън за тях е забранено. За останалите райони на града със средна и ниска степен на опасност забранено е само да се напуска съответният жилищен комплекс.

Иу е голям производствен център, който е важен за китайския износ. Населението му е 1,9 милиона души.

Властите в Шанхай съобщиха, че за последното денонощие в града не е отчетен нито един нов случай на заразяване на местна почва с вируса, предаде Ройтерс. През вчерашния ден броят им отново беше нулев.

За последното денонощие в Шанхай не е отчетен и нито е един смъртен случай от КОВИД-19, което означава, че и по този показател няма промяна спрямо вчера.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 селтак

    3 0 Отговор
    Който не носи намордник куршум в главата! Крадец влязъл в домът ти и е застрашил живота на семейството ти и децата ти,арест до 72ч. и го пускаме шото са му нарушени гражданските права!!!??? Не дай си боже па да го гръмнеш,ше те изкарат от Ал Кайда!