Отидете към основна версия

3 371 24

Банев: Ще съдя България и ще струва скъпо!

  • николай банев-
  • баневи-
  • евгения банева

Апелативният специализиран съд остави бизнесмена в ареста

Снимка: БГНЕС

Апелативният специализиран съд остави в ареста Николай Банев, предаде bTV. Според магистратите има опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление, въпреки че има чисто съдебно минало. Те изразиха опасение, че обвиняемият може да повлияе на свидетелите.

Съдът изброи и имената на десетки свидетели, дали показания срещу Николай и Евгения Баневи.

"Ще съдя България в Страсбург. В момента подготвям приватизация на дружество в друга страна и докато съм в ареста губя пари. Това ще струва скъпо на България, защото ще съдя България в Страсбург", сподели в съдебната зала Банев, цитиран от БГНЕС. Той обвини прокуратурата в избирателен подбор на свидетели.

"Още в началото на процеса предупредих прокуратурата за две свидетелки, които са тежко обвързани с криминални лица, но тя не го взе предвид", заяви още той.

Николай Банев и съпругата му Евгения бяха предадени от френските власти на разследващия екип от Специализираната прокуратура на 6 декември 2018 г. Наказателната отговорност на Николай Банев и Евгения Банева се ангажира за 7 престъпления от общ характер. Според прокуратурата от 2005 г. до задържането им в Ница, Баневи са източили четири предприятия, укрили десетки милиони данъци и изпрали повече от 1 млрд. лв.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини