Last news in Fakti

13 Февруари, 2019 15:18 2 327 20

Издигат кандидатурата на Банева за евродепутат

  • евгения банева

Евгения Банева е поискала и промяна на мярката си за неотклонение

Евгения Банева е поискала промяна на мярката си за неотклонение, съобщиха от Специализирания наказателен съд.

От 6 декември тя и съпругът ѝ Николай Банев са в ареста по обвинение за участие в организирана престъпна група за данъчни и длъжностни престъпления и пране на пари.

Банев вече поиска да излезе на свобода, но и първоинстанционният Наказателен съд, и Апелативният спецсъд му отказаха.

Междувременно стана ясно, че Инициативен комитет е решил да издигне кандидатурата на Евгения Банева на евровота през май.

Това обаче не задължава съдът да промени мярката ѝ за неотклонение на по - лека.

Да се организират хибридни войни между Коледа и Нова година, е абсурдно. Съмнявам се тогава да има трезвен руснак на територията на руската федерация. С тези думи Евгения Банева отговори на версията, че Николай Банев се е свързал с руски лобисти от килията и е поискал убежище там за себе си и семейството си, предава "Канал 3".

"Никой от килията не може да иска убежище от чужда държава. Аз съм юрист и знам това. Ако съм искала да изпратя децата си да учат в Русия, щях да го направя отдавна. Банева, както и други арестанти, се оплака от условията в следствения арест. Тя лежи в килия на булевард "Г. М. Димитров" в София. Банева посочи, че е била подложена на пълен тараш, подчертавайки, че е усвоила арестанския жаргон.

"Нищо не бе открито. Няколко пъти нахълтваха в килията ми около 7-8 души с металдетектори и проверяваха дюшеци, дрехи, храни, всичко, обясни Банева. В началото на новата година тя е била преместена в друга килия. Бизнес дамата каза, че ако води предизборна кампания за евроизборите от ареста, ще се види в колко лоши условия живеят арестантите.

Дали съдът ще освободи Банева, ще се решава по-късно днес, тъй като тя е с нови адвокати, които ще се запознават с всички материали по делото в продължение на час.

Прокуратурата няма да пречи на Евгения Банева, ако тя иска да води кампания за евровота, каза прокурор Мария Дойчева. Тя уточни, че законът не дава на Банева автоматично свобода, ако се кандидатира за ЕП. Но прокуратурата няма да й пречи при евентуални срещи с избиратели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    37 0 Отговор
    Преди беше обикновен престъпник, а сега народе нека да гласуваме че да я направим европрестъпник.
  • 2 Пеньо

    21 0 Отговор
    Аз пък ще се цаня за шеф на оонето!
  • 3 S7ALK3R

    19 0 Отговор
    От къдя на къдя бе. От дек на дек.
  • 4 Коломбо

    13 1 Отговор
    Каква чиста и искрена усмивка - показва душата на един стойностен и прагматичен човек
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 дарение

    18 0 Отговор
    Предлагам ти Ба(на)нева да дариш всичките си (не)честно изкарани пари за подобряване условията в арестите и затворите. Тъкмо с бащицата ще се възползвате, надаваме се за дълъг период от време.
  • 8 АЛИ БАБА И 240 СПЕЦИАЛИСТИ

    10 1 Отговор
    Аааааа , аз избрах Митьо очите поне ще е отгоре.
  • 9 ха ха ха

    12 0 Отговор
    Нищо ново. Това е стара практика в територията. Пример -- пикаещия във фонтани, цветелин кънчев, самоковското ченгене сали и др. Та дъртата брантия що да не я цанят?
  • 10 Данчо резбата

    3 8 Отговор
    аз ще гласувам за нея , много ми е симпатична
  • 11 Сливен

    4 1 Отговор
    Там и е местото

    Коментиран от #12

  • 12 Простак

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Сливен":

    в България ,всичко е възможно
  • 13 Ганю Ганев

    3 1 Отговор
    Може бре, що да не може! И след година ще се разпадне ЕС и ще го пуснат на промоция
  • 14 Bubbles

    4 0 Отговор
    В кочината всичко може!
  • 15 батко мафи

    2 0 Отговор
    По добре депутатка к..ва от колкото депутат пе.....т!!!!Всъшност това е истинското лице на българската външна политика:(!
  • 16 3333

    2 2 Отговор
    Не знам дали ще я изберат, но знам, че е уцелила момента да се кандидатира. Хората искат нещо ново така, че може да и се отвори парашута.
  • 17 Стойчо Караилиев

    3 0 Отговор
    Каква е тази наглост? Как може човек, който е в ареста и е съден за умишлен фалит, укриване на данъци, неплащане на заплати и нелегално изнасяне на огромно количество пари от държавата да има тази наглост?! Какъв евродепутат ще става тази нагла, лъжлива и крадлива женица? Това е позор за държавата ако се случи. Как дори може някой да гласува за нея?! Представете си какви хора биха гласували за тази мошеничка и крадла. Смях! Трагедия! Да гние в затвора.
  • 18 дивака

    0 0 Отговор
    значи ние БЪЛГАРИЯ изобщо не сме я познавали досега !!!!!!!!!!!!
  • 19 Васил

    0 0 Отговор
    Не виждам нищо странно щом мафиот от Банкя стана премиер
  • 20 1122

    0 0 Отговор
    Тая вместо в затвора се кани да става евро депутат.Мъничко поне срам нямат ли тия хора бе.То бива дебелоочие но то тяхното минава абсурда. Все към многото пари гледат,от такива файда няма държавата,тя тая ще гледа все за себе си да взема,каквото правеха с мъжа си,грабиха с пълни шепи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове