Отидете към основна версия

13 Октомври, 2018 14:28, обновена 13 Октомври, 2018 14:28 11 574 8

Интерпол е по петите и на Малката Бирма

  • интерпол-
  • малката бирма-
  • георги станоев

Издирват Георги Станоев с червена бюлетина

Интерпол обяви за издирване с червена бюлетина и Георги Станоев - Малката Бирма, един от така наречените Трите Бирми - баща и двама синове. Причината - участие в организирана престъпна група.

В края на септември от прокуратурата обявиха, че Евлоги Станоев и двамата му синове - Георги и Антон, са обявени за общодържавно издирване и обвинени задочно заради канала за цигари, разбит в Пловдивско, а в София бяха претърсени техни заведения - ресторантите "Бест" и "Везувий".

Зам.-главният прокурор Иван Гешев пък обяви, че държавното обвинение проверява дали проверените ресторанти са ползвани за пране на пари. След акцията срещу Бирмите бяха атакувани и известните бизнесмени Ветко Арабаджиев и Миню Стайков, както и семействата им.

Първи за издирване от Интерпол бе обявен 35-годишният Антон Станоев. Първоначално за 28-годишния му брат Георги, станал известен с връзките си с някои от най-популярните изпълнителки от поп-фолк средите у нас, беше обявено, че няма данни да е избягал в чужбина, и съответно беше издирван само на територията на България.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини