Last news in Fakti

8 Февруари, 2019 09:57 3 766 24

Мария Банева: Не сме богата фамилия

  • мария банева-
  • евгения банева-
  • николай банев-
  • полимери-
  • баневи

Имаме желание Евгения Банева да стане евродепутат, има качества, заяви майката на Николай Банев

Мария Банева: Не сме богата фамилия - 1
Стопкадър: bTV

Решенията в дружествата, управлявани от фамилия Баневи, са се взимали от бордове на директори и никога еднолично. Това заяви в сутрешния блок на bTV студиото майката на Николай Банев – Мария Банева.

„Аз не мога да си обясня какво означава тази група – това е едно много сериозно обвинение особено към мен, човекът, който 34 години е работил в областта на културата. През годините имах участие в две дружества. Със съпруга ми живяхме дълги години в Хасково, там имаше една фирма, която вече не работи – там бях член на ръководството. Винаги се вземаха решенията колективно. Никъде не може да се намери документ, където аз да съм изтеглила сама средства или да съм налагала някакво мнение”, каза Банева.

Майката на Николай Банев посочи, че участието ѝ във фирмите на фамилията може да се определи като формално. Тя допълни, че е била в ръководството на ТЕЦ – Казанлък, но не приема обвиненията на прокуратурата, че семейството е „обезкостило” дружеството.

Мария Банева отрече твърдението, че има 1 млрд. лв. в швейцарска банка.

„На едно от делата Евгения каза, че ще ни арестуват за неща, за които ние не знаем. Ако един лев има, да не говорим за милиард, нека държавата на минутата да ги вземе”, каза майката на бизнесмена.

Вчера Николай Банев заяви в съда, „моят престой в ареста ще струва скъпо, защото подготвям две дела в Страсбург”, а съдията му направи забележка за смеха му в залата. Майката на бизнесмена заяви, че вчера са се видели, но не са говорили. Според нея синът ѝ е проявил ирония, защото не приема обвиненията.

„Това е лека ирония, естествено е той да не приема обвиненията, защото ние, все още чакаме да бъдат доказани тези обвинения чрез факти и документи. Вече на две дела отивам, а аз все още не съм чула един документ, който защитава тезата на прокуратурата”, каза още Мария Баневa пред bTV.

Майката на Николай Банев заяви, че се вижда със сина си при дела и свижданията. Тя допълни, че му е носила в ареста само неща, които са позволени от закона, но не и натурални сокове. В килията на бизнесмена беше открит мобилен телефон, скрит в кутия от натурален сок.

„Дали тази история е реална не мога да кажа, представете си, че е подхвърлен, това е нещо, което не може да се обясни. Снаха ми и синът ми са дисциплинирани хора, колкото и да се твърдят всякакъв вид приказки. Ние умуваме и не знаем кое е истина и кое е лъжа”, каза Мария Банева и посочи, че Евгения и Николай не са планирали да бягат при залавянето им във Франция.

„Полимери” не работи, защото има обективни причини, свързани с това, че нямаше суровини, това, че „Лукойл” спря подаването на химикалите, това, че НЕК дължи пари на предприятието. Няма да говоря в подробности, защото не ги знам”, каза майката на Николай Банов и допълни, че няма нито едно предприятие, управлявано от сина ѝ, което в момента да се развива успешно.

Мария Банева посочи, че е в много добри отношения със снаха си Евгения, която според нея е много образована. „Аз имам желание тя да стане евродепутат, защото арестът не е причината тя да не може да се кандидатира, тя има качества. Вече има хора, които сформираха инициативния комитет, но мисля, че е рано”, каза майката на Николай Банев и допълни, че семейството е финансирало политически кампании. „Първата кампания на президента Георги Първанов, Николай е човек с леви убеждения. Знам, че доста солидно е помагал за кампанията”, посочи още тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    32 0 Отговор
    Защо давате гласност на мафия и наглост?
  • 2 дрън дрън

    27 0 Отговор
    "Не сме богата фамилия"....Aйде бе, още малко и швепссссс!
  • 3 БайСашо

    24 0 Отговор
    Има качества естествено жената да стане Евродепутат,ама да им блокират всички качества по всички банки и да ги питам тогава!
  • 4 Лупи

    13 2 Отговор
    Вижда се на кой се е метнал синковеца! Достоен БЪЛГАРИН е отгледала тая изстрадала женица! Достойно ще ни затрият тия с фамилия Баневи, Борисови, Цветанови и т.н. Достойно си мълчим!
  • 5 червени гадини

    18 0 Отговор
    Затвор за цялата фамилия Баневи, иначе ще продължават да наглеят по медиите!
  • 6 1234

    11 3 Отговор
    Същите наглеци като техния кръстник ББ
  • 7 Съвест

    20 0 Отговор
    Да, почти насила са има дали имения и луксозни коли...
  • 8 То и аз мога

    8 0 Отговор
    Да ти стана такъв евродепутат. Но всички други депотати ще ме намразят защото аз ще гоня интереса на народа и да крада от тях и да правя за народа. Нещо което те не щат. Тази Банева затова иска да стане евродепутат. Защото да ни краде. Такива не трябва да се допускат. Защото ще има едно въже един стол и ще я беся пред майка и. После ще обеся майката с карате хватка и ще хвърля трупа и до Евгения Банева дъщеря и. После ще стана герой.
  • 9 коко Варна

    17 0 Отговор
    Прочетой това на тази"достойна "женица.Абе защо не посъветвахте синчето си че така не бива да се затварят заводи градени с години с труда на нас и нашите родители.Колко семейства остана без препитание и се самоубиха бащи -поне аз знам за 3-ма от Девня.Сега това било и това не е било .Бих Ви подкрепил ако бяха модернизирали заводите.Снаха Ви се кипри в Майбаха,облещена като африк. мандрила и сега евро депутат,мръсници и този ще съдел БГ.Само затвор и блокаж на парите ВИ госпожо културен деец.Не се показвайте да не Ви псуват хората,малко поне срам
  • 10 Дърт вампир

    13 0 Отговор
    Гад мръсна
  • 11 Bahti

    10 0 Отговор
    Премахване на Имунитет за дупетатите, както и охрана. Да видим кво ще стане.
  • 12 Бой

    9 0 Отговор
    За мършите баневи
  • 13 Киро

    9 0 Отговор
    Защо поръчковата медия кани тая стара гнила бабичка.
  • 14 MAFIA

    3 0 Отговор
    HAHAHAHAHA MAMCATA VI
  • 15 и какво?

    7 0 Отговор
    Не ги мислете Баневи. Ще платят и ще излязат. Идват избори и трябват пари. Подле дело ще заведат, ще спечелят, а пак ние ще плащаме.
  • 16 хаха

    5 0 Отговор
    то 100-200 милиона богатство ли са?
  • 17 стоян георгиев

    5 0 Отговор
    само ги вижте кви елементарни нещастници придобиха огромна част от българската индустрия.николаичо ,мама и женичката .живи да ги оплачеш,щото и били невинни накрая!!!!иначе тва че никито е платил на първанов първата кампания е ясно нали акб форест събра книжките на пенсионерите членуващи в бкп то .та с тези книжки и измисления от бкп план за приватизация на икономиката никито стана олигарх.после им се поразсърди на комунистите, че му искат от неговите пари ама при комунягите така става обикновенно.
  • 18 КПП Катуница

    2 0 Отговор
    Коя главите на Змея ще остане последна?)))))
  • 19 Г.З.

    3 0 Отговор
    На въпроса :Какви доходи имате?тя отговори имам пенсия 350 лв.с тях се издържам.Наглост наглост,наглост.Държим Русалка заводи в Етрополе,децата в Ница.Абсолютни цигански манталитети.
  • 20 ss23

    2 0 Отговор
    По-добър виц не бях чувал хахахахаха
  • 21 1944

    1 0 Отговор
    комунистите ни струват твърде скъпо. чемадан, вакзал, сибир.
  • 22 Тодор Живков

    1 0 Отговор
    Всички сте за РАЗТРЕЛ целият ви род,и конфискация на всички средства,и имущество.Крадлива мафиотска пасмина.
  • 23 Бай Благой

    0 0 Отговор
    Абе понякога се чудя....да не би в България да има скрити камери някъде и всичко това да е един голям бай Брадър, което се случва тук в нашата мизерна държавица???
    Разни крадци се разхождат и искат да стават евродепутати, пък и по телевизията ги дават.
    Разни бивши мутри стават премиери.
    Ама явно за да станеш ойродепутат трябва да си откраднал много преди това....

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове