Отидете към основна версия

31 448 37

Вижте луксозната къща и автопарка на арестувания Стайков (ВИДЕО)

  • винпром карнобат-
  • миню стайков

Обвинения в контрабанда на алкохол и цигари за собственика на "Винпром"

От МВР показаха ексклузивни кадри от къщата и задържането на обвинения в контрабанда на алкохол и цигари Миню Стайков.

Проведено е изключително мащабно разследване, свързано с установяването и задържането на организирана престъпна група, занимавала се с данъчни измами, пране на пари и нелегално производство на цигари, пише "Канал 3".

Синът му Стайко Стайков се издирва с международна заповед за арест. Освен него, още двама души се издирват на територията на България, защото разследващите нямат данни да са напускали страната.

На този етап от разследването са обвинени общо 8 лица, като на петима от тях обвиненията са предявени. Установено е, че те са свързани с общо 20 търговски дружества, осъществявали легална дейност – в качеството си на управители или служители – на една верига от свързани фирми, която е контролирана от един от тях. Установени са и парични потоци с неизяснен произход, като тези пари се влагат в легална икономика чрез различна връзка между фирмите.

Операцията стартира с процесуално –следствени действия на територията на Карнобат, където е открита нелегална фабрика за цигари – в работен режим, с изключително модерно оборудване. Установено е, че работниците са били чужденци и за тях са били създадени всички необходими условия с цел те да не напускат района на фабриката. За повече конспиративност, всеки от циклите е бил изцяло отделен.

В хода на разследването, в което активно участват служители на ГДБОП, ДАНС, Агенция „Митници“ и НАП, се стига и до установяването на организираната престъпна група. Подробности по проведените действия дадоха днес на брифинг ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева, наблюдаващият прокурор Ангел Кънев и главният секретар на МВР гл.комисар Младен Маринов.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.

Свързани новини