Отидете към основна версия

7 046 14

Адът над Ница се отвори!

  • ница-
  • ад-
  • франция-
  • плаче-
  • камион
Снимка: БТА/ AP
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Франция плаче, светът за пореден път е претръпнал от ужас. Този път в матрицата на транснационалната компания “свещена война” попадна Ница. Отвратително наглият танц на терористите бе изигран на една улица със стотици хора, излезли да празнуват свободата. 

Този път не с пътнически самолети, а с най-обикновен камион. Терористите не подбират средствата. Ползват всичко, което им попадне, за да убиват. Те обичат смъртта. Цената – над 80 невинни човешки живота заради един болен и промит мозък, оплетен от мрежата на тероризма. 

Най-мръсната война, войната без правила, удари не само Франция, но целия цивилизован свят. Тя не може да стигне до лъскавите паркети, а удря директно на улицата, в ресторанти, влакове, самолети... Кошмарът от Ница за пореден път смачка илюзиите за „местните актьори в далечния локален конфликт". 

Той би трябвало да изпари и глупавата идея, че примитивната логика на терориста не умее да подбира целите си по добре изпробваната техника на варварството – удар на добре избрано място в добре избрано време плюс медиен ефект равно на усещане за глобална заплаха. 

В логиката на тези извратени мозъци няма разлика за мъже и жени, за възрастни и деца, за виновни и невинни. Това е реалността на една война, която няма правила, а само опасна дигитализирана смес от средновековно мислене, религиозен фанатизъм и политически претенции.  

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини