Отидете към основна версия

1 Септември, 2018 15:21, обновена 1 Септември, 2018 15:21 21 770 47

Европейска заповед за арест за Ветко Арабаджиев и съпругата му

  • ветко арабаджиев-
  • маринела арабаджиева-
  • виктория груп-
  • ддс-
  • пране на пари

Работи се е и по линия да бъде издадена заповед за арест и от Интерпол

Днес, 1.09.2018 г., заместник-главният прокурор Иван Гешев и заместник-ръководителят на Специализираната прокуратура Кирил Пейчинов представиха подробности за досъдебното производство за данъчни престъпления и пране на пари.

В хода на процесуално-следствените действия са иззети суми от 10 млн. лв. Събрани са доказателства срещу Маринела и Ветко Арабаджиеви, за които е издадена Европейска заповед за арест, тъй като същите са извън територията на страната. Предстои да им бъде повдигнато обвинение по чл. 321 и 255 ал.3 от НК.

Задържан е синът им Вълчо Арабаджиев. Той е с повдигнато обвинение за данъчни престъпления и пране на пари, с прокурорско постановление е задържан за до 72 часа. Прокуратурата ще иска постоянното му задържане под стража от съда.

Работи се е и по линия да бъде издадена заповед за арест и от Интерпол. В момента Арабаджиеви не са в България, а по информация на прокуратурата те са на територията на Франция.

Вчера бяха задържани общо 10 лица, сред които и 2 жени. За 4 души обаче не са събрани достатъчно доказателства и те са пуснати.

"Към наказателна отговорност са привлечени 6 лица, 5 от тях за участие в организирана престъпна група, а шестото е с обвинение за пране на пари. На част от петте лица с обвинения за участие в организирана престъпна група са им повдигнати обвинения и за вторични престъпления -пране на пари и данъчни престъпления“, обясни Гешев.

"Едно от обвиненията е за период февруари тази година. Фирмата, която според нас, е извършила данъчно престъпление, е внесла 1000 лева, а е спестила 600 хил. лева. Разследваните фирми са десетки. Само тази фирма е внесла във фиска на държавата 1000 лева, с които да извършва социалната дейност, да плаща пенсии“, каза още той.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини